טיול למכתש רמון

Xטיל

New member
טיול למכתש רמון

שלום לכולם, אני חדש פה אבל ותיק בפורום אופנועים אני אוהב לטייל גם עם אופנוע וגם עם אופניים ותמיד עם GPS מורכב על הכידון. אז, אם אין התנגדות עקרונית אני אשתף אותכם בהמלצות לטיולי אופניים ותמיד עם קובץ טורבוCD וקובץ טקסט שמכיל את נקודות הציון כדי שמי שמעוניין יוכל להוריד את הנקודות לGPS בכל תוכנה אחרת. אני ממליץ GPS utility שאני משתמש בה כבר מספר שנים והיא הכי טובה שיש! גם הגרסה החופשית די משוכללת אבל אם תשקיעו 40$ תקבלו תוכנה מעולה. אני כמובן ממליץ לרכוש גם את תוכנת טורבוCD אבל זו תוכנה די יקרה (700 שקל בערך) אז הנה תמונת המסלול והקבצים בתגובות הבאות הטיול מתחיל ונגמר במחצבות הגבס הישנות שליד הכביש שחוצה המכתש, שם ניתן להשאיר את הרכב.

Xטיל

New member
ועכשיו לקובץ טורבוCD

תפוז לא מכירים בסיומת TWL. אז תעתיקו את קובץ DOC ותשנו לסיומת TWL מקווה שיעבוד...

Xטיל

New member
20 קילומטר

אני לא חובב טיולים ארוכים... החלק הראשון והאחרון די קלים, החלק האמצעי די חולי בחלק מהדרך.

yaronshlomo

New member
מסלול מצויין

מהיכרות עם האיזור אני ממליץ מאוד, וכל הכבוד על היוזמה תמשיך!

מסלולי טיולים בגי פי אס

אם אתה מחפש מסלולים וקבצי GPS אתה יכול לבדוק פה. זהו חלק חדש שהוספנו לאתר של רכסים עדיין בפיתוח ובהרצה. את האתר מפיק יעקב לוין, אני עזרתי בעיצוב.

Xטיל

New member
יפה, וכמה שאלות

מה זה OziExplorer? באיזו תוכנה יצרתם את הקובץ הזה? מספר הנקודות הוא עצום! בMAGELLAN שלי אין אפשרות לחבר כל כך הרבה נקודות למסלול אחד, אני משער שגם בGPSים אחרים יש בעיה דומה, נסו לצמצם את מספר הנקודות לקיטועים ישרים. ככה אני עושה אחרי שאני מוריד את הקלטת המסלול מהGPS.

כל התשובות באתר, הסבר

מפורט על התוכנות השונות ואיך משתמשים בהם. תבדוק בתפריט העליון.

JacobLevin

New member
תודה, כמה תשובות

מספר תשובות נמצאות בלינק שנתן דוד. ובנוסף: OZIEXPLORER היא תוכנת SHAREWARE המשמשת כדוגמת TURBOCD לקישור בין מפות ל-GPS לתכנון מסלולים וניתן גם (לא כל כך ישים במקרה של אופניים) לנווט תוך כדי צפייה במפה על מחשב נייד. התוכנה אינה כוללת מפות אולם ניתן לקשר אליה מפות בפורמטים גרפיים נפוצים. תוכנות נוספות בסגנון זה הן GARTRIP ו- FUGAWI. (תוכנות אלה דורשות יותר התעסקות של הגדרת מפות ומיועדות לאלה שמגע איטנסיבי עם מחשב לא גורם להם פריחה, יכולת תיכנון המסלולים בתוכנות אלה היא מעולה, בניגוד להם TURBOCD נותן תפוקה מיידית). יש שימוש בפורמט תוכנה זו מאחר והוא משמש כסטנדרט דה-פקטו בהרבה תוכנות שיתופיות וחופשיות. כדי ליצור את המסלולים בפורמטים השונים השתמשתי במספר תוכנות וגם חלקית בעריכה עם עורך טקסט כדי לספק מספר פורמטים שיענו לצרכים של יותר אנשים עם מבחר של מכשירים/תוכנות. תוכנה חופשית שיכולה להמיר פורמטים מקובלים היא G7TOWIN. השימוש בקבצים מוסבר באתר, אולם, אם לקחת את הקובץ עם מספר הנקודות "העצום" (עם סיומת PLT), קובץ זה במונחים של GARMIN הוא קובץ TRACK ומתאר את המסלול שהוקלט ע"י ה- GPS, לפחות ב-GARMIN ניתן להטעינו למכשיר ולווט לפיו, בחלק מהתוכנות ניתן לקראו ולהציגו על המפות. איני מכיר לפרטים את מכשירי מגלן, אולם תנסה לשחק עם G7TOWIN ובקבצים שנימצאים באתר, מומלץ לקרוא את דף ההוראות. הקבצים האחרים מכילים פחות נקודות ציון וגם בהם ניתן להשתמש, אלה כנראה סוג הקבצים שאתה מכיר מקוה שלא הארכתי מדי בתשובה. בילוי נעים

JacobLevin

New member
ובנושא GPS UTILITY

מעיון קצרצר באתר של GPS UTILITY נראה שאתה יכול להשתמש בה על מנת לקרוא את קיבצי OZI

למעלה