טיול לתאילנד וללאוס

שיווה100

New member
טיול לתאילנד וללאוס

היי, אני וחברה מתכננות טיול לתאילנד וללאוס ביולי של משהו כמו 40-45 יום ויש לי כמה שאלות:
1. חשבתי על שני מסלולים ורציתי לדעת מה עדיף: לטוס לבנגקוק משם להמשיך ישר ללאוס, לעיר בירה ויינטיאן, לעלות צפונה לואנג ויאנג אחרי זה לואנג פראבנג ואז
ללואנג נאם תה משם לעבור לצפון תאילנד ומשם לדרום תאילנד (לקבוצת איים המזרחית, הבנתי שהיא עדיפה מבחינת מזג אוויר נכון?) בסוף בנגקוק לאיזה יומיים.
מבחינת המסלול הזה יש יתרון שלעלות לאט לאט בתנאים חח נראה לי יותר קל או מסלול שני זה לעלות מבנגקוק לצפון תאילנד לצ'אנג מאי ואז לצ'אנג ראי ומשם לעבור ללאוס
להמשיך בה דרומה עד ויינטיאן ומשם לעבור דרומה לאיים. חשבתי על האופציה הזו בגלל שנראה לי מרחק יותר קצר לעבור מהבירה של לאוס לדרום תאילנד מאשר
מצפון תאילנד לדרום תאילנד זה נכון? וגם הבנתי שמבחינת ויזה שנייה לתאילנד זה ל15 יום אז ככה זה יהיה מספיק לאיים ולבנגקוק נכון?
מה נראה לכם עדיף?
2. אני יודעת שקשה לענות על שאלות שקשורות לכסף אבל אני עדיין אנסה.. 20,000 שקל לאדם מספיק לתקופת טיול הזו כולל טיסות? אנחנו מעוניינות לעשות הרבה
אטרקציות, לישון בגסט האוסים נקיים עם מים חמים, לקנות דברים אבל לא בהגזמה, ולעבור בין המקומות בעיקר בנסיעות אבל יכול להיות שיהיו גם איזה שתי טיסות פנימיות. מה אתם חושבים?
3. בכניסה לתאילנד יעשו לי בעיות אם יראו שהכרטיס יציאה הוא חודש וחצי אחרי או לא?
4. שאלה טכנית, אחרי הטיול הזהב החברה ממשיכה בטיול עצמאי, אנחנו מעוניינות בהלוך לשבת אחת ליד השנייה איך מזמינים כזה דבר כאשר לאחת יש כרטיס חזור
ולשנייה לא?
5. איך הכי נוח ובטוח לקחת את כל הכסף לשם?
6. ועוד שאלה קצת אישית, יש לי סוג של תרופה לא מוכרת שאני לוקחת לעיכול, היא בצורת אבקה לבנה ואני מפחדת שיחשבו שזה סמים, מה אתם מציעים לעשות?
7. יש מקומות שמומלץ להימנע מהם בלאוס ובתאילנד בגלל שהטיול יהיה ביולי-אוגוסט?
8. הבנתי שהטיסות הזולות ביותר הן דרך רויאל ג'ורדן או אוזבקיסטן איירס, רציתי לשאול אם יש מניעה לטוס דרכן למי ששירת במודיעין?

סליחה על החפירה והמון המון תודה לעוזרים!!

