טיול למקסיקו!

טיול למקסיקו!

שלום לכולם, מה שלומכם?
ראיתי שאפשר לשאול פה שאלות גם על מרכז אמריקה אז אני אנצל את ההזדמנות: אני טסה בספטמבר למקסיקו לכחודש (כולל ביקורון קצרצר בטמפה- ארה"ב) ואני טסה עם אלעל ואירומקסיקו דרך צרפת בהלוך וספרד בחזור. התכנון הוא לבקר בקנקון, איסלה מוחרס, פלאייה דל כרמן , לבקר בפירמידות של המאיה ואולי גם קוזומל. 1. מישהו יודע להמליץ על מלונות טובים באיזורים אלה או לחילופין על אתר טוב שמאגד בתוכו מידע לגבי בתי מלון? מצאתי כמה אתרים אבל הם לא היו יעילים במיוחד (התקציב אגב אמור להיות באיזור ה30-40 דולר ללילה, הבנתי שבדאוןטאון בקנקון יש מלונות בתעריפים כאלה, השאלה האם הם סבירים) 2. מה יש לעשות בקנקון וסביבתה? - שמעתי על הקוקו בונגו והבנתי שיש שם פארקי מים מגניבים , מישהו יודע איך קוראים להם, כמה עולים וכו'? 3. אוכל- האם ניתן למצוא מקומות עם אוכל טוב ומה סדרי גודל של ארוחות שם? (אני מנסה לחשב כמה כסף יעלה לנו כל יום שם) 4. האם כדאי לבקר בקוזומל או שכדאי לוותר? מה יש לעשות שם? האם כדאי להגיע לשם רק כדי לשנרקל? 5. האם כדאי לישון באיסלא מוחרס ולבצע גיחות לקנקון? הבנתי שזה יוצא זול יותר אבל שאין הרבה מה לעשות שם? האם זה נכון? תודה רבה לכל העונים, טיפים נוספים יתקבלו בברכה
שבת שלום

+שאלה נוספת

מישהו יודע באיזו חברת תעופה ניתן למצוא כרטיסי טיסה זולים מקנקון למיאמי/טמפה? תודה

+2 שאלות נוספות (מצטערת../images/Emo9.gif)

מה מצב ההוריקנים באיזור זה בספטמבר? האם יש אתר שאפשר באמצעותו לברר האם צפויות סופות וכו'? ושאלה קצת מפגרת- ראיתי לפני יומיים בטלוזיה כתבה על הכרישים באיזור מפרץ מקסיקו וזה קצת הלחיץ אותי..טוב, זה בעצם לא שאלה אבל מילות הרגעה יתקבלו בברכה

natyh

New member
באי נתחיל מהשאלה האחרונה

ההוריקנים : מצבם מצוין בזמן זה הם פוצחים בחגיגות מאמצע אוגוסט עד סוף אוקטובר . אם זהו תאריך התיכנון אז כדאי להיועץ במומחי אקלים הרבה מעבר ליכולתנו כמטילים . אין טעם להמשיך לענות אם אכן זה התאריך , אך בגדול טולום , פליה דל כרמן זולים יותר . בסביבות טולום נמצאים הפרקים הימיים של חא וקסארט הפרקים הללו הם חגיגה אמיתית מממליץ בחום . בפליה דל כרמן אני ממליץ על מלון מריה סבינה ., בכלל יוקטן היא אזור חלומי , ולכן אני מתכנן גיחה נוספת בנובמבר אם יתאפשר ממליץ לכם לשנות תאריך לאחרי אוקטובר ולסיום שחיה בחברת כרישי לויתן אכן אפשרית באי יפהפה קטן בסביבת קנקון . בברכה נתי

היי

ראשית- תודה על התגובה המהירה!! לצערי אין לי אפשרות לשנות את מועד הטיול כי אני מתחילה ללמוד בסוף אוקטובר/תחילת נובמבר.. שנה שעברה טיילתי בתאילנד וגם הפחידו אותנו עם המונסונים אבל בסה"כ פרט ליומיים וחצי היה מדהים ולכן אני תוהה האם זה כל כך קריטי כמו שזה נשמע או שאפשר להתגבר ולמצוא ימים יפים. לגבי טולום- זה לא חלק מהתכנון, אני מעדיפה דווקא להתמקד במקומות שציינתי. ולגבי שחיה בחברת כרישי לוויתן..נראה לי שאני אוותר

natyh

New member
חפשי בגוגל

הוריקן ווילמה ותגיעי למסקנה שתגיעי. בברכה נתי

natyh

New member
מצאתי

ווילמה אווקטובר 2005 הסופה החזקה ביותר באטלנטי עד אז . דין אוגוסט 2007 קצת אחרי שעזבתי .

