טיול טיסה באיטליה

טיול טיסה באיטליה

לאור ההענות הנפלאה אני מתחיל לארגן הנושא. על מנת שאפשר יהיה לבנות טיול, ברצוני להתייעץ עמכם על מבנה הטיול. קיימת אפשרות (והיא ממש לא פשוטה ולו רק בגלל בעיית הרשיונות) של טיול דומה למה שתואר ע"י אור אמיתי, כלומר - שוכרים מטוסים, קובעים מסלולים ומארגנים הכל לבד: נתיבים, מנחתים, דלקים, אוכל וכד´. קיימת אפשרות נוספת שגם היא נוסתה בהצלחה בשנה שעברה והיא: שוכרים מטוסים + מדריך מקומי. מתמקמים באזור מרכזי מתאים (או שני מוקדים תלוי במשך הטיול) ובכל יום יוצאים לטיול יומי שמורכב ממסלול של 2-3 שעות טיסה לכל כוון. חצי מהצוות (שבא מהארץ) טס בהלוך (עם המדריך) והשאר מגיעים ברכב לנקודת הפגש. מבלים ומטיילים בסביבה כולל א.צהריים ואז, הצוותים מתחלפים ואלו שנהגו טסים חזרה ואלו שטסו נוהגים חזרה. היתרון בשיטה זו שהיא מאוד קלה לאירגון (ומכאן, הסיכוי שהטיול באמת יצא לפועל ולא יתבטל ברגע האחרון, בגלל איזו תקלה אדמניסטרטיבית, גבוה). בנוסף, מי שטס נהנה מטיסה נטו ולא מקדיש שעות לארגון ואישורים (שאמנם זה יכול להיות חלק מהחוויה אך די מתיש), בנוסף מקבלים המלצות (ע"י המדריכים המקומיים) למסלולים היפים ביותר, מגיעים למנחתים שיש בהם פעילות, מסעדות, מועדוני טיס ואתרים מעניינים לטיול סביבתי (וגם הנוהגים ברכב נהנים מטיול בנופי איטליה). בנוסף, זה מאפשר גם לטייסי תעופה כללית להצטרף ללא צורך בהסבה מוקדמת לאז"מ בארץ (וגם לטייסי אז"מ, זה חוסך את ההסבה לסוג האז"מ הספציפי שנשכור שם). דעתי האישית שהאפשרות השנייה יותר מעשית ומהנה (אם כי פחות הרפתקנית). אז כיתבו לי מה דעתכם. מרגע שנגבש את אופי הטיול, יתחיל התמחור ובניית המסלולים. בנוסף, אם המודל יצליח, ניתן לחזור עליו בטיולים נוספים ובארצות נוספות. יוסי מיליס

laronpilot

New member
אני בעד האפשרות השנייה../images/Emo108.gif

וזו גם הזדמנות להודות לך יוסי על היוזמה

אפשרות ב´,או,לא כלום...../images/Emo91.gif

ממליץ על אפשרות ב´-עם מדריך מקומי. אם נחכה לרשיונות מקומיים,שלפי זאב לא ניתן לקבלם בינתיים,אזי לא נצא בכלל. על מנת להיות מעשיים,צריך להתארגן לאפשרות המוצעת,עם כמה סוגי אזמ"ים שבשימוש בארץ,כך נוכל לרכוש נסיוןוליישמו אח"כ בארץ. כמובן,אין מניעה להתנסות גם על סוגים שאינם קיימים כאן,בשביל הכיף. הו, איטליה אנו מצפים לך !!! אני אישית, ממליץ לבצע את הטיול המעופף,אחרי איטליה, בצרפת,עם חד מנועיים רגילים (GA). עם 400 שדות תעופה,נופים מרהיבים,אוכל טוב... האנטריקוט מחכה בצלחת יוסי ,קדימה לדרך

אני כמובן הייתי מעדיף לטוס עצמאית,

אבל מכיוון שאין לי הרבה מושג במה שכרוך בכך, אז האפשרות שתהייה פרקטית ביותר, מה שתצליח לארגן במינימום מאמץ בירוקרטי בשבילך, מקובל עלי ברצון. גם ככה אתה עושה את זה בהתנדבות... אין לי הרבה נסיון בטיס, וגם לא הגדר ניווט, אבל כמה שפחות תלות בגורמים חיצוניים עדיף. אני רק מקווה, שאם אפשר, להשתדל לא להעיק יותר מדי עם מסגרת הקבוצה כמובן חייבים לקבוע זמנים ונקודות מפגש לטיסות המרכזיות וכו´, אבל חוץ מזה, להשאיר אפשרות לחברי הקבוצה להתפרפר מדי פעם לטיסות/נסיעות טיול פרטיות שלהם (עם המדריכים שם או אפילו כטייס מפקד אם אפשר), אם זה פרקטי. לחשוב לא רק על אלה שמעדיפים תמיד טיולים מאורגנים, אלא גם על אנשים כמוני שמצטרפים לקבוצה בעיקר כדי לעקוף את המכשולים הבירוקרטיים/כספיים או של חוסר נסיון טיסה, המקשים על ביצוע טיול כזה סולו.

rozenek

New member
Air-Tour in Italy with ULM

I understand some of you are starting ot organiza a flight-tour in Italy. those of you who plan to fly thru our airport are welcome to contact me and will be welcome with a free drink at our local restaurant, courtesy of Zeev Rozenek. However - I am starting to organize my OWN tour, similar to what we did last year - described in Millis letter as 2nd possibility - . For all details - contact OMNI-HORIZON Omni will take care about the selection of the pilots, prices etc, while I will take care about all the logistics. The only thing we leave to the one above is the weather. Today was the firat time I and everybody else, both ULM and GA VFR flew afdter days of continuing rain, and this is supposed to be spring time Shavua Tov to all of you, Zeev!

למעלה