טיול לדמנטי

• פותח הנושא hagn
  • פורסם בתאריך

hagn

New member
טיול לדמנטי

יש לי עוד שאלה אני מתכננת לקחת את אבא שלי שיש לו דמנציה בשלב בינוני עם אלמנטים של מתקדם בלילה (הפרעות בזיכרון) לשייט בספינה לסופשבוע עכשיו מצד אחת אני חוששת לקחת אותו משום שבלילה הוא משוטט והוא נמצא בדיכאון ופארנויות והתרופות לא ממש עוזרות אבל מצד שני אני רוצה לבלות איתו כמה שעוד אפשר... וכמה שהיכולות הקוגנטיביות שלו מאפשרות... מה אתם חושבים? כדיי לי? חוץ מביטוח בריאות בקופת חולים ולדאוג לממפתח בחדר וטיטולים וכל מה שצריך ממה אני צריכה לדאוג? תודה על התמיכה ועל כל התשובות החכמות שקיבלתי ממכם חגית

פנטזי1

New member
חגית שלום

מנסיוני האישי וממה ששמעתי אני יודעת ששינויים משפיעים לרעה על חולה אלצהיימר,אני רואה שאבא שלי שרגיל לסדר יום שלו ולבית שלו,כל שינוי מבלבל אותו נורא.אם אני לוקחת אותו אלי אז רואים שהוא לא שקט הוא שואל כל הזמן איפה בת זוגו ואיך הוא הגיע ואחרי שניה שוב ושוב ,הוא לחוץ ונמצא באי שקט.לכן אני חושבת ששיט יכול להיות קצת יותר בעיתי במיוחד שהוא משוטט בלילות.אולי זה אפילו מסוכן הוא יכול לצאת מהחדר , גם אי אפשר לדעת איך השיט עצמו ישפיע עליו ומה תעשי אם הוא לא ירגיש טוב?מה הביטוח של קופת חולים יעזור לך?לפחות כשאת על היבשה את יכולה לחזור הביתה אבל בים מה תעשי איתו?אני לא הייתי לוקחת על עצמי בילוי כזה אני גם לא בטוחה שהוא יהנה כל כך מטיול כזה.

hagn

New member
תודה על דעתך

בקשר לשוטטות חשבתי לנעול את הדלת בחדר בלילה. ואני רוצה לקחת אותו כי הוא נמצא בשלב שהוא הולך אחרי כמו צל והוא אמר שהוא רוצה ללכת לאיפה שאני אלך ולטיול ואני יודעת שאם אשאיר אותו אצל משפחה הוא כל שניה ישאל איפה אנחנו ואני לא אהנה כי אחשוב עליו כל שניה אני יודעת שיהיה קשה מצד שני אם הוא חולה במחלה הזו הוא רק ידרדר ורציתי שיטייל קצת או שיבלה קצת כל עוד הוא יכול אני לא יודעת אם הוא רואה את זה ככה אם הוא רואה את העולם שלו מבולבל אם בכלל הוא יהנה מטיול או שבאמת השינוי יעשה אותו יותר מבולבל אני רוצה לשמוע דעות האם מישהו לקח פעם מישהו עם אלצהיימר לטיול? איך הוא הגיב??

ענתי44

New member
אני בכל זאת חושבת שכדאי

כמובן כדאי להתייעץ גם עם הצוות המייעץ. בכל מה שתעשי יהיה קושי. בבית משפחה בלעדיך זה גם שינוי ואת לא תהיי וגם לא תהיי רגועה ובחופשה ברור שהוא יגיב קשה לשינוי וזה יפחיד אותו וזה אומר שגם בחופשה שלך את תמשיכי לטפל בו צמוד.

אירילה

New member
ברוכה הבאה לפורום חגית../images/Emo140.gifקצת באחור

כבן משפחה לחולה וכמדריך טיולים ,לא הייתי ממליץ לך על שיט בסו"ש ,השייט עלול להזיק לאבא ,שינוי פתאומי וקיצוני באופי הסביבה כמו הים ,עלול להלחיץ את אביך ושינוי התנהגות עלול לדרדר את מצבו , נכון שאין הרבה לאן ללכת לאיבוד בספינה ,אבל מראה הים עלול להלחיץ ,מכות מטילולים של גלים עלול להביא לשינוי במצב. הייתי מציע לך שפע מסלולים שקטים אחרים על פני היבשה כולל טיסה לסופ"ש ואף יותר. ואם כבר נגענו בטיולים ,רעיון שהגיתי עם עופרה שגב מנחת הקבוצה בראשל"צ ,ייתכן שירקום עור וגידים השנה והוא טיול מאורגן לחולי אלצהיימר בשלבי תובנה לחו"ל על כל המשתמע מבחינת השגחה,ארגון,לינה בהתחשב באופי החולים ומסלול המתאים באופיו לחולים כמובן ,מסלולים שקטים. בכל אופן פני אלי במסר ואשמח לעזור לך בנושא. גרשון

