טיול לגבעת המורה.ללא מע"מ

עמיקם10

New member
טיול לגבעת המורה.ללא מע"מ

למרות שגרתי 15 שנה בעמק וגם 3 שנים במזרחי..מעולם לא טיילנו אל גבעת המורה. אתמול הגענו..לפי האוטובוסים במגידו כל הארץ טיילה אתמול..אז אכלנו בתחנת הדלק-דור אלון קצת אחרי זה.
על גבעה המורה אין כנסיה.ויש גת חצובה בסלע ונוף לכיוון רמת יששכר והעמק המזרחי והמערבי-וזה כל. חורש אורנים גדול שניטע כנראה בימי העבודות היזומות כמו אצל 'סאלח שבתי' בידי תושבי מעברת עפולה יש גם כפר אחד בשם דחי - שהאוטובוס [שראיתי] מגיע אליו לפי השלט. הכפר ערבי כמובן למי שלא הבין- ונמצא מעל לשיכונים ולוילות שבנה המעמד הבינוני מעפולה.- לכפר יש לו בית קברות ולידו קבר שייך.וזהו. הפרחים על הגבעה ככה-ככה. המון סלעים ואבני בזלת מטעי זיתים שלהם כמובן. כי מטע זיתים כידוע יש לו גם מטרה נוספת ועל זה החבר'ה בטיול השמיעו הערות.
משם נסענו לגלבוע-פעם שלישית לראות שוב את האיריסים ליד קיבוץ מירב ומעלה גלבוע שגם הם קיבוצים דתיים. ..כמו הקיבוצים למטה בעמק בית שאן- שלוחות-טירת צבי-שדה אליהו- שזה בעצם אחד מהגושים של הקיבוץ הדתי. הקיבוצים בנו הרחבות..וזה מקום לא רע רק שרחוק ובפריפריה..וחוץ מזה מרקיז הכל בסדר.

יוליקה

Member
מנהל
ויש אירוסים???

אני לא מצליחה לראות אותם...או שאני עולה לפני הפריחה
או אחרי... כבר יותר משנתיים שאני מפספסת...

עמיקם10

New member
בדרך הסובבת את המוסד...ששמו נשכח..

ממני כרגע..אחרי מעלה גלבוע לכיוון עמק בית שאן ויש גישה במכונית פרטית..ליד הדרך יש איריסים..ולדברי המדריך החורשות באיזור גם מלאות בהם. אתמול היינו שם.
ובמצפה שמיר כמובן..

עמיקם10

New member
מלכישוע[בנו של שאול]מסביבו יש המון איריסים

ערכתי סרטון על הגלבוע כולל חלקי שירים של שלישיית שריד-בשיר העמק של אלתרמן ורונית אופיר שר 'שדות שבעמק' של לוי אמיתי..
חושש שהכנסה לפיסבוק-של הסרטון מחייבת תשלום על זכויות יוצרים. לשודדים מאקו"ם.

יוליקה

Member
מנהל
מבקשת עזרה ממומחים

שנים שיש לי סירי אלומניום שאני מאד אוהבת...כאלה עם המכסה האדום....
שנים שמרתי עליהם והם היו נאמנים לי....

בישלתי כרגע תפוחי אדמה בקליפתם + ביצים, המלחתי את המים כרגיל
דבר שאני עושה שנים.... ולתדהמתי הסיר השחיר לחלוטין....

מישהו יכול להסביר לי את התופעה??? אולי הוא רמז לי שזוהי דרכו האחרונה????

deebeebee

New member
אצלי תמיד יש סטוק חומץ

אני לא משתמשת בחומץ לאוכל, אלא רק לניקיון- לא רק אלומיניום, גם לזכוכית. מאז שהתחלתי להשתמש בחומץ, כלי הזכוכית מבריקים וללא נקודות.

לבנה30

New member
בנוסף למה שכתבו לך. נסי להרתיח

מים עם חופן אבקת כביסה יכול להיות שיתבהרו. בדרך כלל אני עושה כך לסיר שהאוכל נשרף בו אבל נסי אם לא יועיל לא יזיק,
שבוע טוב

אפי D

New member
החומץ משמש מלבד לבישול גם לניקיון

וכן לרחיצת פירות לפני השימוש.
אני שופכת לתוך השקית בה קניתי את הפרי
מזרימה קצת סבון וכן חומץ - מנערת - משפשת -
ושוטפת היטב.

לבנה30

New member
לחומץ שימוש נוסף

הרי ידוע שכל מי שקונה תבלינים ירוקים כפטרוזיליה , כוסברה ושמיר מהדרין אוכל רעל הריסוס שם כבר הוכח מאד מסוכן. לכן לימדו פעם איך לשטוף את התבלינים הירוקים להוצאת תולעים. משרים בקערה עם מים שבה יש חומץ ומלח כחצי שעה לאחר מכן מרימים ורואים למטה את כל הלכלוך , וכמובן לשטוף לאחר מכן הייטב במים זורמים.

שימוש נוסף לחומץ, מלח לימון - הסרת אבנית.

קומקום, מדיח כלים, מכונת כביסה וגן מהכיור והאמבטיה...

חומץ זול יותר אבל הריח...

בקובץ - דיג בחוף גבעת אולגה.

י מ י ת 2

New member
באשר לחומץ, אני מחזיקה קבוע בקבוק חומץ ליד

הכיור, משתמשת בו לכל מיני דברים כולל לשטיפת רצפה.
עכשיו עשיתי ניסיון של בישול כרובית במיקרוגל. יצא מעולה ומאד פשוט. טבלתי את פרחי הכרובית בתערובת של שמן זית+אבקת מרק פטריות+אבקת מרק בצל+פפריקה מתוקה הכנסתי למיקרו ל10 דקות והתקבלה כרובית מצוינת בלי טרחה גדולה והעיקר בלי טיגון.
שבוע טוב.

יוליקה

Member
מנהל
תודה לכל המגיבים ותודה על ההצעות החכמות

אכן, גם אני מחזיקה חומץ קרוב לכיור לשימושים שונים.

אני מתה על כרובית בכל צורה!! אפילו חיה כך פשוט תולשים פרח ואוכלים....

למעלה