טיול לארגנטינה

Ortal D

New member
טיול לארגנטינה

אני מעוניינת לנסוע לארגנטינה בעוד כחודש, לתקופה של חודש גג. יש לי כ-10,000 ש"ח, לא כולל הטיסה. הבנתי שלחודש זה יספיק. אני מעוניינת לבקר בבואנוס איירס, ברילוצ'ה, מנדוסה, ומאר-דל פלטה. מלבד זאת אני מחפשת עוד מקומות מעניינים להיות בהם, לכן אני כותבת כאן ומבקשת את עזרתכם. איפה עוד מומלץ לבקר? ואיך כדאי לעשות את זה מבחינת המסלול? (איפה להתחיל ואיפה לסיים) הוסטלים/אכסניות במקומות השונים יתקבלו בברכה. כמו גם מקומות לאכול וכאלו.. בכלל - כל סוג של טיפים ועיצות שיש לכם - אני אשמח לקבל. אני ממש מתחילה מ-0 . עוד משהו - אני נוסעת לבד, נראה לכם שיכולה להיות עם זה בעיה? אמרו לי שלא נורא שאני עוד אכיר אנשים שם והכל, אבל אני פוחדת להרגיש ממש בודדה ושכל הטיול יידפק לי בגלל זה. למרות שהרבה אמרו שהם נסעו לשם לבד ונהנו, אבל אי אפשר לדעת... מי פה שנסעו לבד, אני אשמח לשמוע איך הם הסתדרו שם.... תודה מראש.

meni1234

New member
אם קלטתי את הראש שלך

את מעונינת בפחות טרקים ויותר בילויים לכן אמליץ לך לבקר בפונטה דל אסטה גם באל קלפטה - מקום חובה

Ortal D

New member
כן, פחות או יותר...

הייתי שמחה לטרקים אבל זה לא כ"כ מומלץ כשאתה לבד. אני פוחדת P: שמעתי על אל קלאפטה, נראה לי באמת מקום חובה. על פונטה דל אסטה לא מצאתי הרבה מידע, מה יש שם שאתה ממליץ עליו?

meni1234

New member
פונטה דל אסטה

פונטה דל אסטה נמצאת באורוגואי והיא עיר החוף של עשירי ארגנטינה יש שם חופים יפים וחיי לילה מדהימים אם מר דל פלטה נחשבת עיירת הנופש של האנשים שאין להם הרבה כסף פונטה דל אסטה היא בדיוק ההפך והמחירים בהתאם

Mor167

New member
אני אמליץ גם על

קורדובה ורוסריו - לסופ'שים יותר, יש שמה מועדונים ופאבים לא רעים בכלל!!! בלי שום קשר את יכולה להתחיל את זה ככה : בואנוס- קחי אוטובוס לאל קאלאפטה ותתחילים לעלות צפונה...!! ארנגטינה מדהימה את תהני בה ממש!

Ortal D

New member
תודה :)

אז אתה אומר קודם לרדת לדרום ולעלות לצפון? כמה זמן אני אמורה להיות בכל מקום כדי להספיק בחודש? חשבתי על לנסוע לדרום/צפון ברגע שאני מגיעה, כדי שאת הטיול אני אסיים בכמה ימים בואנוס איירס, כי בין כה משם אני אחזור ארצה בסופו של דבר. גם חשבתי על לנסוע למקומות הרחוקים באוטובוסים בלילה - כדי להגיע בבוקר ולחסוך את הלילה במלון/הוסטל. (וגם כי אין לי מספיק לטיסות) זה באמת כדאי? הבעיה שלי זה הזמנים.. אני לא יודעת מרחקי נסיעה ממקום למקום אז אני לא יכולה להעריך כמה זמן להיות בכל מקום....

Mor167

New member
היי, אני בת :)

וכן אני אמליץ לרדת דרומה דבר ראשון כדאי שתפסיקי להיות בתקופה "סבירה" מבחינת מזג אוויר שם בדרום ... כמה זמן את אמורה להיות בכל מקום ? האמת לצערנו זה לא כייף לרוץ מעיר לעיר וכמו שאנחנו יודעים את ארנגטינה כמה חודשים לא מספיק לראות, אבל לצערנו אין מה לעשות. כמה מקומות את רוצה להיות ? תלוי כמה במספר? ענייין של ימים מעיר לעיר. יש נסיעות כמו מבואנוס איירס וברילוצ'ה שזה18- 23 שעות אז קחי בחשבון את הזמנים האלה. תגידי לי את רשימת המקומות שאת רוצה להיות אני אנסה לסדר לך מסלול נחמד שיצא לך עם מזג אוויר נורמלי, ואגיד לך כמה זמן מעיר לעיר זה נסיעה.

