טיול לארה"ב

אופירפ

New member
טיול לארה"ב

אנחנו מתכנים טיול לארה"ב ביחד עם נועה בת 6 חודשים ויש לנו מספר שאלות לחלוק איתכם 1. האם משהו יודע אם צריך ויזה עבורה או מספיקות הויזות של ההורים. 2. מה עדיף טיסה עם נחיתת בינים של חצי-יום או טיסה ישירה, האם משהוא יכול לחלוק איתנו טיפים בנושא טיסה עם תינוקות. 3. מה עדיף לקחת כיסא לרכב מהבית או לשכור ביחד עם הרכב. אופיר

תשובות שמבוססות על

הגיון ועל נסיון של אחרים (אני עצמי לא טסתי עם תינוקות, אבל מכירה הרבה שכן): לגבי השאלה הראשונה, התשובה מבוססת על ההגיון: מאחר והיום בארץ כל ילד, לא חשוב באיזה גיל, מחוייב בדרכון משלו (להבדיל מהעבר, שבו אפשר היה לרשום את הילד בדרכון של ההורה), הרי סביר להניח שגם את הויזה עבור הילד צריך להוציא בנפרד, שכן היא מונפקת בדרכון. לגבי עניין הטיסה עצמה, תמיד עדיף טיסה ישירה - ועוד יותר טוב אם זו טיסת לילה. אם עושים נחיתת ביניים רק מורחים יותר שעות בדרך = יותר שעות שנועה תהיה בתנאים לא בדיוק נוחים. שלא לדבר על מצבים של עיכוב טיסות וכו'. אם לוקחים טיסה ישירה, שהיא גם טיסת לילה, יש יותר סיכוי שהיא תשן בטיסה. כסא לרכב עדיף לקחת מהבית, מהסיבה הפשוטה שהכסאות שנותנים בחברות ההשכרה הם בד"כ ישנים ומרופטים, ולא בטוח אם הם לא עשו כבר את הקילומטרז' שלהם. ומאחר ומדובר בתינוקת קטנה, לא צריך אפילו לסחוב את הכסא הגדול, אלא אפשר, אולי, להסתפק בסלקל, שהוא יותר קל לנשיאה ופחות מסורבל. שיהיו לכם טיסה נעימה וטיול מהנה.

לגבי הויזה

התשובה היא כן, היא צריכה ויזה משלה, אלא אם כן אין לה דרכון משלה, אבל הייתי בכל זאת ממליצה לברר את זה עם השגרירות, לדעתי בארה"ב דורשים שיהיה לה דרכון משלה. לגבי שאר השאלות אני בטוחה שעוד מעט יענו לך מנוסים ממני. לגבי טיסה עם תינוקות, דנה השניה כתבה מאמר בנושא, ואני אכניס אותו למאמרי הפורום יותר מאוחר היום.

לא ידעתי שבארץ כבר מחייבים

להוציא דרכון נפרד לכל תינוק. במקרה זה התשובה היא בטוח כן, הילדה צריכה ויזה משלה.

למעלה