טיול לדרום אמריקה

meni1234

New member
טיול לדרום אמריקה

היי לכולם ב15/2/09 אני טס לדרום אמריקה לטיול של אחרי צבא זה המסלול המתוכנן נחיתה בבואינוס איירס ונסיעה דרומה (או טיסה אם יש?) 15 יום בברילוצ'ה והדרום חזרה לבואינוס איירס ושהיה בעיר 7 ימים אני רוצה לנסוע למפלי האיגואסו ומשם לריו דה זנ'רו מה הדרך הכי טובה לעשות את זה לנסוע למפלים לחזור לבאוינוס איירס ולקחת טיסה או לעבור את הגבול ולהמשיך באוטובוס או טיסה (אם יש)? יש טיסות פנים בתוך ארגנטינה לאזור המפלים? שהיה בריו דה זנרו' 10 ימים ולטוס לסלבדור ולשהות באזור סלבדור 25 יום כולל להיות במורו או אגנדה או בשניהם. מסלבדור אני רוצה לטוס ללה פאז שבבולביה ומשם להדרים לסאלאר (האם יש טיסה לאזור?) ולאחר מכן לחזור ללה פאז ולנסוע לקופה קובנה לקופה קובנה סך כל השהיה בבוליביה תהיה 15 יום מקופה קבנה אני רוצה לעבור את הגבול לפונו שבפרו ומשם לנוסע לקוסקו לשהות בקוסקו 15 יום כולל המאצו פיצו ולסיים שם את הטיול השאלות שלי כמה יעלה לי לעשות את הטיול הזה אם אני רוצה רמת חיים בינונית טיסות במרחקים ארוכים גסט האוסים עם מים חמים וכו... ואם ייש לכם עוד המלצות אודה לכם מאוד מני.

fazer_1000

New member
לפני שמגיעים כל המומחים, נראה לי שאתה מתכנן

קצת יותר מדי לפרטי פרטים. בסוף חוץ מהיום שאתה נוחת הכל יכול וכנראה גם ישתנה בדרך..

pako27

New member
תן מחשבה לקפיצה קטנה

מקופה קבאנה לחופי האי בוזיוז.....אנגרה דוס רייס או אילה בלה......

The Cat Woman

New member
וואו זה כל כך לא יצא לפועל...

