טיול ליל ירח מים לים:

alonaski

New member
טיול ליל ירח מים לים:

(מנצלת את ההזדמנות שמנהל הפורום לא מחובר בימים אלה...
וגם , מאחר ואני לא יודעת איך משתמשים בתוכנת תמונות שמגיעים אליה דרך לינק...
) ביום חמישי בדיוק בחצות הליל, עת הירח ההססני בהק לו בביישנות-מה ברום הרקיע... כבר לא שלם ועגול לגמרי אלא שלם ו"נגוס"... באותה עת, התארגנה לה בחוף זבולון בקרית ים (צפונית לחיפה) - חבורת גברברים בריאים, חסונים, חדורי "רוח הרפתקנות-שובבית" הנושבת באפם... ו... - אני!!!
המטרה - כיבוש הארץ ע"י רכיבה לרוכבה בטיול תחת הכותרת: "מים-לים" ביוזמתו, ניווטו, אירגונו וניהולו... של... הנווט הרכוב מספר 1# של אותו טיול...
= אילן שחם!!!! 12 רוכבים היינו. חדורי הרפתקנות, מצויידים במקצועיות (=אני למשל, הבאתי עימי חולצת פוטר ארוכה למקרה שיהיה קר... ואת...- פיש!!! = בשביל התה, אם אצטנן בדרך...
) וחלקנו טרוטי עייניים... (-בכל זאת, סוף יום עבודה... חצות הליל...). טוב.,
פה בערך נגמרה לי הסבלנות ל"הגיגים הפרוזאים" אז נעבור לתעכל'ס - ראו את התמונות ותהנו לכם!!!

alonaski

New member
תראו את זה בחליפת ה"הייטק"! ../images/Emo8.gif

הייתם מאמינים שתוך דקות ספורות הוא הופך - לנגד עייני (!!!) ל"לוחם שבילים קשוח"!!! - רוכב הרים - "אחד משלנו"!!!?...
קבלללללללללללווווווווווווווווווו אותווווווווווווו - מר ירונשגיא האחד ויחיד!!!!!

alonaski

New member
אז אחרי שהצטלמנו על רקע ים תיכון

השתטחנו על חולו הזהוב של חוף הים הגדול שלנו... כל אחד לקח עימו חופן חול נילותי בכיס כדי להביא אותו לחוף ימת הכינרת.. (=כן כן!!! יש משמעות-סימלית לטיול הזה מלבד "עוד טיול", רכיבת כושר והנאה צרופה....!!
) ויצאנו לדרך! אילן מוביל בגאון ובהצלחה רבה מאוד - בראש!!! אנחנו - רוכבים אחריו. הכיוון - שמורת אפק. בדרך, רוכבים על כבישי/מדרכות הקיריה ופוגשים כל מיני בליינים ששואלים אותנו מי אנחנו ולאן פנינו... הרבה מאוד ציפצופים של מכוניות. הרבה מאוד מבטים משתאים של עוברים ושבים... ושל עוברים ולא שבים... ו.. אנחנו יוצאים לשטח!!! והירח... - יוצא להפסקה!
מסתתר לו מאחורי עננים !!!!!
אנו מגששים דרכנו באפלה. כולנו מצויידים בנצנצים על הגב ואחד מאתנו - עם פנס בעוצמת פרוז'קטור-על!!! - על הקסדה!!! סחטיין !!! אחרי כ 15 ק"מ בערך וגם אחרי שעברנו את אעבלין... אני שמה לב שיש לנו בעיה קטנה....
- הבטיחו כלבים נובחים בטיול!!! כאלה שרצים אחרי רוכבים, באזור תעשיה אעבלין לפחות... אבל כל הכלבים שאנחנו פוגשים בדרך - הם קשורים!!!
ואילן לא עוצר כדי שנוכל ללטף אותם...
לא כייף!
בעיה נוספת, אנחנו מגלים, שאחרי שעברנו 30 ק"מ, חצינו את כפר מנדא ויצאנו למרחב הפתוח של בקעת בית נטופה... מסתבר - שעשינו כבר חצי דרך (המסלול היה ידוע מראש כבן 60 ק"מ) ואנחנו מקדימים וממהרים מדי!!!
אז הגענו למוביל הארצי ועשינו עליו עצירת מנוחה-אכילה ארוכה...
כאן בתמונה

alonaski

New member
וכאן - כדאי שתדעו - אלה שמתכוונים

לרכוב אחרינו את המסלול הזה: השביל לאורך המוביל בבקעת בית נטופה הוא חום כהה - לא בולט כ"כ תחת אור הירח... במיוחד אם הירח מסתתר מאחורי עננים
השביל מורכב מקוליס של ג'יפ ובאמצע לכל אורכו - תלולית עפר שבכל פעם שמזגזגים וסוטים קצת ועולים עליה - מסתכנים בנפילה פתאומית!!!
אנחנו מסיימים את הרכיבה בבקעת בית נטופה בעליה לעילבון ומכיוון שהשעה רק 04:00 והקטע הבא לפנינו זה נחל ארבל... ונחל ארבל הוא קטע טכני שכדאי לעשות אותו תחת אור יום ולא בחושך (מה גם שהירח מרבה להסתתר בעננים...), מחליטים לעשות עצירה ארוכה בתחנת הדלק ביציאה מעילבון - ממנה יורדים לנחל ארבל. מגיעים לתחנה וצריך לשרוף שם איזה שעה-שעה וחצי עד עלות השחר... אנחנו נראים כמו בהמתנה בדיוטיפרי - אחרי לילה לבן מעייף... לטיסה שמתובששת לצאת!...
חחח... כמה מאתנו זרוקים על הריצפה מנסים לגנוב כמה דקות של שינה... ובפינה אחרת - פיש מארגן שתיה חמה. אני - מנסה לארגן חלב חם ממכונת הקפה (!!!!
) שיש שם - בשביל גור החתולים הקטן שילל על הכביש הראשי ביציאה מעילבון והבאתי אותו לתחנת דלק איתנו בתקווה שיהיה מי שידאג לו שם מהמתדלקים...

