טיול לצרפת, תגובות?

michaell

New member
טיול לצרפת, תגובות?

אני וחברה (22) יוצאים לצרפת לקראת סוף החודש (אוקטובר) ול-10 ימים. מצ"ב מסלול שהרכבתי לאחר סיור באינטרנט. אשמח לתגובות והערות! יום 1: נחיתה בפאריז לקראת ערב ולינה. יום 2+3: יציאה מוקדמת לחבל הלואר: סמואר ומוזיאון הצעצועים העתיקים, טירת Abbaye de Fontevraud, עיירת Chenonceaux, טור ובמיוחד אזור Loches en Touraine וגני VILLANDRY. לינה במלון Hotel Georges Sand. יום 4+5: בריטני/נורמנדי: סיור בסנט מון מישל ולקראת הערב השני, יציאה ולינה בקאן/ניס בריביירה (מה מומלץ?) יום 6-10: חזרה לפאריז, סיור באתרי "החובה", מרכז פומפידו, אייפל, שער הניצחון, הלובר, יורודיסני, פארק אסטריקס וחזרה הביתה. מה אתם אומרים? אם אפשר לדעת איך אפשר לזוז ממקום למקום ובתוך המקומות? במיוחד בחבל הלואר ובריטני/נורמנדי - מה קורה בתוך החבלים? יש אוטובוסים? מוניות? מיכאל

Yo-man

New member
WOW מיכאל, לאט לאט

לא בכל המקומות שציינת הייתי, אבל בדיוק בשבוע שעבר חזרתי משבועיים בצרפת ויש לי דעה לגבי המסלול שבנית לך כאן. בלואר אתה יכול להתברבר שבוע או לבחור 2-3 טירות מרכזיות שממצות את החוויה (שמבור, שננסו ועוד אחת לפי טעמך האישי, עיין במדריך של שטינהרט-קציר, או שתקנה אותו). בכולן הגנים יפים, ופנים הטירות מאוד דומה, וכמה כבר תתלהבו מעוד רהיטים בסגנון לואי ה-14, שטיחי קיר ומיטות אפריון ? אם תעשה את זה, יום - יום וחצי יספיקו לכם. טור זו עיר גדולה, אבל אני לא חושב שהיא שווה השקעה. יש עוד המון אתרים אחרים באיזור נורמנדי, קטנים יותר, נגישים יותר וקסומים הרבה יותר. חבל בריטאן קצת מאכזב, אלא אם כל חייך חלמת על סלעים זקורים. זה לא ענין של מה מכך, אבל אם זה לא משהו שקראת עליו מגיל 6 ותכננת לראות - זה לא שווה את הסיבוב (דרום בריטאן). מון סאן מישל מדהים. טיול ערב על החומות, סיור מודרך בקטדרלה, ולנסות לתזמן את הביקור כך שתגיעו בשיא הגיאות והשפל (אפשר לברר מראש את היום, לא יודע איפה, ובגלל זה אנחנו לא הגענו בזמן...). נסיעה לקאן או ניס קצת ארוכה משם. אני לא בטוח בדיוק כמה, אבל אני מעריך את זה ב-8 שעות מינימום (יתקנו אותי מביני עניין). אפשר לוותר על ניס הפעם ולהתרכז בעשרות מקומות בנורמנדי שלא ציינת - חופי הפלישה (ארומארנש), עיירות מבצר שלמות ומושלמות (סאן מאלו), עיירות נופש עתיקות (אונפלר - מספר 1, דינאן ודינאר), אתרים מדהימים (הבית של קלוד מונה, יער פאנפון - איפה שהתרחשו כל מסעות והרפתקאות המלך ארתור, הקוסם מרלין ושאר החברה. מקום עם המון מסלולי הליכה קצרים ויפים), נופים (אטרט, מקום עם מצוקים לבנים עצומים מעל הים וסלעים מפוסלים כגשרים טבעיים, כבישי נורמנדי השוויצרית... איזה תענוג). כל פארק שהזכרת (יורודיסני, אסטריקס) גוזל יום שלם. לא שאני לא ממליץ, רק שכדאי לתכנן את הזמן טוב כי באותו זמן אפשר להספיק המון דברים בפריז עצמה, אז אולי לא צריך את שניהם (דיסני - יותר קלאסי, אסטריקס - יותר אדרנלין). וכדאי גם לדעת מה אתם רוצים לעשות בפריז, כי אחרת תמצאו את עצמכם בשדה התעופה בדרך חזרה לפני שהספקתם 20% ממה שרציתם באמת. אם תרצו רשימת אתרים מומלצים (שהיא רחבה מהרשימה שלך בכמה שורות ארוכות), אשמח לספק. ודרך אגב, הפעם הייתי 6 ימים בפריז (פעם 3), תפרנו אטרקציות מבוקר עד ערב, ולא הספקנו לעלות על האייפל למרות שתכננו ולא להגיע ליורודיסני או לאסטריקס. זה לא כזה הפסד, אני רק מראה שיש המון מה לעשות בפריז ועדיף להכין תוכנית מראש. פריז מאוד מזמינה את המבקר בה "לזרום", אבל זו רק מזימה לגרום לו לפספס המון דברים ולשוב לעיר (לא שיש משהו רע בזה, חלילה). תהנו.