תאילנד

תקציב של 20,000 ש״ח, כולל טיסה מתל אביב לבנגקוק, זה מעט מידי. התקציב הממוצע לאדם הוא כ-120$ ליום לא כולל טיסות.
את יכולה להוציא ויזה לחודשיים, הכוללת יציאה אחת, בשגרירות תאילנד בהרצליה. בכניסה לתאילנד, את תקבלי ויזה לחודש ימים, במידה ואת יוצאת מתאילנד וחוזרת דרך האויר, תקבלי ויזה חדשה לחודש ימים והויזה הקודמת מבוטלת. במידה, ואת נכנסת לתאילנד יבשתית, הויזה הקודמת מבוטלת, ותקבלי ויזה חדשה לשבועיים.
בנוגע לכסף, כדאי לחלק ולהביא חצי במזומן בדולרים או יורו וחצי בכרטיס אשראי בינלאומי. על מנת לחסוך בעמלות, מומלץ בכל משיכה למשוך את הסכום המקסימלי, שהוא 20,000 באט.
בנוגע לתרופה, רשום עליה שם?, כדאי שתצלמי את המרשם רופא ותביאי אותו איתך ותביאי תרופה חדשה, סגורה ליתר בטחון ובבידוק הבטחוני שישאלו אותך, רצוי שתגידי שיש לך תרופה.

sitvaniyot

New member
אז ככה

1. בקשר לכסף אני הסתדרתי בהרבה פחות. נסעתי ברכבת או אוטובוס לנתי בגסט האוזים נקיים עם מים חמים ולא התעקשתי על מזגן. מאוורר הספיק לי. לאכול אכלתי בשווקים ומסעדות של תרמילאים, יש מספיק מהן. בשוק האוכל בטוח לאכול, בתיאילנד יש פיקוח הדוק של משרד הבריאות המקומי ובלאוס האוכל המוכן בשווקים הוא טרי בגלל מחסור באמצעי קירור וחשמל. אז לבריאות ותהינו מהאוכל המקומי ללא חשש.

2. בקשר למסלול העדפה שלי והיא גם חסכונית בזמן היא המסלול השני, מבנקוק צפונה לצנג מאי וראי ומעבר הגבול ללאוס משם לוקח חצי שעה בדיוק. עשו אותו בבוקר . כך שישאר יום פנוי לטיול. גם בדרך לצאנג מאי יש מה לראות הקדשנה כשבוע לדרך, מלאוס יש כמה דרכים לחזור לתאילנד.

3. בקשר לתרופה - לוקחים מרשם רופא באנגלית!!!!! ואת התרופה באריזה המקורית!!!! מציגים את שניהם יחד במעבר הגבול אם צריך.

פרטים על המסלול תמצאי בקישור לבלוג בתחתית התשובה הזו רק בחרנה ברשומה המתאימה.

sitvaniyot

New member
ועוד

4. טיסה - אני טסתי עם האוזבקים לבנקוק. וטסתי אתם יתר מפעם אחת כם לעדים אחרים. אין שום בעיה בטחונית איתם או אחרת. רק המטוסים מהארץ לטשקנט שזה החלק הקצר של הטיסה מיושנים לחלק הארוך המטוסים מצוינים. כדי לשבת עי החברה תצטרכנה להזמין את אותה הטיסה ואז להזמין מקומות ישיבה סמוכים או לחילופין לעשות זאת בצק אין.

שיווה100

New member
המון תודה לשניכם!!!

עזרתם לי המון
ונראה לי אני באמת אלך על המסלול השני.. ועוד שאלה קצת מטומטמת חח בקשר לכלי רחצה כמו סבון ושמפו מקבלים בגסט האוסים? ומה לגבי מגבת מומלץ להביא?
שוב תודה!!
אם יש עוד אנשים שיודעים את שאר השאלות אני אשמח

למיטב ידיעתי

כלי רחצה לא מקבלים בגסטהאוס אלא אם כן את במלון מפואר.
מגבת ניתן לקנות בכל מקום או להביא איתך מהבית, כנ"ל סבון.
בנוסף ממליץ לקחת חלק גדול מהכסף בטרוולצ'קס ולהמנע כמה שיותר מכרטיס אשראי בינ"ל וממשיכות ב- ATM עקב העמלות הגבוהות (כמובן שניתן ואף רצוי להמתקמח עם הבנק לגבי גובה העמלה והמרת המטבע) יש מן כזה טריק להמיר את המטבע התאילנד לדולר ומדולר לשקל וכך גובים ממך עמלת המרה כפולה.

