טיול לתאילנד לחודש

Carolek

New member
טיול לתאילנד לחודש

שלום, אנחנו זוג בשנות ה- 50 שלנו. רכשנו כרטיסי טיסה לחודש בתאילנד ועכשיו נשאר לנו רק לתכנן את הטיול. מה שמעניין אותנו זה לטייל (נופים והרבה), קצת לנוח (איים) וקצת קניות. קצת הסתכלתי בפורומים ויש קו פחות או יותר מוגדר: מתחילים מהצפון ממשיכים לאיים וחוזרים לבנגקוק. ראיתי שמדברים על קטנועים, אלינו זה לא מדבר (מעדיפים רכב אם יש אפשרות כזו).
האם כדאי לתכנן הכל מראש? בתי מלון וכדומה? קצת בא לנו לזרום ולא תהתקע במקום בגלל שיש לנו מלון סגור ל-X ימים. האם תהיה בעיה בחודש פברואר למצוא בתי מלון? טיסות פנים? מה יותר כדאי מבחינת עלות? לסגור מראש או להגיע לשם ולסגור? (טיולים, טיסות).
עוד שאלה. אני צלמת מקצועים ואחד האהבות הגדולות שלי היא לצלם במצלמה המקצועית שלי. האם זה לא מסוכן להסתובב שם עם ציוד יקר? (למרות שיש ביטוח אבל בכל זאת כואב הלב).

אשמח אם מישהו יעזור לי להרכיב מסלול ממצא ויעזור לי בנקודות שציינתי. אני רוצה רק לציין שאנחנו בכושר מעולה ואוהבים טיולים רגליים מאוד. (אפילו יותר מבטן גב)

תודה רבה

טיול לתאילנד לחודש

בשבוע הראשון של חודש פברואר, יש את חגיגות ראש השנה הסיני, ובתקופה זו תאילנד עמוסה בתיירים ובסינים. סביר מאוד להניח, שהמלונות והטיסות יהיו בתפוסה מלאה ולכן מומלץ לסגור מלונות וטיסות לפחות לשבוע הראשון.
מבחינת השכרת רכב, אין שום בעיה בכל מקום יש סוכנויות להשכרת רכבים וכמו גם ניתן להשכיר כבר בשדה התעופה. רצוי מאוד לבדוק, לפני שמשכירים רכב, את סוג הביטוח שיש לרכב ואת ההשתתפות העצמית חו״ח, במקרה של תאונה.
מבחינת עלויות טיסות - לרוב, ככל שתקדימו להזמין, מחיר הטיסה יהיה זול יותר. רצוי שתעכבי אחר מחירי טיסות באתרים השונים, בפרט באייר אסיה, אשר יוצאת במבצעים מידי פעם, למזמינים מראש.
Www.bangkokair.com
Www.thaiairways.com
Www.airasia.com
את יכולה להביא איתך את המצלמה, במידה ותשהו בגסטהאוסים או במקומות זולים, יכול להיות מקרה של גניבה. במלונות ברמה ממוצעת, יש לרוב כספות ותוכלי לאחסן בכספת או שתשימי במזוודה ותיסגרי עם מנעול.
בצפון, קיימים טיולים רגליים עם הליכה ולינה בג׳ונגל. כמו גם, מומלץ מאוד לבקר בעיירה פאי 4-5 ימים, המדהימה ביופיה.
תקדישו לצפון כ-10 ימים.
5 ימים קוסמוי
5 ימים קופנגאן
4-5 ימים קוצ׳אנג, מבחינת מזג האוויר זה הזמן המתאים לבלות באי הזה, אתם תהנו שם.
4 ימים בנגקוק

Carolek

New member
טיסות פנימיות.

תודה. חשבתי לשלב גם את פוקט.
בקשר לטיסה הפנימית. נראה לי מיותר להכנס לבנגקוק בנחיתה. הבנתי שיש 2 שדות תעופה בבנגקוק. האם יש דרך נוחה להגיע מאחד לשני? מבדיקה של טיסות, ראיתי שמהשדה השני, הטיסות זולות משמעותית. השאלה היא כמה תעלה ההגעה לשדה השני?

מעבר מהשדה החדש לישן

הכי נוח לעבור במונית מהשדה החדש לישן. עלות מונית 300-400 באט.

Carolek

New member
עכשיו קראתי שיש גם שאטלים. האומנם?

ובקשר לאיים. קראתי שיש טיולים שנקראים 4 איים, 42 איים וכו..

איך יתכן שזה נעשה ביום אחד? זה רק הפלגה? לא יורדים לאי?

טיולים יומיים באיים

בטיול 42 האיים יורדים באנטואנג נשיונל פארק לכשעה.
בטיול 4 האיים עושים שייט בסירת לונג טייל לאי ג׳ימס בונד לכחצי שעה להצטלם.
לגבי השטלים יש, תבררו במודיעין בשדה התעופה.

Carolek

New member
10 ימים לצפון.