michaelll

New member
חדשות טובות! (בשבילי ../images/Emo13.gif

חברה שלי התקבלה לעבודה שמתחילה באמצע נובמבר, מה אומר יש לנו עוד 3 ימים קסומים בצרפת. שמחתי להשמוע את ההערות שלך. אני מתכוון ליישם את כולם, כלומר: לוותר על הרייבירה לגמרי (בגלל המרחק), למצות את עניין הלואר ב2 או 3 טירות, תוך מעבר במקומות ה"חובה" בבריטני ונורמנדי. משם לפריז, ל-6 ימים, אפילו שבוע שלם! אני חולם על אסטריקס כבר שנה (הורדתי סרטי וידאו מהאתר, וזה נראה בהחלט פצצתי). וחוץ מזה, יוצא לנו להגיע ליורודיסני בהלוואין (ליל כל הקדושים), וזה עומד להיות בהחלט חוויה. אז שני פארקים עדיין בחשבון :) בכל מקרה, אני מנסה להרכיב רשימת אתרים ומקומות לביקור בפריז, ממה שהבנתי ממך, היא די ארוכה. אולי אחרים יוכלו לעזור. אני לא מכיר הרבה, מלבד: אייפל, שער הניצחון, שאנלז אליזה, מרכז פומפידו, הלובר הצעות ותגובות יתקבלו בשמחה!!! אני מבטיח להעביר את כל התמונות הדיגטיליות שאני אצלם לפורום!! מיכאל

