טיול לארגנטינה

bsivan

New member
טיול לארגנטינה

ערב טוב, אני נוסעת לארגנטינה לחודש וחצי ואני מניחה שאעשה את הסיבוב הרגיל שבד"כ המטיילים הישראלים עושין: כולל טראקים ולינה בשטח. השאלה שלי אילו חיסונים אני צריכה לעשות בהנחה שלפני שנתיים טיילתי באוסטרליה ותאילנד ועשיתי חיסון אחד מתוך הצהבת וגם טיפוס הבטן

ארגנטינה

שלום רב, קיימים מספר חיסונים הנדרשים לנסיעה זו- קדחת צהובה, צהבת A, טיפוס הבטן, טטנוס, דלקת קרום המוח ולהשלים חיסונים לצהבת B במידה וכבר התחלת. בהתאם לגילך יתכן כי יש צורך גם בחיסון נגד חצבת. בחלק הצפוני של המדינה (אזור מאד מסויים, מזרחית למפלי האיגווסו) קיימת מחלת המלריה ונדרש טיפול למניעתה. נסיעה טובה, ד"ר דרור מר-חיים, היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

bsivan

New member
שאלה נוספת

הייתי אמורה לעשות את שלושת החיסונים של הצהבת אך מכיוון שנאלצתי לטוס מוקדם יותר עשיתי רק את החיסון הראשון מתוך השלישה ומאז לא השלמתי אותו- מדובר בנובמבר2005. האם יש צורך לעשות מחדש את החיסון הראשון או להתחיל ישר מהשני. תודה!

תשובה

לאור הנתונים שאת מציינת ובמידה שאת רחוקה 21 יום או יותר (עדיף חודש) מהנסיעה עדיף להתחיל את הכל מהתחלה נסיעה טובה

למעלה