טיול לרכס בוקר ביום שישי האחרון

ארנון41

New member
טיול לרכס בוקר ביום שישי האחרון

בהתחלה הכל הלך יפה: בשעה 0530 כבר אספתי את אריאל בראש-העין, בשעה 0545 את אמיר במחלף תל-השומר וקצת לפני 6 בבוקר את אמנון במחלף ראשל"צ (שברולט סוואנה בולעת הכל...). נסיעה חלקה ונעימה, שיחה קולחת, הגעה לאשלים בשעה 0740 (לא היינו ראשונים). כאן כבר "נתקענו" לשעה נוספת, לאחר ששניים מאתנו הספיקו לחוות תאונת דרכים קלה + התברברות בהגעה לאשלים. הזמן נוצל לתה חם של בוקר, התארגנות והכרות. בסופו של דבר יצאנו לדרך, אבל כבר בתחילת המסלול עלינו על סמ"ש שחור במקום אדום (ונסענו דרומה במקום מזרחה). לאחר שלאורך כ- 6 ק"מ התפעלנו מיופיים של שלדי מתכת, מוקשי תרגול, נפלי ארטילריה (שבטה לא רחוקה...) ולבלוב שאריות שטח אש ז"ל, הובנה הטעות בניווט. חזרה כמעט עד לנקודת היציאה והפעם נסענו בכיוון הנכון. לאחר עוד מס' קילומטרים עצרנו לחנייה תחת עץ שיטה ונהנינו מתה טעים (תמונות בקישור). ושוב לדרך - נסיעה רצופה לאורך נחל הבשור, חליפה ליד סכר גדול, הגעה לחורשה שמול הכניסה לשדה-בוקר. בשלב זה מאחורינו כבר כ- 30 ק"מ וע"פ תאור המסלול - זו מחצית הדררך. בנקודה זו פרשו שניים מאתנו (השלישי פרש לאחר זמן קצר נוסף), כל השאר המשיכו הלאה. ע"מ לחסוך בזמן (לאור השעה המאוחרת) החלטנו לקצר מעט. עליה על ציר הנפט, ירידה ארוכה ונפלאה (במהירות של כמעט 60 קמ"ש) והתכנסות סמוך לכביש. כאן כבר הבחנו בעננים שבמערב, אבל עוד לא ידענו מה מחכה לנו... הלאה: עליה בדרך עפר תלולה, דרך שתוארה כטיפוס אכזרי שכמעט אין דרך לעשותה ברכיבה (זו ההזדמנות להעניק את גביע "אנדרסטייטמנט של השנה" למנסח המסלול...). לאחר העליה הנוראית הזו מצאנו עצמנו בשיא הגובה, עם נוף מדהים לכל הכיוונים. יחד עם נוף זה קיבלנו גם רוח קרה מאד וגשם שהחל לרדת (ואנחנו במדבר, זוכרים?). ע"מ להמנע מנסיעה בואדי המתוכנן (מחשש לשיטפון) התחלנו לרדת לכיוון הכביש. בשלב זה הגשם הפך למבול, הרוח לסופה, אנחנו לספוגי מים עד קצות הגרביים - עיתוי מושלם מאין כמותו לפנצ'ר... כמובן שהחלפת הפנימית גילתה שהפנימית הרזרבית פגומה אף היא והיה צורך בהחלפה נוספת, כל זאת תוך עמידה במזג האויר הנפלא שתואר. בשעה טובה הסתיים התיקון והתחברנו לכביש, שנועד להביא אותנו במהרה לנקודת היציאה. בפועל קיבלנו כ - 15ק"מ של נסיעה בגשם שוטף, רוח נגדית חזקה, צריבה בעיניים (מה היה בגשם הזה?), גוף קפוא ושרירים שמאיימים להתפס. בסופו של דבר הגענו חזרה לאשלים, החלפנו בגדים (לא לכולם היו...), שתינו שוב תה ונפרדנו לשלום. סיכום קצר ליום גדול: 42 ק"מ מתוכננים שהפכו ל- 58 ק"מ בסופו של דבר, גשם שוטף במדבר, נסיעה מאתגרת וקשה (לחלקנו, כולל לי - הטיול הארוך ביותר עד כה), אבל מעל הכל - תחושה נפלאה של השג וחוויה שלא תשכח.

