טיול לחברי הפורום בדגש נחשים

Golan Oz

New member
טיול לחברי הפורום בדגש נחשים

ברצוני לבחון את ההיענות לטיול בדגש זוחלים שיתקיים בסְפַר ארץ יהודה לחברי הפורום. הטיול יכלול סיורי טבע, נוף ומורשת בנוסף על היכרות עם זוחלי האזור. הטיול ייערך במכוניות פרטיות, ללא תשלום (למי שאין רכב יוכל להירשם על בסיס מקום פנוי), באחד מימי שישי הקרובים (8:00-16:00). חשוב לי לדעת את ההיענות- כמה מעוניינים בטיול מסוג זה (כולל תצפית בפריחת החלמוניות). עוז גולן [email protected]

צהובה18

New member
זה נראה לי אחלה של רעיון הסיור, אבל

היום (יום שישי) נראה לי די דפוק. אולי בגלל שאני שומרת שבת... אם יהיה ביום אחר, אני אשמח לשמוע...

Golan Oz

New member
זה בסדר....

זה בסדר...כולנו שומרי שבת, גם המתיישבים בחבל יתיר ולכן הטיול יסתיים כשעתיים לפני כניסת השבת (בערך ב- 14:30). לצערי אין יום אחר כי באמצע השבוע מי יוכל להגיע ? ובשבת הנחשים נחים (במיוחד נחש הכיפה....). ניתן אולי לארגן משהו קצר אחה"צ באמצע השבוע אך זה לא יוכל להיות בדרום הנפלא והרווי בנחשים... עוז

גולן שלום

אני שמח שאתה לוקח את נושא הסיור ברצינות ורציתי להגיד כמה דברים. כרגע הפורום עדיין בחיתוליו ויכול להיות שיקח זמן עד שאפשר יהיה לארגן סיור שיבואו אליו רבים מחברי הפורום. והדבר הבא שהוא מאוד חשוב, עד עכשיו שאלתי אותך לפחות פעם אחת ואחרים גם שאלו אותך איפה אתה עובד ומטעם מי יוצאים הסיורים האלו? כי בינתיים לא נתת שום תשובה וזה נשמע שמה שאתה עושה זו עברה על החוק ובתור נציג של תפוז אני לא יכול לאפשר פעיליות בשם תפוז שמעודדות עברה על החוק בשום צורה שהיא. אני מבקש שתתן קצת הסברים ששכחת לתת בשאלות שנשאלת. בכל מקרה סיור חולות יכול להיות חוויה מהנה ומשכילה לכל חברי הפורום. תודה יונתן.

Golan Oz

New member
סיורי חולות

בעשר השנים האחרונות הדרכנו מאות (ןאף אלפי) סיורים לחולות שונרה. לאחרונה התרכזנו בנחל החולות של טריסטרם או נחל זרחית בקירבת ערד. בגלל מיגבלות רשות שמורות הטבע (הפיכת חולות שונרה לשמורת טבע), הסיורים הוסבו מזרחה משם, מבוססים על תצפיות בלבד, ללא לכידות או פיזור מלכודות. כמו כן, בחלק מהשטחים יש צורך לבצע תיאום ביטחוני מול מתא"ם פיקוד דרום (כי מדובר על שטחי אש). עם זה אין בעיות. כמובן שאם רוצים ניתן לפנות לרשןת ולבקש כניסה גם לשונרה באופן חד פעמי תוך הסברה שמדובר בפעילות הסברתית לצרכי שמירת טבע. בנחל החולות של טריסטרם- אין צורך לתאם (לא בתחומי שמורת טבע או שטח אש), כנ"ל לגבי נחל זרחית או האזור הנרחב שמדרום לערד. לגבי נחל אפעה- המדיניות שם היא כמו בשונרה- תיאום מול הרשות. אך ניתן לצאת מחוץ לשמורה באזור המיפעלים ללא צורך בתיאום ! עוז (בשנים האחרונות הודרכו מאות טיולים לחולות שונרה- וועדי עובדים רבים, טיולי חלה"ט, רשה"ט, אגודת הסטודנטים, מועצות אזוריות, מיפעלים, וטיולי קהילה). הערה: הטיולים אינם במסגרת משרד החינוך ולפיכך לא חלים עליהם נוהלי חוזר מנכ"ל משרד החינוך !

Liron Samuels

New member
אם יהיה סיור...

אני אשמח לבוא, אבל אין לי מכונית... נשמע לי רעיון נחמד מאוד!

למעלה