gui1

New member
כל הכבוד על הרצון../images/Emo140.gif

סבתא שלי במועדון ואני אוהבת לקחת אותה לטייל עד שהבנתי שזה יותר בשבילי מאשר עבורה זה נכון שהיא נהנהת לצאת להריח לראות להתפעל אבל מהר מתעייפת וצריכה את הקביעות . לכן אני לוקחת אותה ל 3 שעות לכל היותר נראה לי שיום שלם יכול להוציא אותה מאיזון ולהפוך עבורה את הטיול למשהו לא נעים . היא מתעייפת מהר וצריכה את המיטה ומסתכלת על השעון ומחשבת את השעות וחסרת סבלנות במקום זר. לכן אולי עדיף משהו קרוב ובטוח בהצלחה.

ענתי44

New member
גרשון

איפה נרשמים? הייתי לוקחת את אמא לטיול כזה בעונג רב. ובכן אולי אתה צודק לגבי הטלטול של הספינה אני דווקא חשבתי הפוך שהנדנוד יתן תחושה של ערסל וחזרה לרחם. בכל אופן אני חושבת שלא רע לקחת חולה אלצהיימר לטיול.

ronnyw

New member
טיול לחולה אלצהימר

שלום רב, אני מניחה שרצף התשובות, המייעץ לך שלא להיכנס להרפתקאת הטיול, השפיע. אם טרם - הינה גם התוספת שלי. חשבי מה התועלת לאבא שלך, לאבא שלך ורק לו: האם יהנה? האם יבין למה גוררים אותו למקום זר? האם ילמד משהו חדש? האם ייתקף חרדה (כתבת שהוא נוטה לדיכאון) מהמקום הזר, מהפרצופים החדשים, מסדר היום השונה וכו'. מה יקרה אם יחוש ברע (פשוט מעצם ההפלגה, יש כאלה שים עושה להם רע), אם יבקש "הביתה" ולא תוכלי לסייע? בקיצור - אני מנסה להיות נחרצת - אבל בעדינות - ולחוות את דעתי: אל תקחי אותו לטיול שכזה!!

gala lo

New member
טיול

הכל תלוי מה מצב החולה, האם הוא נאנה ומתרגש עדיין מנופים ומטבע - אז הניסיון שווה בהחלט. אם הוא פסיבי להכל אין טעם, בשבילו זה רק טירטור. במקרה הראשון למלווה יהיה קשה מאוד אך שווה.

zs1957

New member
טיול לחולה אלצהיימר

היי רוני! יפה שאת חושבת על אבא שלך ורוצה לטייל אתו ולעשות לו כיף. זה יהיה סיוט לך ולו. אל תקי אותו לטיול. כל חברנו נתנו לך את אותה עיצה והם צודקים. זהבה שחם -עמותת אלצהיימר.

ענתי44

New member
פשוט רעיון נפלא

תהנו לכם ומי יתן ויהיה זה שיט נפלא. כמובן שצריך לדאוג לכל הדברים שהוא זקוק להם, מלאי כדורים וטיטולים וכמובן לדאוג לביטחונו כמו מפתח לנעול אבל גם ליידע את הצוות אם יראו אותו משוטט מיד שיחזירו אותו או יקראו לך. ועוד משהו מצלמה להנציח את רגעי החופשה.

hagn

New member
תודה

תודה לכולם אני חושבת שבסוף לא אקח אותו לשייט בשל אירועים אחרונים שקרו בלילה שממש הפחידו אותי... כל הלילה אבא שלי צעק במיטה שלו תעזבו אותי תשחררו אותי טען שיש חבורה של אנשים בחדר שקשרו אותו וכשניסינו להרגיע אותו הגיב באלימות... אוח התרופות ממש לא עוזרות ואני לא יודעת מה לעשות.. אני מקווה שבימים הבאים יהיה יותר טוב תודה על התמיכה חגית

ענתי44

New member
חגית../images/Emo24.gif

ליבי איתך. זה באמת כבר מצב אחר וגם אני לא הייתי מוציאה אותו לשייט. חזרו לרופא כדי שישנה את התרופות נגד הזייה. בשום פנים אל תתנגדו לדבריו או תנסו להסביר לו שאין איש בחדר. תשאלי אותו כמה אנשים תפני אליהם ותבקשי מהם ללכת עכשיו הביתה כי אבא צריך לישון. כששמרתי על השכן שלי ככה נהגתי. כל פעם שהוא ראה אנשים שרדפו אחריו עד אלינו הייתי פותחת את הדלת ומגרשת אותם. כמה פעמים שוב ושוב עד שהיה נרגע. אם הוא " קשור" תפתחו את הקשרים. הוא מפוחד וביטול דבריו מוציא אותו מדעתו.

hagn

New member
זוהי נקודת מבט שלא חשבתי עליה..

רעיון טוב אני אנסה ונראה אם זה ירגיע אותו.. תודה חגית

למעלה