Yo-man

New member
OK, עכשיו אפשר לדבר לעניין

יש כרטיס מוזיאונים של יום אחד, 3 או 5. לא לכולם מתאים להתרוצץ בין מוזיאונים, אבל למי שלא - העונש הכי גדול הוא הלובר. זה מוזיאון ענק שמה שעושים בו בדר"כ זה רצים למונה-ליזה, מתאכזבים, ממשיכים לאגף אחד מועדף (אנחנו בחרנו בפסלים צרפתיים, לא בגלל הפסלים אלא בגלל החלל בהם הם מוצבים. פשוט מרשים). הכניסה ללובי (פנים הפירמידה) היא חינם, ורק בפנים קונים כרטיסים, אלא אם באים עם הפס היומי (תלת-יומי או מחומש-יומי), אז הכניסה היא ללא תור מהצד (שאל את השומרים, הם יעזרו לך). שווה להיכנס לשם כי הכניסה עצמה היא הישג אדריכלי גדול. בצד השני של הנהר נמצא מודיאון ד´אורסיי. זו הייתה תחנת רכבת שהוסבה למוזיאון, כך שהבניין לבדו יפה, והיצירות שם מכסות המון אמנים (חדר גוגאן, חדר ואן-גוך, חדר מונה, אגף המוקדש לארכיטקטורה, למוצגים מתקופות שונות בצרפת וכו´). חשוב לאמר, אם אתה לא ממש אוהב מוזיאונים אבל מרגיש חייב, 2 אלה יספקו את כל הדודים שמציקים לכם על מוזיאונים, ואם תעשו את הכרטיס היומי, הוא יספיק לשני אלא, לחסוך לכם שעתיים בתור (לפחות) ותוכלו לרוץ אח"כ לשער הניצחון, שהכניסה אליו כלולה במחיר כל עוד הכרטיס בתוקף. (180F, דרך אגב לתלת יומי, שזה כ-100 ש"ח. 89 ליום אחד. ניתן לרכוש בכניסה לכל מוזיאון ולפעמים במטרו, אם נשאר להם). כנסיית הנוטר דאם, באיל דה סיטה, שווה הצצה. עם כרטיס המוזאונים הכניסה למגדל חינם. הרחבה שמול הכנסיה נעימה לישיבה ביום יפה. אם תלכו מהרחבה לכיוון הכנסיה, תעקפו אותה משמאל ותמשיכו תגיעו לאיל דה סאן לואי (האי של לואי הקדוש), שם יש גלידה שנקראת BARTHILLON או משהו דומה לזה. זו הגלידה הכי מציאותית שטעמת בחיים שלך. טעמי הפירות עדיפים, לדעתי. הייתי באיטליה, ואני חייב לומר שהגלידה הזו באמת הכי טעימה שאכלתי. הלאה, לצידו השני של האי הזה יש את רובע המארה. זה הרובע היהודי, אכלנו פלאפל מאוד טעים שם. לא שהתכוונו לאכול פלאפל כשכל האוכל הצרפתי הזה מסביבנו, אבל הריח קרע אותנו, ובאמת היה טעים. אח"כ מצאנו (אחרי חיפושים) את מוזיאון פיקאסו. לחובבי האומן. המוזיאון לא מיוחד, אלא אם מכירים קצת את פיקאסו והאבולוציה האומנותית שלו. משם ברגל (30 דקות) לפומפידו. אפשר לשבת בחוץ ולראות מופעי רחוב, נשמע טיפשי אבל הם די מוצלחים. אפשר לעלות בצינורות החיצוניים, אבל זה בתשלום (אלאל אם יש לכם את כרטיס המוזיאונים וידוע...). למעלה יש מוזיאון מודרני. זו הייתה התערוכה שהכי דיברה אלינו. צילומים, עיצובים, מצגות ווידאו ועוד. אם אתם לא בקטע של מוזיאונים - זה לא ישנה את דעתכם. אם אתם כן, וקניתם את הפס התלת-יומי, שווה לקפוץ. חוץ מזה יש את אחד מבתי הקפה המעוצבים ביותר מחוץ ללוס-אנג´לס. יקר בהתאם, אבל בישביל לשתות קפה לצלילי ה-DJ, לנוף גגות פריז במקום סופר מודרני - שווה את ה-20 ש"ח לכוס... חוץ מזה, ארמון ורסאי גם כלול בכרטיס ההוא. הימי ראשון ו\או שבת הכניסה לגנים (ששווים יותר מהארמון לדעתי) עולה עוד קצת (הנחות למחזיקי כרטיס סטודנט בהמון מקומות, גם כאן) אבל אז הם מפעילים את המזרקות ומשמיעים מוזיקה... מה שכן, אם אתם נוסעים לשם קנו בגט, גבינות, יין וכוסות פלסטיק ועשו פיקניק ליד האגם הגדול. אח, אתם תודו לי... ו... לה-דפאנס. בתוך פריז. איזור קניות ענק (גאפ, H&M, חנויות נעליים, מזון, כלי בית... הכל), שער הניצחון החדש (הנוף מנו לא מרשים כמו משער הנצחון הישן, המעליות מדהימות, אבל זה יקר בישביל טיול במעלית), ובכלל - ארכיטקטורה מודרנית בעיר הזו זה דבר נדיר. איזור מצויין ליום גשום. מגדל אייפל, כמעט שכחתי. הוא חתיך, המגדל. הכי כדאי להגיע אליו ברגל מכיוון שער הניצחון. זו הזווית הטובה שלו. עוד כדאי לדעת שבקומה השניה של המגדל יש מסעדה שנראית כמו מלכודת תיירים, אבל היא טובה, ויש בה ארוחות עיסקיות משתלמות. שייט רומנטי על הסיין - בשעות הערב יוצאות סירות לשייט של שעה עם הסברים על הבניינים שעל גדות הנהר. לא עשינו (הפעם) אבל המומלץ ביותר הוא השייט שיוצא מפונט ד´אלמה (גשר עלמה, בשבילך), והוא מומלץ בזכות ההסברים באנגלית. הגשר סמוך למגדל אייפל. היא מאוד תאהב את זה... ערב אחד לעלות למונמארט, כנסיית הסקרה-קר. כדאי ללכת לשם עם מפה ולפני השקיעה. נוף יפה על העיר, כנסיה - אחת היפות, הרבה יותר מהנוטר דאם, וכל הרחובות ליד מקסימים. זה רובע הציירים וכיף להסתובב בו, ואולי לשבת לאיזו כוס בירה. אני חושב שזהו. אם אני אזכר בעוד דברים אני אספר לך. אם תצטרך עוד מידע על רכבות, מלונות וכו´ - תשאל. אולי יהיה לי עוד קצת כח אח"כ. אורוואר