Ortal D

New member
סליחה!

דיברתי בלשון זכר מתוך הרגל... ובתאכלס אני פתוחה להצעות עד כמה שהטיול יאפשר. יש לי הרבה מקומות שאני רוצה לבקר בהם, ניסיתי להסתכל במפה ולאות איך אני משלבת בין כולם ולא כ"כ הלך... אממ חשבתי על ברילוצ'ה, אושואיה, סלטה, מנדוסה, מאר דל פלטה, רוסריו, קורדובה... והיד עוד נטויה. ברור לי שאני לא אספיק להיות בהכל לכן באתי להתייעץ כאן - על מה כדאי לוותר ולאן כדאי ללכת. מה שבטוח - להגיע לאיגוואסו באיזשהו שלב, אין מצב שאני אהיה בארגנטינה ואוותר על זה... ואם ברגע שאני נוחתת אני נוסעת (דרום/צפון מה שלא יהיה) אז כמה ימים (בין 7 ל-4) לפני הטיסה חזרה אני רוצה להספיק להיות בבואנוס איירס כי יש כמה מקומות שם שאני מעונייינת לבקר בהם. תודה :]

Mor167

New member
אז נתחיל ?

בעיקרון מה שאני ממליצה זה ככה: (ואני מזכירה מדובר על חודש בלבד) שאת מגיעה לקחת טיסה ישירות לאושויה (ממליצה לך לסגור כבר מהארץ טיסה)- מאושויה תעלי לאל קלפאטה (קרחון המתנפץ) משם לאל צ'אלטן ( אם זה מעניין אותך טרק יומי נחמד שאפשר לעשות שם לראות את הפיץ רוי) - שימי לב כל מקום שאני אומרת אני מדברת על 3 4 ימים להיות אלה אם כן אני מציינת אחרת . משם לברילוצ'ה (ששם בכייף אפשר להזרק שבוע) משם למאר דל פלאטה (נדלג על בואנוס כי את רוצה אותה לסוף ) משם לרוסריו (ממליצה בסופ'ש כי יש אחלה מסיבות- מספיק בהחלט 2 לילות שם) משם למנדוסה משם לקורדובה סלטה ומשם לאיגוואסו - מהאיגוואסו את חוזרת עם אוטובוס ישיר לבואנוס ששם את מסיימת . ציירתי לך מפה אז את מוזמנת להסתכל איך זה נראה. ( סימנתי את המקומות המרכזים שאני ממליצה ללכת אליהם אם יש עוד מקומות אפשר לנסות לשלב או אפילו להוריד עיר אחת מהצפון). מבואנוס לאושוואיה טיסה זה בערך שעה וחצי שעתיים טיסה ממה שזכרות לי, מאושוואיה לעלות לקרחון המתנפץ זה בערך 12 שעות ברכב (אני מדברת על רכב כי זה הניסיון שלי) ההפרש בין אל קלפאטה לאל צ'אלטן לקח לנו ברכב שעתיים להגיע. בין רוסריו למנדוסה זה נסיעה של 11 שעות משם לקורדובה זה 10 שעות מקורדובה לסלטה זה 12 שעות בערך ומסלטה לאיגוואסו באמת שאני לא יודעת ...איגוואסו בואנוס זה יוצא לך נסיעה של 18 שעות בערך. ממליצה לך על חברה via Bariloche אני הכי אהבתי אותם מבחינת אוטובוסים ואכות. חברת טעופה ממליצה לך ב- Taca (טאקה) או Lan (לאן). מקווה שעזרתי

Ortal D

New member
את מדהימה!!! תודה ענקית!!!!