alonaski

New member
אבל... כשהאיר השחר...

חזרנו על האוכפים, וירדנו בנחל ארבל! התעוררנו יחד עם הצבאים, שפני הסלע ואוח אחד - שבדיוק סיים את משמרת הלילה שלו! בנחל - כדאי שתדעו - זורמים מיים ונאלצנו לחצות אותו שוב ושוב וזה לוקח זמן!!... ומעכשיו - מספר תמונות יפות של נחל ארבל ונוף מצוק הארבל

alonaski

New member
הגענו חצי שעה לפני הזמן לארוחת

הבוקר המוזמנת שלנו (25 ש"ח לאדם) במלון הצימרים "אחוזת כנרת" במושבה מגדל. אז נחנו קצת על הדשא עם התצפית לארבל... וחיכינו שכל החביתות יצאו לחדר אוכל יחד עם הסלטים והגבינות...

alonaski

New member
ממתינים מג'וייפים ועייפים מעט...

לקריאה לחדר האוכל!...

alonaski

New member
סיימנו את הארוחה, עלינו חזרה על

האוכף ודיוושנו 300 מ' לחוף תמר, שם שלמנו 10 ש"ח כניסה (=תשלום מוזל דרך המלון-ארוחת-בוקר), תיאמנו עם האוטובוס המאסף שימתין לנו בחוף ונכנסנו להתרענן, להשלים את ה"משמעות-הסימלית" של הטיול
ו... להתנקות קצת מהבוץ והג'יפה של נחל ארבל שדבקה בנו...

alonaski

New member
משתכשכים להנאתנו בזמן ש...

פתאום... תוך כדי שיכשוך.. ביצבץ לו יצור מוזר מהמיים!!!!
האם היה זה דג נדיר?!?!.... האם ... קצה זנבה של המפלצת מלוך-נס-כנרת?....

alonaski

New member
וב... 09:45 עלינו לאוטובוס!!! ../images/Emo13.gif

חזרה "הביתה" = לרכבים בחוף זבולון! נהג האוטובוס היה מאוד אדיב ונחמד!!!!! (חאלד מעילבון, הסכים לעשות לנו את הניסעה הזו תמורת 650 ש"ח בלבד!! 55 ש"ח לאדם). נסיעה של 3/4 שעה. העמסנו את עצמנו, את האופניים ו התרווחנו במושבים, במזגן ונימנמנו את הדרך חזרה... אני - בעיקר נהנתי לראות את הדרך שעשינו בבקעת בית נטופה - באור יום - דרך חלון האוטובוס ולסכם לעצמי: "וואו!! עשיתי את זה!!!
איזה כייף!!! "

alonaski

New member
ותמונה אחרונה - בתוך האוטובוס!! ../images/Emo13.gif

החיוכים רוויי הסיפוק של סיום מוצלח לטיול מוצלח!!!
התודות והשבחים: לאילן שחם!!! ולכל המצטרפים שהיה נעים מאוד לחלוק איתם את החוויה הזו יחד!!!

SingleTrek

New member
תוספת

רכבנו את המסלול בלילה בין שני לשלישי. אמנם ירח מלא, אבל גם מעונן חלקית. אכן השביל בבקעת בית נטופה כהה ובעייתי - אני הצלחתי שם לדמות ציפור לכשניה וחצי (ואחרכך השארתי עוד קוליס באדמה...
). לירידה לנחל ארבל הגענו לפני ארבע, והחלטנו שלא לחכות. אמנם לא תמיד סימפטי, אבל סה"כ רכיב למדי (והשביל די בהיר). רק כשהגענו לבריכה באמצע הנחל עלה השחר, וב 6:30 כבר היינו ברכב. אגב, אין צורך להגיע לתחנת הדלק - יש שביל רכיב ברובו שיורד מצומת עילבון ישר לשביל השחור.

aFish

New member
לא מבין למה עשיתם את זה...

כל הכבוד לכם על רכיבה בנחל ארבל בחושך. לי זה נראה די קשה עד מסוכן ובמיוחד באסה לעבור כל כך הרבה מים בחושך. אם באמת רכבתם - עמדתם באתר יפה. אולם, קצת מיותר בעיני. כי...להפסיד את הנוף של השביל השחור עד המצוק וכל החיות שבדרך - פשוט פיספוס שלא לדבר על ההנאה מהרכיבה הטכנית האינטנסיבית ומעברי מים רכיבים. דברים שרק באור יום אפשר למצות אותם. לדעתי המנוחה הזאת בתחנת שלק עד אור ראשון היא רק בונוס. נתן המון כח להמשך...

למעלה