אוקיי

ומנגד אפשר לתת דוגמאות של שנים שלא היה בהם כלום. כבר הבהרתי שאין לי אפשרות אחרת אז אם אפשר לתת טיפים מעשיים (שלא בסגנון- "או שתטוסי בפעם אחרת או שלא תטוסי בכלל") אני אשמח לשמוע. תודה.

natyh

New member
את צודקת

אבל חשוב לי להסביר מהו המצב במידה ומגיע הוריקן . בעיקרון אזור קנקון הוא האזור הכי מדהים שראיתי אי פעם . מספר אתרים מדהימים הם פליה דל כרמן , קוזאמל, אתרי מאיה כגון ציצאן איטצה האתר הכי מדהים שראיתי , חופים מטמטמים צבע טורקיז אפשרויות לצלילות שנירקולים חופים טרופיים שמורות צבי ים ענקיים , פרקי מיים , אתרי מערות נטיפים שצוללים לתוכן באזור פליה ,בקיצור יש שם הכל . תיהני .

../images/Emo66.gif

אין ספק שזה איזור מדהים ולכן אני טסה לשם
האם תוכל (או כל אחד אחר פה) להתייחס לשאלות הפרטניות שציינתי? רוב תודות, שבוע טוב

natyh

New member
נתתי לך קישור

למלון מריה סבינה בפליה דל כרמן הבחור הבעלים דובר אנגלית רהוטה , והוא אנציקלופדיה לאזור. שלחי לו שאלות דרך המייל באתר . צייני שנתי שלח אותך , ומסרי לו ד"ש . הבחור מאנשי שלומינו מבין וחי את התייר ולכן גם אירגן במלונו דורמיטוריוס , זולים לתרמילאים . נשמח אם תעלי כאן באתר את תשובותיו לשאלותייך הפרטיות בהן אני אישית מתקשה לעזור אם כי תיכנון התקציב לדעתי די מדויק . כמובן שישנם אתרים ואפילו רבים מאד . אם תעשי חיפוש על cenotes in playa del carmen תקבלי קישורים רבים. בברכה נתי.

natyh

New member
ותוסיפי גם אינדיקציה להוריקהים

אם טמפרטורת האוקינוס האטלנטי , ומפרץ מחיקו עולה על 30 מעלות בתקופה בה את מתכננת לנסוע , ראי גם פורום אקלים ואטמוספירה יש מפות מדויקות שמורידים מאתרי חיזוי אמריקאיים כגון noaa עדיף לדחות את הנסיעה בשנה , לכן כדאי להיערך בהתאם מבחינת הכרטיס . אם הטמפרטורה היא בסביבות 28 מעלות ניתן לנסוע ללא חשש . אם היה הוריקן באוגוסט לדוגמה כפי שבשנה שעברה דין הגיעה באוגוסט ספטמבר היא תקופה טובה כתלות בטמפרטורת המיים הגורמת להוריקנים הטמפרטורה יורדת אחרי הוריקן בסביבות 4 מעלות בד"כ . אם הטמפרטורה תעלה על 32 מעלות לא לנסוע בשום אופן . בברכה נתי