אין לי בעיה עם זה, אבל מה יש לעשות שם 10 ימים? ראיתי שיש טיולים של 3 ימים גג. מה הלאה? לבד?

T o m c o

Member
מנהל
לא חסר מה לעשות... אופציות לדוגמה:
טיול ג'יפים - 3 ימים
טיול רגיל - 3 ימים
טיול יום לדוי אינת'אנון
טיול יום לדוי סוטאפ
יום קורס בישול
טיול יום לאיזור משולש הזהב - צ'יאנג ראי, המקדש הלבן.
יש עוד המון אופציות...

Carolek

New member
אהבתי...

וכל הטיולים מאורגנים או שלבד? איך זה הולך? צריך לסגור מראש? זה לא חוזר על עצמו? מה הכוונה לטיול רגיל?

T o m c o

Member
מנהל
הכוונה שלי ברגיל הייתה לכתוב "רגלי" ובטעות שיכלתי אותיות...

מעבר לכך, בכל פינת רחוב יש סוכנותטיולים, לכל סוכנות יש מבחר טיולים בכמות שלא תתואר...
אפשר לסגור טיול ליום למחרת ובמקרה של טיול חצי יומי שמתחיל בצהריים לפעמים ניתן לסגור גם בבוקר אותו היום...

10 ימים בצפון

לצפון יש הרבה מאוד מה להציע, למעט טיול הג׳יפים של ה 3 ימים.
הם זוג בשנות ה 50, אשר מה שמעניין אותם זה לטייל הרבה, לראות הרבה נופים אוהבים ללכת ברגל ובנוסף מעוניינים להשכיר רכב.
ב-10 ימים בצפון, הם יכולים להספיק המון ולמצות את הצפון.
קיימים טיולים רגליים ולינה בתוך הג׳ונגל ישנם טיולים עד שלושה ימים.
בנוסף לזה tomko הציע מספר רעיונות לטיולים ומקומות. בצאנג ראי הם יכולים לבלות יומיים, לנסוע לעיירה פאי ולמאה הונג סון לפחות ל 4-5 ימים. שם הם יוכלו להינות מהנופים והמפלים המדהימים.
ממהונגסון ע״י עזרת מפה הם יכולים להגיע לדואי טאנון ולחזור חזרה לצאנג מאי.
לבקר במקדשים בצאנג מאי, באיזור העיר העתיקה, לצאת לטיול אומגות, סנפלינג.
להגיע לעיר למפון ולמפנג ולבקר שם במקדשים.

T o m c o

Member
מנהל
מסכים לגמרי, אם משכירים רכב אפשר לעשות את הרוב עצמאית, ובעשרה ימים אפשר באמת להספיק שם המון...

רק לברר מחירים בסוכוניות

לפעמים הליכה קצרה של שתי בניינים בין סוכנות לסוכנות
יכולה לחסוך לא מעט כסף...
ואני מדבר מניסיון של כמה פעמים

T o m c o

Member
מנהל
ברור, אבל לא הייתי עושה את זה בהכרח על כל טיול...

לדוגמה בפעם הראשונה שהייתי בצ'יאנג מאי, בדקנו כלפי טיול זהה שלוש סוכנויות, בחרנו את הזולה מבניהן,
כלפי טיול נוסף בדקנו ומצאנו כי אותה סוכנות גם במקרה זה היא הזולה ביותר.

עבור הטיול השלישי כבר לא טרחתי לבדוק, כבר סגרתי איתו גם עליו ועל הטיסה שהייתה לי ללאוס יומיים אחרי כן.

(בדיעבד בטיול האחרון גילינו שאנחנו שילמנו גם במקרה הזה הכי מעט - לא בפעם היסטרי (150 בהאט לאדם לטיול יומי)).
ועל הטיסה קיבלנו מחיר יותר זול ממה שניתן היה למצוא באינטרנט באותו הרגע לאותה הטיסה.

כל הבדל הוא לא הסטרי

100 בהאט לאדם זה לא הסטרי
אבל 100 כאן , 50 שם, עוד 100 כאן וכו והכסף מצטבר.
אל תמירו לשקלים כי זה לא מעניין אותי
אני חי את המטבע המקומי ואם הרווחתי עוד ארוחת צהריים על ידי הוזלה במחיר בכך שקניתי מסוכנות אחרת אז מה טוב .
בדיוק כמו בהודו זה כולה 10 -20 רופי אבל זה כסף לארוחת צהריים, לנסיעות, אינטרנט וכו'

Carolek

New member
תודה לכם!

אני רואה שלא חסר מה לעשות בצפון באמת. אני תכף סוגרת את עיניין הצפון. עכשיו, יורדת לדרום (איים).
בהנחה שאנחנו לא אנשי בטן-גב יותר מדי, כלומר, אפשר לנוח פה ושם 2-3 ימים, אבל לא יותר מזה, מה ההצעות שלכם לגבי האיים?
איפה כדאי להשאר יותר, איפה פחות, שוב, אנחנו יותר בקטע של נופים יפים, טיולים ופחות מסיבות וחיי לילה.

