טיול החודש
מסלול אתגרי במדבר

shl17

New member
חבל שלא ניסיתם לרדת את

מעלה אלעזר אמנם נראה שמתחילים ברגל אבל כנראה אחכ ניתן לרכב נופלים ישר לסוללה וחוסכים את הקטע המעצבן על הירוק הרחב

אנחנו שם (רכסים) בשישי הקרוב

אולי ננסה את מעלה אלעזר, לא זכור לי שהיינו שם.

shl17

New member
זה ממש הסוף של הגמל האדום

חוצה את השביל הירוק סינגל בעליה עד ראש המעלה,רצוי לבוא מהשחור ואז האדום הוא המשך טבעי התחלת הסינגל בטוח ברגל אבל מענין ההמשך .לא ניסינו נשמח לשמוע

האם האתר של מצדה לא מגודר

מצד הסינגל האדום והשחור? עד כמה שאני זוכר האתר מגודר. אם יהיה זמן וכח נבדוק את זה

shmuliktal

New member
מעלה אלעזר

רכבתי את המעלה בעבר, מראו יש תצפית מדהימה למצדה, אך חלק גדול מהמעלה אינו רכיב (אני כבר לא זוכר בדיוק כמה, זה היה מזמן), וכרוך בהובלת האופניים בירידה לא קלה שמוליק

יורם חן

New member
הירוק אכן מעצבן, אבל ניראה לי יותר

קצר בסופו של דבר- זה במקרה שאי אפשר לרכוב את מעלה אלעזר- שווה נסיון בפעם הבאה.

הר אליעזר

מנסיוני האישי ירדתי את מעלה אליעזר כולו עים האופניים על הגב הוא בילתי רכיב לחלוטין רחבו הממוצא 40 סמ עים פניות חדות ואפילו עים גלעד במרכזו לזכר אימנו ספתנו בלב בלה בלה זכרונה לברכה שנפלה אל מותה מתי שהוא וזה לוק שעתיים הליכה מגוב 450 מטר מעל פני הים עד לכניסה לבית ספר שדה מצדה

shl17

New member
משהו לא מסתדר לי

מעלה אלעזר יורד לסוללה אין שם בית ספר שדה והפרש הגבהים אינו 450 מטר מצפיה מראש המעלה נראה שחלקים ממנו רכיבים(למעט החלק העליון) אתה כנראה ירדת את מעלה עין גדי

הבלבול הוא עם הבית ספר שדה

הוא באמת מתכוון למעלה אלעזר, אני מכיר את המעלה וגם את האנדרטה שבתחילתו (אני לא הייתי בוחר להתייחס אליה ככה). לדעתי הוא באמת לא רכיב, לפחות ברובו הגדול (מאד תלול ועם הרבה פניות חדות)והוא לא נגמר בבית ספר שדה מצדה (אין דבר כזה) אלא באכסנייה של אנ"א שנמצאת שם, למרגלות המצדה. מעלה אלעזר לא יורד אל הסוללה - זה הצד השני של השביל השחור. מעלה אלעזר יורד מהר אלעזר (מחנה ח' הרומי) אל מרגלות המצדה בצד מזרח, כלומר יורד את כל מצוק ההעתקים. והנה, יורם, נתתי משהו בחינם.

shl17

New member
אתם צודקים

הכוונה שלי לסוף השביל האדום שיורד לסוללה אכן מעלה אלעזר יורד עד למטה, טעות שלי

mtb racer

New member
definitely not rideable

I was in that area just a few weeks ago. I took the red trail down to Metzada, and the last section has about 20m of rideable terrain. Even after getting down (which would have been much more fun with a harness & rope) with a bike on my back, the trail through the nahal below moves in and out of the nahal, making it mostly a hike-a-bike.

אגב מדבר יהודה

מי שרוצה מדריך טיולים (ברגל/באופניים) המכיר היטב את האיזור, לשעבר מדריך בבית ספר שדה עין גדי, מוזמן לפנות אלי במסרים. אני נמצא באיזור כל השבוע הבא ובכלל תמיד שמח להגיע לשם.

אגב ימי החורף הבאים עלינו לטובה../images/Emo127.gif

גם אני מוכן להדריך. מכיר טוב ת'שטח, יש לי מפה, ואפילו אופניים.

קטן

New member
מדריכים

אתם מדריכים בשכר, בהתנדבות, בחברות? לא ממש הבנתי מהודעותיכם, אשמח אם תוכלו להסביר מעט יותר בפירוט

יורם חן

New member
הוצאת לי את השאלה מהפה ../images/Emo2.gif

כולם מדריכים כאלו מומחים, אבל מעטים האנשים פה שתורמים מידע אמיתי לפורום. מעבר לבדיחות ולתמונות, אם כל מי שיודע לאן הוא רכב בסופ"ש היה מספר על המסלול, מעלה מפה עם פירוט, נותן טיפ על סינגל ליד הבית, שרק הוא מכיר- מאגר המידע הזה היה צועד קדימה. במקום זה אנחנו מקבלים הצעות ממומחים אנונימיים שמציעים לבוא אחריהם למדבר. לפחות תזדהו שנוכל להתייחס ברצינות, או תתרמו מהנסיון שלכם (או שזה רק בתשלום
)

mtb racer

New member
desert trips

Speaking of which, I just moved to Arad and am becoming quite familiar with the area. If anyone is coming down for a ride, I'd definitely be intereseted in joining up. I've got room on my balcony for an informal after-bike get together.

למעלה