טיול לחו"ל עם הילד שנמצא בספקטרום

הולבורן

New member
טיול לחו"ל עם הילד שנמצא בספקטרום

שלום חברים,
ברצוני לשאול מנסיונכם ,
יש לי ילד שהוא אוטוטו בן 7, הנמצא בספקטרום ובמשפחתנו יש עוד שתי בנות גדולות ממנו שהן בגיל ההתבגרות.
במהלך הקיץ הקרוב אנו מתכננים טיול בת מצווה לבתי , לאחת ממדינות אירופה(ככל הנראה שוויץ או איטליה) ורציתי להתעניין
האם מישהו/היא לקחו את ילדם לטיול בחו"ל ? כמו כן ארצה לדעת כיצד עבר הזמן במהלך הטיסה וכיצד הילד התנהג במהלכה? האם צריך ליידע את חברת התעופה לגבי מצב הילד?
כיצד העברתם את הזמן בכניסות לאתרים בחו"ל?
איך היה שם עם הילד/ה באופן כללי ?
בני מאוד רוצה לטוס במטוס והוא יודע שאנחנו עתידים לטוס בקיץ.

אשמח לקרוא תגובותיכם ותודה רבה רבה מראש.

אבא299

New member
טסנו לאילת

ילד בן 5. בימים שלפני הטיסה נתנו לו צעצוע של מטוס גדול ותמונות... את הטיסה הלוך העביר בצפייה בסרט מצויר במכשיר שלו. בדרך חזרה היה מטוס פרופלור קטן והילד לא היה רגוע, הסתובב במסדרון הרבה והיה פאדיחות , לכם זה לא רלוונטי כי יהיה מטוס מפנק. הייתי הולך על טיסה בשעות לא פופולריות (אני הייתי מתייעץ עם סוכנת נסיעות) בכדי לבחור טיסה כמה שיותר ריקה מנוסעים. ובטח לא איזה דיל מוזל שהמטוס יהיה מפוצץ נוסעים ואנשי צוות יהיו מרוטי עצבים
זה ההמלצה שלי
&nbsp

TikvaBonneh

New member
אנחנו טיילנו איתו כשהיה בגיל הזה

הכנתי לו סיפור חברתי, עם תמונות של כל מה שיהיה בטיול. המטוס, המלונות, האתרים שנבקר בהם.
היום יש את כרטיס הפטור מעמידה בתור, בקיץ יש תורים וכדאי להשתמש בו. גם בכניסה לאתרים בחו"ל.
היו לילד יותר ניתוקים והסתגרויות מאשר בחיי השיגרה שלו.
נתנו לו להסתגר כשהיה לו צורך בכך.
באופן כללי זו הייתה חוויה טובה עבורו והוא שאל מתי שוב נוסעים לחו"ל.

SMADAR55

New member
כן, מספר פעמים.

קושי בעמידה בתורים בשדה תעופה, בהמתנה לרכב שכור ובעמידה בתור בכניסה לאתרים.
ויתרנו על מספר אתרים בשל תורים ארוכים בכניסה.
התארגנות לטיסה - אייפד, משחקי מגנטים לדרך, ריטלין (לילד שנוטל קבוע),.
טיסה לילית אצלי לא הלך טוב- בכל פעם נרדם והתעורר. מעדיפה להזמין טיסות בשעות נוחות . כאשר טסים ונוחתים בלילה- לוקחים מלון בשדה תעופה ורק למחרת לוקחים רכב שכור ויוצאים לדרך (כדי לחסוך את העצבים של חוסר סבלנות אחרי טיסה ארוכה + המתנה לרכב + נסיעה נוספת). אם חוזרים לארץ מוקדם בבוקר- ישנים בלילה האחרון סמוך לשדה תעופה.
מארגנים תכנית שמאפשרת גמישות ושינויים.
אנחנו מוותרים מראש על מוזיאונים וסיורים מודרכים בשפה זרה (לא עובד טוב אצלינו).

הולבורן

New member
תודה על תגובותיכם ועל הטיפים החשובים

האם צריך לידע את חברת התעופה בקשר למצב הילד בעת הזמנת הטיסה?

לפי לוח הטיסות שבדקתי באל על, אלה הן בעיקר טיסות בוקר בהלוך וטיסות צהריים בחזור, כך שטיסות לילה לא באות כאן בחשבון.
אם יש לעוד מישהו/היא טיפ חשוב בעניין אז אשמח לקרוא כאן.
שיהיה לכולנו שבוע טוב ושקט ומלא בשורות טובות.

SMADAR55

New member
אתה לא צריך ליידע את חברת התעופה.

לגבי בטוח רפואי לחו"ל, אני גם לא מיידעת.

לגבי טיסות אל על:
א. שים לב שניתן להזמין ארוחת ילדים. אם לא הזמנתם מראש, הילדים מקבלים ארוחת מבוגרים (הם מביאים מספר מנות ילדים בדיוק עפ"י ההזמנה ולא ניתן לשנות בזמן הטיסה).
ב. אם אתם מגיעים עם טאבלט, תורידו מראש את האפליקציה של אל-על. בחלק מהמטוסים יש תכניות ילדים מערוצי הילדים בכבלים שניתן לצפות בהם בזמן הטיסה.

טיסת בוקר הרבה פעמים היא מאוד מוקדמת ואז יש עדיין קושי של לקום באמצע הלילה להגיע לטיסה. תקחוו לייתר בטחון את תעודת הנכה איתכם .

נסיעות לחו״ל

הבן שלי כבר בן 20 ובתפקוד נמוך. נסע איתנו לחו״ל מגיל 5 פעם או פעמיים בשנה.
כמובן שאנחנו מתכננים את הנסיעות כך שתתאמנה לילד. למשל מעט מעברים בין מקומות לינה. רצוי לינה בדירות ולא במלונות מה שמאפשר יותר מרחב ופרטיות וגם גמישות בהתארגנות. טיול בעיקר באתרי טבע ובאזורים שקטים ולא במקומות הומים, טיסות קצרות וכו'
בטיסות הבן שלי מתנהד לרוב מצוין ואין צורך לידע את הצוות. אנחנו מושיבים אותו ליד החלון, דואגים שיהיה אוכל ומשהו לתעסוקה. אנחנו תמיד לוקחים איתנו איזו תרופת הרגעה לטיסה אבל לא זכור לי שיצא לנו להשתמש.

רוב רובן של הנסיעות שלנו היו בסופו של דבר מוצלחות, כמובן שלעיתים יש קשיים, אבל לא דברים מאוד קיצוניים.

יחד עם זאת אני חייבת להוסיף. בשתי הנסיעות האחרונות שהיו בשנה האחרונה היה לנו מאוד קשה. אנחנו כבר כמעט שנה לא מצליחים לאזן אותו תרופתית. בשתי הנסיעות חשבנו שהוא כבר מאוזן וכשהיינו בחו״ל הוא התפרק לנו ואז זה היה קשה מנשוא.

אז המלצתי. אם הילד שלכם רגוע, מסוגל להתמודד עם שינויים וניתן להכין אותו לנסיעה אז מומלץ בכייף לנסוע. זה מאוד מהנה לו ולכל המשפחה וזו הזדמנות טובה לגיבוש.
אבל אם יש בעיות התנהגותיות שאתם לא מצליחים לשלוט בהן, הייתי מותרת על הרעיון.

למעלה