טיול בת מיצווה

אסתי*

New member
טיול בת מיצווה

היי לכולם!! אני חדשה כאן ...צופה סמויה.. והחלטתי להתייעץ הבת שלי תהיה ביולי בת מצווה ואנחנו מתכננים טיול כייף לחו"ל. חשבנו על אירופה..פאריז ועוד... רציתי לשאול מה עדיף? לתכנן טיול לבד או לקחת טיול מאורגן? האם טיול מאורגן ממש מייקר את הסיפור? כמו כן..אם לבד...האם יש המלצות חמות, טיפים ושאר עצות כדי שהטיול יהיה מוצלח ובלתי נשכח תודה מראש...אסתי

Yo-man

New member
שלום אסתי

נורא קשה לייעץ אם לקחת טיול מאורגן או לצאת לבד. זה מאוד תלוי באופי שלך, באופי של בתך ומה אתן מחפשות ? היתרונות והחסרונות הולכים יחד: מצד אחד טיול מאורגן מטפח את השקט הנפשי. לוקחים אתכם, מחזירים אתכם, מספרים לכם אומרים לכם מה לאכול - החופש לא לקחת החלטה אחת בכל הטיול. מצד שני לא תמיד הכל מעניין, לפעמים היית בוחרת מסעדה אחרת... יתרון נוסף יכול להיות בחברה. טיול בר מצווה מלא בהורים (בדר"כ הורה אחד) וילדים בגילה של בתך. היא תפגוש חברים חדשים וגם את. מצד שני זה לא טיול של "את והיא"... העלות אמנם מעט יותר יקרה, אבל את משלמת על כל הטעויות שהמדריכים מונעים ממך לעשות (לקחת רכבת לא נכונה ולבזבז יום על חיפוש פארק בינוני כלשהו). מצד שני - איפה יצר ההרפתקנות ? מה רע בלהגיע לצד השני של אמסטרדם או של פריז (חוץ מהאכזבה שלה) ? זה ענין של אופי. האם את סומכת על עצמך שתנווטי את הטיול כמו שצריך ושהוא יהיה מעניין לשתיכן באותה מידה, או שאת מעדיפה שהטיול הזה יהיה עמוס מאוד בחוויות ובלוח זמנים, אבל שאת לא תצטרכי להתאמץ בשביל זה ? אם את טיילת מנוסה את צריכה להכיר את עצמך ולדעת איך את מסתדרת בחו"ל. אם לא היית באירופה בשני העשורים האחרונים - אולי עדיף שמישהו ידריך אותך. בכל מקרה - מזל טוב ותהנו.

טיול בת מצווה

היי לאסתי מקובלת עלי בהחלט דעתו של יו-מן . אם אין לך ניסיון בטיול עצמאי לחו´ל אז התשובה פשוטה אל תנסי זאת על בתך . אם יש לך נסיון אז הרבה תלוי בך ובבת , בטיב מערכת היחסים . בטיול עצמאי הבת עמך 24 שעות ולא תמיד זה טוב מאידך בקבוצה יש לפעמים מצבים הגורמים לבת להרגיש יותר / פחות טוב בהתאם לנסיבות . במידה והולכים על טיול עצמאי חשוב מאוד לתכנן יחד את הטיול החל מבחירת היעד ( רצון / אפשרויות כספיות ) ועד לרמה של אתרים שהילדה רוצה - יותר מידי אתרים שאנחנו חושבים כטובים / מומלצים / כדאיים לילדה - יעבירו אותה על דעתה . בטיול בת מצווה השני שלי אחרי שהפנמתי את כשלונות הראשון המצב השתפר

אסתי*

New member
תודה על התגובות

האמת היא שאנחנו רוצים לעשות את הטיול משפחתי...כולל הבעל, הבת, הבן (בן 8) ואני. אני ובעלי היינו בפריז , בלונדון ובתורכיה ותמיד בטיול עצמאי. אבל יש לי הרגשה ששאנחנו לא ממש מגיעים למקומות שכדאי לראות ולהיות.. נראה לי שבכל זאת כדאי ללכת על טיול מאורגן עכשיו נשאלת השאלה האם יש חברות מומלצות יותר? שהן ידועות במדריכים שלהן (כי כמו שאני מבינה טיול מאורגן תלוי בעיקר במדריך..וגם בחברים בקבוצה) אשמח לשמוע עוד תגובות אסתי

danistar

New member
אסתי שלום

המקומות שכדאי לראות ולהיות .. מושג מאוד מעורפל . הרי לכל אחד טיול באזור מסויים יכול להיות שונה לגמרי ועדיין הוא יהנה , לא ?? בכל מקרה הגעת לפה בשביל לקבל עצות כאו לא ?? תגידי לאן את נוסעת ואנחנו כבר נגיד לך מה לדעתנו כדאי לראות ..

אבי -רון

New member
דיסניתאי , או: תאילנד תחילה !

תאילנד הינה יעד מדהים למשפחות עם ילדים ! בתאילד יש פילים שמשעשעים איתם ורוכבים עליהם. בתאילנד יש קופים בטבע שאפשר להאכיל אותם בטנים..בתאילנד שטים בנהרות עם סירות ועם רפסודות-במבוק. בתאילנד: "עולם החלומות"- פארק שעשועים גדול סמוך לבנגקוק. ויש גם את "עולפ הספארי" שבו צופים על מאות בעלי-חיים. ואת "עולם המים" - בידור למשפחה. ויש את "פנטסי" בפוקט. ושייט במפרץ פנג-נגה (מפרץ ג´יימס-בונד) שקשה להאמין שזה טבעי ולא אולפני סרטים. ומקדשים בודהיסטים. ואוירה ונזירים בכתום ומה לא. (נכון: יש גם את ה"פטפונג" ואת הברים עם האורות האדומים שבהן "בנות חוה לומדות מדרש...). בקיצור: סעו לתאילנד !!! מבלי לחטוא בנימת פירסומת, אלא לעצם העניין: לחברת הנסיעות "אופקים" טיולי-משפחות שכאלה, לשבועיים, כשרוב המוזכר כלול במסלול (כלול ולא בתוספת תשלום !). את הטיולים הללו מלווים מדריכים מתאימים לכך (תאילנד, ילדים, הורים) ולעתים מלווה הטיול גם בעוזר למדריך. והמחיר: פחות מאשר לאירופה !!! הייתי נותן לכם גם את מספר הטלפון של אופקים על-מנת שתוכלו לברר פרטים, אבל אז אחטא בפירסומת (אולי(, לכן אני לא אמסור לכם שמס´ הטל´הוא 5113555-03 , 5113535-03 . לסיכום: קדימה ל"מדינת האנשים החופשיים" - אל תאילנד !!

lady_anne

New member
נכון שביקשתי בלי פרסומת?

ואפשר לסמוך על האינטיליגנציה הטבעית של משתתפי הפורום שלמדו כבר להשתמש ב"דפי זהב". מתוך כבוד והערכה למחשבה שהושקעה בכתיבת ההודעה אני לא מוחקת, אבל להבא נא להמנע (וזה לא אני המצאתי אלא תקנון הפורומים של
). תודה ונשתמע בשמחות.

אבי -רון

New member
נכון , אבל במקרה הזה

באמת באמת באמת לא כוונת הפירסומת כאן - אך ורק הכוונת השואלת ואחרים לסוג זה של טיולים. איך אומרים? הדרך לל... רצופה ב... . והעיקר שתגיעו לתאילנד ! ותודה על שלא מחקת. (וואלה - כשאני חושב על-זה , זה ממש להרגיש מחוק !)

למעלה