טיול החודש - דולב-קיסר - רשמים

רֶשֶף

New member
טיול החודש - דולב-קיסר - רשמים

כמתנת שיבה, בחר לנו הפעם ה-
את "מסלול החודש" של יורם חן, המופיע בגליון האחרון (83) של "אופניים" - טיפוס מזָנוֹח דרך שמורת נחל דולב עד בר-גיורא וירידה של דרך הקיסר. המסלול שביצענו בפועל כלל שני שינויים קלים: 1. לא עברנו דרך ב-גיורא, לא המשכנו על הכביש לצומת צור הדסה ולא חזרנו עוד 3 ק"מ על שביל ישראל הרחב לכיוון מטע. במקום זאת "חתכנו" לפני בר-גיורא לעבר שביל כחול 9417, טיפסנו בו בסינגל צר לחרבת דרבּן, שם הכחול מתמזג עם שביל ישראל, המשכנו בגלישה טכנית למדי בין עצי תאנה וסברס עד לשביל הרחב ומשם בירידה מהירה על שביל ישראל עד עין מטע. 2. בסוף דרך הקיסר, לא רכבנו על כביש 375 עד צומת רמת בית שמש. במקום זאת "קיצרנו" דרך שביל ישראל לאורך נחל הנתיב. המסלול אמנם התקצר בכ-5 ק"מ אך נהיה אתגרי אף יותר
לטעמי זהו מסלול שבילים אתגרי קלאסי - עליית "שטן" קורעת ודרדרתית אחת (מזנוח בגובה 300 לנ.ג. 521. עליה של 220 מ' לאורך 2 קילומטר), עוד כ-5 קילומטר של עליות מתונות עד בר-גיורה (נ.ג. 704), גלישה קצרה, מהירה ומרעננת מבר-גיורא לעין מטע, עליה קצרה (ועבה) לקינוח מעין מטע לחרבת חנות והפרס על המאמץ הפיזי (והנפשי) - סינגל דרך הקיסר המשובח. כמה מילים על סינגל דרך הקיסר, למי שעדיין לא זכה ולמי שזכה פעם אחת: בפעם הראשונה, שאתה עושה את הסינגל אתה מקדיש עצמך בעיקר להשרדות ולהכרת הדרך. בפעם השניה, הזכרון עושה את שלו ועכשיו אפשר גם לתמרן. הסינגל בנוי כך, שכמעט כל מכשול שיש בו ניתן לבצע "בדרך הקלה", "בדרך הקשה" או "בדרך היותר קשה". על אף שהוא נראה סינגל טכני למדי, ניתן לזרום אותו לפי היכולת כמעט ללא עצירות. אורכו של הסינגל הכחול, שאנחנו בחרנו לעשות, הוא כמעט קילומטר והוא כולל כמה אלמנטים... מעניינים
כמו כן, מומלץ להישמר מחיכוכים מיותרים בשיחי הסברס.

רֶשֶף

New member
אלמנט ה"מעקה" בסינגל דרך הקיסר

אני חייב להגיד כמה מילים על האיש המדהים הזה. 50 מטר לפני מקום הצילום, באחת ממדרגות הסלע, התקרב
האיש יותר מדי לרוכב שלפניו, נאלץ לבלום בלימת חירום לא מבוקרת ומצא את עצמו נוטש את האופניים בסאלטה מרשימה לפנים ומתעופף לעבר התהום. הח"מ, שרכב לפניו, שמע זעקה חנוקה, הסתובב לאחור, ראה אופניים של
זרוקות באמצע הסינגל ו... אין
. הח"מ נטש את אופניו ופתח בריצת אמוק למקום האירוע, חושש לגרוע מכל, והופתע לגלות את ה-
תלוי בין שמים וארץ, מטר וחצי "מתחת" לסינגל, רגליים למעלה, ראש למטה, תפוס (במזל משמיים) ע"י ענפי השיחים ומתחתיו כמה עשרות מטרים של צלע הר תלולה. הח"מ, לו היה תלוי כך, היה זועק לעזרה, נכנס להיסטריה קלה, מקבל התקף לב (כמעט קיבלתי גם ככה), מכתיב צוואה... וה-
מה? שוכב לו השמגג, ככה בסתלבט, מתפוצץ מצחוק וצועק לי "תביא! תביא ת'מצלמה! אתה חייב לצלם את זה". כמובן שסירבתי בתוקף לצלם והעדפתי לתפוס אותו ברגל ולמשוך אותו למעלה לפני שהוא נושר ומתפצח על כביש 375. זהו פיש. ("מי שמתייאש, גולש ונשבר לא יזכה לעשות את דרך הקיסר")