eOfer

New member
אחח שיט ! דאמט ! שוב אותו גביע../images/Emo48.gif

שמע, וואחד חוויה עברה עליכם. אפילו בקבוצה שלי לא סובלים ככה
אולי צריך לבדוק את זה פעם
האם אנחנו באמת נהנים לרכב ? האם זה רצוני
ואם כן,מאיפה זה נובע ? מזוכיזם
הלקאה עצמית
רחמנא ניצלן

lior560

New member
אז אני מבין

שהקפה בהתחלה העיפות באמצע והקפה בסוף עשו לך את הטיול נב חזרת לעינינים עם ההרדיסק החדש

ארנון41

New member
מה פתאום ../images/Emo96.gif ?

במפורש כתבתי על תה, וגם זה בגלל שמארגן הטיול לא דאג ל

lior560

New member
מארגן הטיול

דאג אישית לכך שבסיום הטיול תהיה ערכת קפה ניראה אותך מכחיש את זה

ronitka1

New member
60.7 ק"מ

60.7 ק"מ , הרווחתי ביושר כל ס"מ אלון(בעל הפנימית ספייר הפגומה)

alonaski

New member
שיו... ../images/Emo12.gif איזה סיוט!!! ../images/Emo10.gif ../images/Emo5.gif

אבל סיפור - גדווווווווווווווווולללללללל!!!!!!!!!!! חחחחחחחחחח....
*** הכותבת עומדת לסוע תיכף למסלול טיול מדברי למשך כל היום...

XCrider

New member
אכן, טיול נחמד אלא שגם "הפורשים" או

לפחות חלקם לא טמנו ידם בצלחת וזכו לראות 57 ק"מ על הספידומטר...(מתוכם 15 האחרונים בכביש). לצערי לא התאפשר לי לסיים את המסלול המלא כמתוכנן (מתוכנן? 42 ק"מ שצמחו ל- 57...
) עקב בעיות ברכיים ואופניים פחות מאופטימליים ולכן קיצרנו בכביש, אבל בהחלט היה מסלול נחמד ומעניין. חבל שלא זכינו לראות פריחה
, אבל הנוף מהפסגה הגבוהה (הכי גבוהה בסביבה שם) אליה עלינו להערכת מצב לפני שעשינו "אחורה פנה" בהתחלה היה מרהיב, והיה מזג אויר מצויין עדיין
(כמו רוב הטיול). אנחנו מהכביש דווקא "הרחנו" מה הולך לקרות לפי העננים שראינו שחיכו לנו בסיום, והספקנו לצאת בנזק קל, ואפילו להכין לשאר קבלת פנים "חמה" תרתי משמע (ואני עד שהיה גם קפה, גם תה וגם עוגיות!!!). מזל שלא מימשתם את התוכנית המקורית לחזור בשטח במסלול המעגלי אלא בסביבות הכביש, כי אז אפילו לא יכולתם לברוח לכביש כשהמבול התחיל... מסקנות: 1. להיות מוכנים לגשם בכל רגע ולהתארגן בהתאם (גם בלבוש וגם במסלול). 2. כרגיל, הכנת מסלול טובה חוסכת ברבורים, אבל לי בטח שאין טענות, זה סיכון מחושב כשאתה מצטרף ולא מתכנן, וחוצמיזה, LIFE IS WHAT HAPPENS TO WHEN YOU'RE MAKING OTHER PLANS...
GPS היה כנראה חוסך את הברבור הזה, לכן בהחלט כדאי לקחת אם יש כגיבוי. 3. היה על הכיפאק, אבל לבוא עם אופניים ורוכב במצב תקין יותר (ובטח לא אחרי הפסקה של חודש ויותר)...
4. היה איזהשהו מרוץ קדימה, שלא איפשר (לבעלי המצלמות) לצלם כמו שצריך. לא נורא. בטיול הבא. הנה סיבה לחזור לשם בקרוב... ותודה שגררת אותי לטיול...

57 קילומטר ולא ראית פריחה ?

אצלי אין מצב של לרכב מעל 40 ק"מ ולא לראות פריחה. ומה לא ניסיתי ? טייץ מרופד, טלק, קרמים... כלום. הפריחה האדמדמה תמיד חוזרת.

למעלה