תודה רבה ../images/Emo41.gif

לדחות בשנה זה לא ממש אופציה אבל יש לי חברה שגרה בגוואדלחרה, מקסימום נימלט אליה
תודה על הטיפים

natyh

New member
תוספת חשובה

אם תפס אותכם הוריקן קרי יום יומיים שלושה לפני הגעתו כבר לא תהיה דרך הימלטות מהאזור . ראי בקומונות הישרדות בשם המשתמש שלי שנפתחה עם פגיעת ההוריקן קתרין בניו אורלינס , שמחירי טיסות אוטובוסים וכולי התיקרו לכדי אלפי דולרים כבישים נפקקו וכן הלאה . זוג ישראלים שילם 3000 דולר לנסיעה במונית לטקסס למיטב זכרוני. בקיצור חיבת להיות במעקב באתר החיזוי של ההוריקנים ראי קישור מ Noaa על סופות טרופיות שמתעתדות להגיע לאזור . לסופה טרופית לוקח 24 שעות בדרך כלל להגיע לדרגת הוריקן ואם היא מגיעה לדרכה 5 הענין אבוד, נשארו שלושה ימים שלא יאפשרו להימלט . לוקח לסופה משלב ההתהוות עד הפגיעה בחוף בדרך כלל ארבעה חמישה ימים אם היא אכן סופה טרופית שמתעצמת בתוך 24-48 שעות לדרגה 5 את פוטנציאל ההתעצמות ראי לפי טמפ המיים הרי שצריך לנטוש עוד לפני שהפכה להוריקן , קרי אתם חייבים לעקוב יום יום ולעזוב ארכהעה ימים לפני פגיעה קרי לפני שהאסימון יורד לכל יתר התיירים . מעקב באינטרנט אינו בעיה איזור קנקון פליה טולום קובא ציצאן איטצה מלאים בבתי אינטרנט במחירים מצחיקים ניתן להתחבר לרשת ולעקוב . תיהני .

natyh

New member
קישור

ניו אורלינס תזכרי ארבעה ימים לפני פגיעה הוא המועד האחרון להימלטות .

yarivlevi

New member
האם שבועיים לפני ההוריקן אפשר לדעת ?

ז"א אם אני טס ב-10 לאוקטובר לקנקון האם כבר בסוף שפטמבר יש מידע על הוריקן שאמור להגיע או שאני מגלה את זה רק 24 שעות לפני ההוריקן ?

natyh

New member
לא

אין שום דרך לדעת. רק שלושה ימים לפני תקבל מסלול משוער שיכול לסטות 500 ק"מ מזרח מערב בדרך כלל פוגע ממזרח לצפי בשל כוח קוריוליס . 48 שעות יש כבר ודאות, 72 שעות לפני יש הסתברות , אך אתה צריך לברוח משם 96 שעות לפני פגיעה אפשרית. בקיצור לחיות על הקצה ... , אם טעית תחזור . אם צדקת הרווחת לא יהיה למה לחזור לפחות כמה שבועות. דין למיטב ידיעתי חיסל את עיירת הדייגים עיירה ציורית דרומית מזרחית בערך 100 ק"מ מטולום לחלוטין. ווילמה השמיד את קנקון , שנבנתה מחדש . ככה זה שם, גן עדן טרופי מדהים וחשוף להוריקנים .

yarivlevi

New member
התחלת להפחיד אותי ,האם במלון יידעו שהוריקן

מתקרב ? , אני אהיה בקנקון במלון הילטון וכנראה שכל יום אני אשאל בקבלה אם יש הוריקן באופק ,השאלה שלי היא אם נניח ויהיה הוריקן אז מלון כמו מלון הילטון יעמוד בפני ההוריקן או שיש מצב שההוריקן יעשה ממנו מגרש חניה ?

natyh

New member
כשידעו בקבלה

אז זה יהיה מאוחר מדי לברוח עבורך. כנס לפורום אקלים ואטמוספירה ובקש קישורים אינטרנט יש שם בכל פינה , לעקוב ממש קל אם תראה סופה טרופית, כל סופה שנוצרת מקבלת שם, טרופית זו סופה לפני מעמד של הוריקן שמסלולה המצויר באתר על מפת העולם מגיע לאזור ובמפה אחרת באתר תראה במסלול מיים בחום מעל 32 מעלות ברח מיד . אם חום המיים רק 28 מעלות אז ירד קצת גשם אין סיבה לדאגה אם 30 מעלות אז צריך להיועץ במומחים. בברכה נתי

למעלה