תהנו והמון הצלחה

T o m c o

Member
מנהל
מצטרף לאמירה של קודמיי - סבונים ושמפו - תקנו שם, אין למה סתם לסחוב את זה מהארץ, משקל מיותר בתיק - וזה כאמור עלול לעלות עוד מעט כסף במשקל עודף במטוס...
בתאילנד ספציפית - לא חסר איפה לקנות כאלה דברים, החל מסופר-מרקטים גדולים (דוגמת Tesco Lotus או Big C וחנויות נוחות דוגמת 7eleven).

באשר לכסף - אומר מה שכבר אמרתי בעבר. קשה מאוד לענות על זה היות ויש הרבה יותר מדי משתנים, יתכן ולכם זה לא יספיק כלל ותצטרכו כפול מזה, ובאותה המידה יתכן גם ההפך! חצי מהסכום יספיק.

לפני שלושה חודשים נשאלה שאלה דומה בפורום בנושא הכספי - כמה צריך וכד' - מציע לקרוא את התגובות שם (הקישור הוא לתגובה שלי על השרשור, ממליץ לקרוא את כולו) : http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=359&messageid=171320014

שיווה100

New member
שאלה נוספת אשמח לעזרה

בדקתי מחירים באתר של אל על (אני יודעת שיש אופציות יותר זולות) וראיתי שכרטיס הלוך חזור עולה בערך 1300 דולר, ואז בדקתי לחברה שממשיכה אחרי זה עצמאי וכרטיס לכיוון אחד מישראל לתאילנד עולה שם 1850 דולר!!!
איך זה הגיוני שטיסה הלוך וחזור עולה 500 דולר פחות מכיוון בודד?
מדובר בטעות?

שיווה100

New member
ועוד משהו

ראיתי שיש אופציה לטיסת המשך לצ'אנג מאי, מדובר בטיסה נפרדת מהטיסה לבנגקוק? כלומר אם הטיסה הראשונה מתעכבת גם השנייה מתעכבת בהתאם או שיש סכנה לפספס אותה?
מרווח של שעתיים זה מספיק או כדאי ארבע?

תודה לעוזרים!!

לגבי המחירים אני לא בטוח

אבל נראה לי הגיוני ההפרש ביניהם
זה כמו כל נסיעה שכרטיס בודד עולה יקר יותר מכרטיס הלוך חזור
(כמו בכל מקום בעולם ובכל כלי תחבורה ממה שאני יודע)
לגבי טיסת המשך איזו חברה?
אני ממליץ לך מנסיון להזמין טיסת פנים עם איר אסיה
הם זולים וככל שתקדימי להזמין המחיר יהיה זול יותר
אני בגלל שפחדתי מעיכוב בטיסה הזמנתי טיסה לצאנג מאי 4 שעות לאחר הנחיתה בבנקוק מה שגרם לי להתייבש בשדב כי הגענו בזמן אבל
לדעתי תמיד עדיף להזמין בהפרש של כמה שעות כי אי אפשר לדעת מה יקרה.
אני הייתי מזמין במרווח של ארבע שעות אבל זה אני .

המון הצלחה

שיווה100

New member
תודה רבה

ובקשר לטיסת המשך לא הייתי ברורה התכוונתי שיש אופציה להזמין בכרטיס של אל על גם טיסת המשך לצ'אנג מאי בתוספת תשלום יחסית משתלם, במקרה כזה גם עדיף להזמין 4 שעות מרווח?
בקשר לכרטיס בודד, יש אופציה להזמין כרטיס הלוך בטיסה מסויימת ואז כרטיס חזור פתוח ואז זה יעלה פחות או שזה גם יעלה קרוב?
תודה

שיווה100

New member
המשך

ומצאתי עכשיו דרך דינהאוז כרטיס בודד דרך אל על ב800 דולר.. מדובר באתר אמין להזמין דרכו?

למעלה