טיול ליפן - אשמח לטיפים

disturbedZ

New member
טיול ליפן - אשמח לטיפים

היי חברים,
אשמח לקבל כמה טיפים לנסיעה ליפן. למשל שמעתי שכדאי להביא איתי נייר טואלט, כי בד"כ אין בשירותים?
התכנון הוא לנסוע בטיול מאורגן שמגיע לכל מיני מקומות ברחבי יפן, כך שאין צורך בכרטיסי נסיעה וכאלה, אלא יותר דברים פרקטיים.
אשמח גם לדעת מה בערך מזג האוויר בסוף ספטמבר?

תודה רבה! :)

mishel s

New member
שמעתי את הקטע הזה על נייר טואלט

די הרבה פעמים.
אבל משום מה, כשאני השתמשתי בשרותים ציבוריים בשנה וחצי שהייתי ביפן, אף פעם לא הייתי צריך נייר טואלט.
ודווקא ה בישראל שהלכתי לטייל בירושלים, נכנסנו לשירותים ולא היה נייר טואלט.
בקיצור, אין צורך לסחוב נייר טואלט מישראל, לא חסר שם.
&nbsp

Tenguy

New member
אולי כי לא יצאת כמעט מטוקיו .... אבל בפארקים באיזורי ספר ?

אני מסכים ששירותים ציבוריים בבניינים, תחנות רכבת ומקומות שיש הרבה אנשים - יש נייר טואלט, ואופציה לשרותים מערביים.
אבל היו לי שני מקרים שהלכתי לביתני שירותים בפארק - נתקלתי בחוסר נייר טואלט ובשירותים יפניים ולא מערביים.

mishel s

New member
אז בשביל שני מקרים להכפיש את יפן?

גם בארץ אם תלך לפארק באיזה חור שאף אחד לא מגיע אליו, לא יהיה לך נייר טואלט.
ואני בספק אם בכלל יהיה לך שירותים.
&nbsp
מה שאני אומר זה שלהגיד שביפן "בדרך כלל אין נייר בשירותים" זה לא נכון.
יותר מדוייק להגיד שביפן אתה תמצא נייר בשירותים בכל מקום שבישראל היית מצפה למצוא נייר בשירותים.
שאנשים לא ילכו לשם בהרגשה שהם נוסעים להודו, כי זה לא הודו, זאת מדינה מפותחת כמו ישראל אם לא יותר.
&nbsp
&nbsp

Tenguy

New member
חס וחלילה... כמעט תמיד יש נייר , אבל תמיד זוכרים

את המקרים שלא היה.... וזה היה כשטיילתי בפארק הצבאים בנארה, ובפארק בדרך מקוראמה לקיוטו....
מאז אני מטייל מצויד כדי שלא להיות בצרות... ברור שאין לי מה לדאוג ביפן אם אני בתוך בניין או מתחם עירוני.

וחשוב לדעת שיש גם אוטומטים לנייר טואלט בשירותים - הישראלים פשוט לא מודעים למכונה שתלוייה בפנים על הקיר בסמוך לדלת הכניסה וחושבים שאין בכלל נייר , למרות שכן יש והרבה - תמורת 100 יין מקבלים מן האוטומט חבילת נייר טואלט

ואני בכלל לא משווה את יפן הנקייה והמתוקתקת לישראל שהיא הרבה פחות נקייה ומבולגנת, ובוודאי בוודאי שלא להודו ה....

mishel s

New member
לא ידעתי שיש אוטומאטים לנייר טואלט :)

אבל כנראה לא הייתי במקומות האלו.
&nbsp
אז זהו שבישראל הייתי בתוך עיר, בתוך אתר תיירות ולא היה להם נייר טואלט בשירותים...
&nbsp

anigodin

New member
לא נתקלתי בבעיית נייר טואלט..

לגבי זמן הנסיעה - בסוף ספטמבר מזג האויר מצוין. עדיין יכול להיות חם אבל כבר לא לח כמו ביולי-אוגוסט.
אנחנו נסענו לפני שנתיים בערך באמצע ספטמבר עד סופו והיה חמים ואפילו חם רוב הזמן.
ביומיים האחרונים היה קצת גשום אבל לא היה קר.

disturbedZ

New member
תודה לכולכם

טוב לגלות שזה לא נכון XD
בכל מקרה עוד דברים שכדאי לדעת? למשל כמו זה שלא משאירים טיפ ביפן וכו'.
&nbsp

למעלה