קודם כל- התרגל נא- גסט האוסים יש בתאילנד! בדרום אמריקה אתה תישן בהוסטלים וגם היקרים שבהם לא תמיד יכללו מים חמים. דבר שני, אתה מתכנן יותר מדי לפרטי פרטים! כל כך הרבה דברים ישתנו שם ולא תמיד באשמתך, אז חבל על התכנונים... דע בערך לאן אתה רוצה להגיע בגדול ותעשה את זה בקצב שלך. אם היית יודע כמה תכנונים היו לי אפילו לזמן הקרוב שלא יצאו לפועל... עכשיו, לתשובות: הדרום (פטגוניה) בעיקרון יקר אבל אתה טס שלא בעונה יחסית, אז המחירים בטח ירדו לסביבות ה30-35 פסו ללילה בהוסטל (שזה עדיין יחסית יקר לעומת בואנוס איירס לדוגמא) לגבי טיסה דרומה- אפשר לטוס לאושוואיה, ממליצה להזמין טיסה כחודש-חודשיים לפני כי יש הרבה הזמנות. אם אתה לא רוצה להגיע לאושוואיה אתה יכול לטוס פשוט לאל קלפאטה. 7 ימים בבואנוס נראים לי ממש מעט זמן, אבל זו רק אני (הייתי בבואנוס כמעט חודש). לילה בהוסטל שם ללא כרטיס אכסניות יעלה לך בסביבות ה25 פסו. המלצה על הוסטל מדהים- אחד הטובים שהייתי בהם בכל דרום אמריקה- PUERTO LIMON בשכונת סן טלמו, הרחק מהישראליאדה! עולה 25 בלי כרטיס MINIHOSTELS. לגבי ברזיל- ממליצה דווקא על איטה-קרה ומורו דה סאו פאולו בצפון. איזור ריו- תנסה את בוזיוס מצפון ואת איליה גראנג'י מדרום (או איליה דו מל "אי הדבש"). 10 ימים בריו דה ז'נירו הם לטעמי יותר מדי. אפשר להסתפק ב5 עד 7 ימים שם אבל שוב- זו רק אני. המלצה להוסטל בריו- אם אתה רוצה משהו שקרוב להכל לך על RIO RITZ בקופקבאנה 610, הבעלים יהודים ודוברי עברית! לואיס בנאדם מקסים ויעזור לך בכל מה שתצטרך... גם אשתו מוניקה כמובן. עוד הוסטל טוב ששמעתי עליו- שכחתי את השם אבל זה איזה משחק מילים כזה באנגלית שקשור לFUCK או משהו כזה ויש שם בעיקר אירופאים. אני נסעתי מריו למפלים עם אוטובוס. 26 שעות בסה"כ (שבמקור היו אמורות להיות 22 אבל ככה זה עם הברזילאים). לחזור לבואנוס ולקחת טיסה זה לחלוטין בזבוז כסף מיותר! וגם די טרטור. אתה לא תחסוך זמן אלא להיפך. חבל. מסלבדור- למה שלא תבדוק טיסה לסנטה קרוז במקום ללה-פאז? ואין טיסה לאויוני (העיירה ממנה יוצאים לסלאר), תצטרך להגיע לשם באוטובוס. כשתגיע ותזדעדע- תבין למה אין לשם טיסות (המקום פשוט חור מכוער!) למה אתה לא מגיע לרורנבאקה? בעיה של זמן? אני הייתי מעדיפה לוותר על לה-פאז וכל פרו (עם כמה שזה נאמר ברגשות מעורבים כי קוסקו היא הפייבוריטית שלי אחרי רורנבאקה) לטובת הג'ונגלים והפאמפס! פשוט חוויה אדירה, מתקרבים לטבע ונוגעים בו בצורה הכי מוחשית שאפשר... אני כל-כך הולכת לעשות שוב את הג'ונגלים מתישהו... רק שאלה- למה אתה כל כך לחוץ בזמן? טיול כזה לא צריכים לעשות על רגל אחת. ממש חבל. אני הייתי בוחרת יעד אחר אם הייתי יודעת שיש לי רק חודשיים לטייל בדרום אמריקה ושומרת את הטיול הזה למתי שיהיה לי אינסוף זמן וכסף. ובקשר לשאלתך על הכסף- אף אחד לא יכול לענות לך כמה תבזבז. ההוצאות משתנות מאדם לאדם בהתאם לאופי ולצרכים.

meni1234

New member
ברור שהכול יכול להשתנות

אבל מה עלות מוערכת של טיול כזה ברמת חיים טובה

The Cat Woman

New member
חבל שאתה מצפה לתשובות ולא נותן כאלה

שאלתי אותך שאלה פשוטה- למה אתה כל כך לחוץ בזמן? חוץ מזה, בד"כ גם אומרים "תודה" למישהו שעונה לך... סתם קטע של נימוס. דבר שלישי- עניתי לך כבר על השאלה על עלות הטיול! ציטוט: "ובקשר לשאלתך על הכסף- אף אחד לא יכול לענות לך כמה תבזבז. ההוצאות משתנות מאדם לאדם בהתאם לאופי ולצרכים." הסבר, כי ברור לי שלא הבנת בפעם הקודמת: אני לא מכירה אותך ולא יודעת כמה תבזבז בחו"ל, לא יודעת כמה קניות תעשה, מה הרגלי האכילה שלך ומה נחשב לדעתך "איכות חיים בינונית"? בשבילי איכות חיים בינונית זה לישון בהוסטל עם מקלחת חמה אבל בלי זרם חזק ושהמטבח שיש- לא כ"כ מאובזר ושההוסטל רחוק מהמרכז. אולי איכות חיים בינונית בשבילך היא לישון בחדרים פרטיים בהוסטלים יוקרתיים? מאיפה אני אמורה לנחש? אמרתי לך- לילה בהוסטל במרכז וצפון ארגנטינה עולה 20-25 ויש מקומות שגם 27-28 פסו בדרום יעלה לך בין 30 ל35 בעונה הזו, יתכן ויש מקומות שידרשו גם 40 אבל קשה לי להאמין. וכמובן- אני מדברת על דורמיטוריוס (דורמס- מגורים משותפים)

למעלה