טיול לרומא

iditm20

New member
טיול לרומא

שלום רב,
אנחנו זוג +1 ילד בן 5 שמעונינים לנפוש ברומא באמצע אוקטובר...
ננחת בלילה והחזור בצהריים, למשך שבוע - חשבנו לשלב 3 ימים רומא ועוד 3 ימים אמלפי,
הבנו שדי מסורבל להגיע לאמלפי בתחבורה תיבורית ואנחנו קצת חוששים מנסיעה מרומא לשם.
האם יש אוטובוס ישיר שמגיע מרומא לאזור זה ?
האם מתאים עם ילד בן 5 ?
האם עדיף קודם רומא ואחכ אמלפי או להיפך - בחזור אנחנו צריכים לטוס בסביבות 13:00...
תודה

רומא ודרומה

בוקר טוב עידית,
השילוב בין רומא ואזור אמלפי מושלם.
הסדר לא באמת משנה אבל הייתי כן שוקל ברצינות בנסיעה דרומה שכירת רכב ולא נסיעה באוטובוסים.
אם ממש אין ברירה אז עדיין עדיף ברכבת מרומא לנאפולי ומשם ברכבת לסורנטו
ואם גם זה לא בא בחשבון אז יש קו בין רומא לסורנטו שיוצא ב07:00 בבוקר ומגיע אחרי קצת פחות מ 4 שעות לסורנטו
marozzi viaggi
האזור של סורנטו וסביבותיה הוא בעיקר טבע וים. לטעמי ילד בן 5 יגיע אתכם לכל מקום. זו בדיוק הסיבה מדוע אני ממליץ כן ליסוע עם רכב, בעיקר בשבילו (או בשבילה)...
מה הם שעות הטיסה המדוייקות ?

iditm20

New member
רומא ודרומה

הי תודה על התשובה המהירה, אנחנו אמורים לנחות ב12 בלילה ברומא וחזור ב 13:00 מרומא, אם נחליט לשכור רכב, האם לשכור רק לנסיעה עד סורנטו ומשם להסתדר בתחבורה ציבורית - או להתניד ברכב באזור זה? קצת חוששים מנסיעות כי הבנתי שהדרך שם די תלולה ומסוכנת...זו גם פעם ראשונה באיטליה
לגבי מזג האויר בסוף אוקטובר, האם נעים , נוח לטיול ?
תודה

רומא ודרומה

הייתי ישן בשדה או בסביבה.
למחרת שוכר רכב לשלשוה ימים עד החזרה לרומא
אין חשש מנהיגה בכביש המפותל לאורך קו החוף. פשוט נוהגים בזהירות.
אין היגיון בשכירת רכב ליום אחד. או הכל או כלום

אוקטובר מדהים !!

Nרב

New member
מה את חושבת לעשות ברומא עם ילד בן 5 במשך 3 ימים?

יש הרבה מה לעשות עם ילדה בת חמש ברומא

כללי:
ילדים בגיל 5 אינם עדיין מספיק אסרטיביים כדי לגרום להורים להתאים מסלול בצורה מדוייקת שמרצה אותם. הם עדיין יזרמו עם ההורים וילכו בעקבותם. מה שכן, צריך לתת להם גירוים מדי פעם ולדבר בכל מקום ומקום בשפה שלהם, כדי לא לגרום להם להשתעמם מהר מידי (ואומר את זה מי גידל ומגדל 5 ילדים בכל הגילאים)

ועכשו תכלס מה ניתן לעשות איתם בעיר: (דוגמא סיור ככרות שטוב גם למבוגרים מההבט שלהם וגם לילדים . ההמלצה היא לפי סדר הליכה הגיוני)
  1. הפסל המדבר של פסקווינו
  2. פיאצה נבונה - פסל 4 הנהרות (בקשו מהילד לחפש את היונה ועלה הזית)אפשר גם להשקיע כמה יורו בילד ולבקש מאחד הציירים לצייר פרוטרט אמיתי או מצחיק של הילד.
  3. פיאצה דלה מינרבה - פסל הפיל במרכז הכיכר
  4. גלידה בפיאצה רוטונדה (הפנתאון)
  5. מזרקת המשאלות = פונטאנה די טרווי , גם ילד יכול לזרוק מטבע שגבו אל המזרקה ולהביע משאלה (קחו בחשבון שעד אוקטובר לפחות המזרקה בשיפוץ)
  6. פיאצה ברבריני - בקשו מהילדים לחפש על ארבעת הדולפינים ואת שלושת הדבורים, סמלה של משפחת ברבריני.
  7. המשיכו לויה גראגוריאנה VIA GREGORIANA לבית המפלצות
  8. משם למדרגות הספרדיות - בקשו מהילדים לספור אותן
  9. משם לוילה בורגזה שם יש בלי סוף אטרקציות לילדים - פארק ירוק עם אגמים, פדלים, אופניים ואפשרות לפיקניק.
דוגמא ליום קסום עם ילדה בת 5.......

Nרב

New member
אני לא יודעת מתי טיילת לאחרונה עם ילד בן 5

הוא לגמרי יכול "לעשות את המוות" אם חם או יש יותר מדי הליכה (נניח יותר מ- 100 מטר).
הייתי לפני כמה שנים עם בנות בנות 5 ו-7. מיצינו את כל המזרקות והפסלים בשעתיים, אכלנו גלידה 10 פעמים (זה בהחלט מתחיל להכביד על התקציב למי שזה משנה), ארכיטקטורה ומוזיאונים מעניינים אותם בדיוק לרבע שעה. פדלים באגם? אז מה ההבדל בין פארק הירקון לוילה בורגזה?

למעלה