דג או עטלף?

ה-
החליט שהוא רוצה כנפיים
. זה מזכיר לי נשכחות...קרה לי מקרה דומה, רק שאני נתפסתי עם הידיים ולא הפוך כמו ה-
. אבל בהחלט קטע אדיר

aFish

New member
כהרגלו...../images/Emo13.gif

מגזים בצורה חיננית ומשועשעת....תודה לך איש יקר. היה באמת סלטה מדהימה אבל נחיתה ממש רכה לתוך השיחים איפשרו להיות משועשע מהתקרית...והתהום? לא זוכר משהו ממש אימתי...שיפוע קצת תלול אולי...רחוק מהכביש...אבל בעצם אני הייתי עם הראש בכיוון המורד כך שלא באמת ראיתי

מאדמאן

New member
אגב פיש.. יש לך ציטוט מדהים

בכרטיס האישי שלך -מה זה ציטוט או מה ? לאנס ארמסטרונג לא אמר את זה.. נכון ?

tiranm1

New member
בהחלט אמר. זה ציטוט מספרו...

של לאנס "בחדרה לחיים". שווה קריאה.

tiranm1

New member
"בחזרה לחיים"... כמובן...

והגירסה האנגלית "It's not about the bike".

יורם חן

New member
החיתוך ל 9417 היה מתוכנן ../images/Emo35.gif

שכן יש בקטע ההוא נטייה להתברברות, אם חוצים את הוכף שבין נ.ג. 655 ל נ.ג. 678 דרומה, אז "נופלים" על הכחול של 9417 . בכל אופן זו תוספת מעניינת למסלול. האם עצרתם בעין מטע ?

רֶשֶף

New member
הוא היה מתוכנן אצל ה-../images/Emo19.gif בראש

וכשהוא קלט פתאום את חרבת דרבן ואת הכחול הוא התעקש לעשות את הסינגל. בזכות ההתעקשות הזו קיבלנו חתיכת סינגל טכני רכיב ברובו ואני קיבלתי פלומת סברס ברגל, שדוקרת לי עד עכשיו. בעין מטע עצרו אותנו שני חבר'ה, שאחד מהם עומד על סף רכישת ג'אמיס XLT1 והוא פשוט היה חייב לחקור אותי על טיב הסחורה. ברגע שהם שחררו אותנו המשכנו בדרכנו. לאחד מאיתנו היתה שעת גג. המסלול בסה"כ מצויין, אבל האופן שבו עשינו אותו היה די קורע. חשיפת הפסיפס בחרבת חנות היתה ההפסקה היחידה (והקצרה) שעשינו. (גם על זה פיש התעקש
)

aFish

New member
הרחבה להסבר של רשף...

מה שקרה שחברנו השלישי הוביל את המסלול אבל הוא: 1. אינו קורא מגזין אופנים 2. רוכב את המסלול הנ"ל בקביעות ומכירו היטב מה שהוא עושה בד"כ אינו מקביל לחלוטין למסלול שכתבת שכן אינו מגיע לבר גיורא ובשלב מסוים חתך מהירוק וכך הגענו לחירבת דורבן. מרכיבה קודמת באיזור עם מעוז ביבי המהולל
זכרתי לטובה את הסינגל הזה וכך זכינו לטעום אותו...(אני - שוב והאחרים לראשונה).

למעלה