Yo-man

New member
אוף, זה לא ייגמר

שכחתי את גני טולרי מול הלובר. גנים שבחלקם שזורים פסלים נאים והאווירה בהם נעימה עד מאוד, וגני לוקסמבורג. מקום ענק, שכרגע מוצגת בו תערוכה של אמן עץ שיצר 90 לוחות מחלקי עץ, כל אחד במבנה אחר, צבע, עומק החומר... 90 שוננים. מאוד יפה. לשמור את הגנים האלה ליום שימשי, אם יש כזה. המדרחוב הצמוד לפינת הרחובות סאן ג´ארמין וסאן מישל. בילוי ערב מוצלח מאוד. בשאנז אליזה יש קולנועים המציגים סרטים באנגלית (V.O, גרסה מקורית). ולהיכנס לרנו קפה. תצוגה מכאיבה ביופיה של מכוניות רנו עתידיות. כל כך יפה, גם לבנות שאינן חובבות רכבים. אחזור אם אזכר בעוד משהו.

lady_anne

New member
דבר אלינו בתמונות,יו-מאן ../images/Emo44.gif

(לא היה אייקון של מצלמה אז שמתי טלויזיה). איך היה? נהנית? בילית יפה? אכלת ז´מבון וחטאים אחרים? עכשיו הגיע הזמן להוציא לנו את העיניים בתמונות שצילמת. כולנו חיכיון. It´s good 2 have u back

עוד כמה דברים בפאריז

א. מאוד מומלץ לטפס את כל 400 ומשהו המדרגות בנוטרדאם - הנוף... הנוף... ב. יש לי חיבה עזה לגני לוקסמבורג מול הפנתיאון (על בולבארד סאן מישל בגדה השמאלית) מהחודשים בהם למדתי צרפתית מטר משם - הם פחות מצועצעים מגני הטווילרי, אבל יש בהם שלווה אדירה. גם האיזור עצמו סימפטי ביותר. ג. איזור מונמרטור והסקרה-קר - לעלות בחשמלית עד למעלה ואז לרדת ברגל דרך כיכר הציירים... פינוק. ד. טיול לאורך הסיינה, מהמכון של העולם הערבי (מהגג שלו יש נוף מקסים, בחינם, והבניין עצמו מרשים - ושם גם יש גנים בוטניים חמודים) ועד מגדל אייפל. בדרך עולים לגיחות לנוטרדאם, לאינווליד וכיוצב´. מסיימים בהליכה לאורך שאן-דה-מארס (כמעט כתבתי שאמפס-דו-מארס...) עד הפסל החדש של השלום. ה. בוורסאי יש סיורים מודרכים בתוספת תשלום - מאוד מומלץ הסיור בגנים הסודיים... 6 שנים בפריז, ומעולם לא היכרתי אותם עד לסופשבוע רומנטי עם הגבר לפני שנה... ו. לבדוק בפאריסקופ (עכבר העיר צרפתי, עם מדור טיים אאוט באנגלית, עולה גרושים) על סיורים מודרכים באנגלית - לקחתי סיור מקסים במארה... ז. מוזיאון רודן ליד האינווליד. אי של יופי. ח. ליוצאים מפריז - אובר סור ל´אואז (Auvers sur l´Oise אני חושבת) הייתה העיר בה בילה ואן-גוך את שנותיו האחרונות (כמעט, בסוף הוא התאשפז בהולנד, אני חושבת, או בצרפת במקום אחר) ושם צייר רבים מציוריו הידועים. יש שם מוזיאון מקסים לתולדות האימפרסיוניסטים (משלים את ז´יברני של מונה), עיירה חמודה שליד כל אתר שואן-גוך צייר צולה פוסטר של הציור ובית קברות קטן בו קבורים וינסנט ותיאו (ואן-גוך). יש עוד, חברים, יש עוד... רוצים ?