יואוו את לא יודעת כמה עזרת לי כאן!!! באמת תודה רבה!!! למרות שזה נראה לי קצת צפוף ובלתי אפשרי בחודש, אבל הכי הרבה אני אוותר על מקום או שניים, זו לא הבעיה. לפחות יש לי תמונה כללית עכשיו של איך הכל נראה ומאיפה כדאי להתחיל, לבד זה היה נראה לי מה זה מסובך. אז באמת תודה רבה!!! עכשיו, לא כ"כ קשור, זה איזה רעיון שעלה לי, אני לא יודעת אם זה אפשרי אבל נראה לי שזו גם אופציה. אשמח לקבל חוות דעת... הבנתי שמפלי האיגואסו נמצאים בגבול בין ארגנטינה לברזיל אז עלה איזה רעיון לסיים את הטיול שם, להגיע לחלק הברזילאי ואז כבר לקחת טיסה ישירה מברזיל לארץ (או לחילופין, לטוס ישר לברזיל, להתחיל באיגואסו, ומשם להמשיך לארגנטינה) זה הגיוני? אפשרי? משתלם?

Mor167

New member
שמחה שעזרתי ואמשיך לעזור:)

דבר ראשון- ציינתי בפנייך שאולי זה יהיה צפוף לחודש אז אני אמליץ להוריד מקום אחד או 2. זה כבר תחליטי עם עצמך או אפילו בזמן הטיול תזרמי לך . דבר שני- הכל אפשרי את יכולה לנחות בסאו פאולו או ריו לקחת אוטובוס לאיגוואסו ואז באמת להתחיל לרדת דרומה, אמליץ לך שלא, כי את מגיעה בתקופה שמבחינת מזג אוויר מאוד גבולית אז אמליץ לך לעשות את ארנגטינה ואחרי זה לעלות לכיון ברזיל!! אם את צריכה עוד המלצות לינה וכ''ו בכייף ..:)

Ortal D

New member
וואי תודה רבה לך!

את לא מבינה כמה את עוזרת לי!!! הורדת לי הרבה חששות ודאגות.. לקחתי לתשומת ליבי את העיצה בנוגע לברזיל, נראה כבר מה נעשה... ובכיף אני אשמח לקבל עיצות/טיפים/המלצות בנוגע לכל דבר שיכול לעזור לי, כן גם הלינה נכללת בזה. אם יש הוסטלים מומלצים (וזולים!) אז בכיף.. בכלל - אני אשמח לכל מה שיכול לעזור, אני ממש מתחילה מ-0, כל דבר שיכול לעזור לי בטיול הזה - יתקבל בברכה...!

Mor167

New member
הוסטלים

בואנוס איירס- קאסה דה פאפא או אסטוריל - ממליצה על 2 בחום !! ברילוצ'ה- אצל דני (אם את רוצה כתובת מדויק אני יכולה לחפש רשמתי את זה במחברת של הטיול) שמעתי גם הרבה מחמאות על הוסטל פלמינגו(אם אני לא טועה בשם). קורדובה- Hostel La Casona- זוג מבוגרים שאני מאוד נהנתי ונתנו לי הרגשה ביתית אצלהם רוסריו- la casona de don jaime- יש 2 אכסניות כאלה אני הייתי במספר 2 והייתי בפאב של מספר 1- אחלה מקום !! אל קלפאטה ואל צ'אלטן - ישנו בקמפינגים כי היינו עם רכבים ואוהלים אז הוסטלים במקומות האלה אני לא אוכל להמליץ כי לא התנסתי:) איגוואסו צד של ארנגטינה שם אני הייתי- Hostel iguazu falls אחלה הוסטל אני ממש אהבתי. זה מה שאני יכולה להמליץ לגבי לינה :)

Ortal D

New member
תודה תודה תודה!

רשמתי הכל, אני אעזר בזה במידה והטיול יצא לפועל. תודה רבה לך! כמה בערך עולה לילה בהוסטלים שציינת? מה הטווח מחירים?

Mor167

New member
כמה עולה..?

זה קצת יותר קשה להגיד, אני יכולה להגיד לך שאני הייתי בדיוק לפני שנה יכול להיות שכל המחירים השתנו... בגדול?(בגדול מאוד אפילו) נע בין 25 עד ל- 40 פזו ללילה. (אל תתפסי אותי במילה!!). תלוי איזה חדרים את לוקחת ? זוגי או דורמס, הכל תלוי. שמחה שעזרתי תהני גם בשבילי :)

למעלה