lady_anne

New member
בוודאי שבטח ../images/Emo70.gif

כשהשאיפה הסופית היא לאסוף את כל האינפורמציה המופלאה בה חזינו פה למאמר מסכם באיזושהי ספרית ערים/אתרים שתפתח בפורום מתישהו.

michaell

New member
שיחקתם אותהההה

אחלה אתרים אנשים, אני ארכיב רשימה מא´ ועד ת´ וימסור לכם לאישור בעוד יומיים. אתם גדולים, גדולים. מיכאל.

Yo-man

New member
איפה היית, הילה ?

חיפשתי אותך לפני הטיול למספר עצות, ואת ברחת. האמת שהסתדרנו לא רע, רק מקום אחד לא מצאנו - את אובר. מאוד רציתי להיות שם ופשוט לא מצאנו את הכפר על המפה, קיווינו שהשלטים בדרך יכוונו אותנו, אך גם הם התמרדו. רק תיקון קטן, וינסנט היה בכפר 70 יום, צייר 80 ציורים והתאבד. ועכשיו נשימה ארוכה עד הפעם הבאה שנוכל לחזור לעולם הטיולים, אה ?

היינו חודש באיטליה

והיה מדהים... מצטערת שלא מצאתם את הכפר - הוא חמודי בטירוף והמוזיאון שם, עד כמה שהוא לילדים, עשה לי שמח בלב... לא זכרתי את הקטע עם ואן-גוך, טוב לדעת שהוא גם מת שם ולא סתם גררו את גופתו בכל אירופה... פשוט זכרתי (מסיור מודרך במוזיאון ואן-גוך באמסטרדם) שהוא היה מאושפז והציורים האחרונים שלו הם מבית המשוגעים (כל השדות עם הציפורים השחורות). מצד שני, זה היה לפני המון שנים (אמסטרדם, לא ואן-גוך). מצד שלישי, זה לא ממש תורם למוניטין של כפר, כשאחרי חודשיים בו צייר מתאבד, הא ? נו, איך היה הטיול ?

Yo-man

New member
היי הילה_ו...

היה רומנטי. שימשי לפרקים, גשום לפרקים ארוכים יותר. טעים כעמט תמיד. יקר פה ושם, אבל בסיכום - נפלא. לאישתי זו הייתה הפעם הראשונה בפריז כך שיכולתי להשוויץ ו"להוביל" אותנו ברחובות לאתרים המרשימים (ואנחנו טחנו את פריז שעד עכשיו כואבות לנו הרגליים). בנורמנדי היינו שנינו מופתעים באותה מידה נעימה. כל כך יפה שם... נבלות. ולא נורא שלא מצאנו את אובר, כי יהיה לנו מה לעשות מחוץ לפריז בפעם הבאה שנהיה שם (לא שצריך תירוצים להגיע לפריז או לצאת ממנה). Thanks anyway.

Yo-man

New member
ליידי יקרה,

התמונות פותחו והוכנסו לאלבום... אבל, לאור הבקשה הספציפית אני אבחר את המוצלחות שבהן, אשלח לסריקה (כי לי אין סורק או את הידע להפעלתו הנכונה) ואשתף את כולנו בנופי צרפת. רק אזהרה - זה כבר באמת יוציא עיניים. את בטוחה שזה מה שאת רוצה ?

למעלה