יש הצעות?

נופים יפים בקוצ׳אנג

לא ציינת באיזה חודש הטיול שלכם, מזג האוויר והגשמים בתאילנד, הם חלק מההחלטה באיזה איים להשאר. תיקחי בחשבון, שבאיים זה בעיקר בטן גב.
המלצה לשהייה בקוצ׳אנג - במשך רוב חודשי השנה, גשום שם וחודשים נובמבר עד פברואר מבחינת מזג האוויר זה זמן טוב לטייל שם.
קוצ׳אנג - פירוש השם ״אי הפיל״.
הוא האי השני בגודלו בתאילנד, יש לו חופים בתוליים, מדהימים ביופיים עם חולות לבנים, מים זכים וצלולים ונוף מהמם של הרים, יערות, צמחייה ואיים קטנים מכל צד.
האי, הינו חלק מפארק לאומי, ניתן לטייל, להסתובב בין כפרי דייגים.
האיזור המתוייר ביותר בקוצ׳אנג חוף החולות הלבנים - Had Sai Kao, החוף ממוקם בצפון מערב האי וקרוב מאוד למעבורות המגיעות מטארט.
חוף קלונג פראו Klong Prao - אורך רצועת החוף כ-4 ק״מ.
טיולים באי:
שיט לחמישה איים סביב קוצ׳אנג. ניתן לשוט לאיים הללו בסירות מנוע או בספינה גדולה שהיא יותר איטית. הטיול כולל שנירקול במים ומפגש עם קופים בטבע, ניתן להאכיל את הקופים.
טיול פילים - ישנם מספר טיולי פילים בג׳ונגל הכוללים רכיבה על פילים ורחצה עם הפילים.
טרקים רגליים באי.
טיול למפל Klong Plu Waterfull.
סיור מסביב לאי - ניתן לקחת מונית ולצאת לסיור מסביב לאי, הנהג יעצור לכם במספר נקודות תצפית על החופים והאיים הסמוכים, ביקור במקדש, במפל, בחורשה, ביקור בכפר דייגים שם תאכלו ארוחת צהריים.
שייט גחליליות: בחוף Klong Prao.
פארק הדולפינים Oasis Sea World - ממוקם בין טארט לבנגקוק כשעה נסיעה מטארט. שם תוכלו להינות ממופע דולפינים ושחייה עם דולפינים. אפשר לשלב את הטיול בדרך מבנגקוק לקוצ׳אנג או בדרך חזרה לבנגקוק.

Carolek

New member
כל זה רק בקוציאנג?

נשמע מעולה. אנחנו נהיה בחודש פברואר. מה לגבי איים נוספים?
תדיג לי אם הכנתי מסלול נכון:

חשבתי שמהצפון נקח טיסה ישירות לפוקט. נהיה שם 3 ימים. משם לקופיפי ליומיים נוספים ואז לקרבי לעוד יומיים.
מקרבי, נקח טיסה לקוסאמוי. עוד 3 ימים, מקוסמוי לקופנגן, לעוד 3 ימים. משם חזרה לקוסמוי וטיסה לבנגקוק.
לא ראיתי שיש עוד דרך להגיע לקוצנג - רק דרך בנגקוק.
חשבתי גם על האי קוסמט.
יש לי בסך הכל 19 יום לטייל באיים. אשמח לעזרה בחילוק הימים.
תודה רבה!

מסלול הטיול שלך

נכון, כל ההסבר היה רק על קוצ׳אנג. לקוצ׳אנג, תקדישו לפחות 5 ימים טיול.
במסלול שלך, הכנסת הרבה מקומות לזמנים קצרים יחסית. מה שיקרה לכם, שתהיו במירוץ כל הזמן ובמעברים ממקום למקום.
בכל יום מעבר, ממקום למקום הולך לפחות חצי יום לאיבוד. אתם לא ממש תהנו בכל מקום. עדיף שתהיו בפחות יעדים ותהנו יותר באיזור אחד.
תהיו בצפון 10 ימים
5 ימים קוצ׳אנג
4 ימים בנגקוק.
עם הרכב, אתם יכולים לנסוע לנסוע ולעצור לשון לילה בסוקותאי. למחרת בבוקר מוקדם, לפני שהשמש תצא תטיילו בסוקותאי, יש שם מבנה ארכיאולוגי בסגנון של מצריים העתיקה, בנוסף את אוהבת לצלם ואתם יכולים להינות שם.
תבררי בשדה התעופה, האם ניתן להחזיר את הרכב בבנגקוק ואם כן, תשלוו את סוקוטאי במסלול שלכם.
למחרת תמשיכו לבנגקוק וטארט ומשם תיקחו מעבורת לקוצ׳אנג עם הרכב שלכם. רצוי שתצטיידו במפות וג׳י פי אס.
תיקחי בחשבון, שאתם לא אוהבים בטן גב והאיים זה בעיקר בטן גב. במסלול הזה אין צורך בטיסות פנימיות רבות.
טיסה פנימית מבנגקוק לצאנג מאי, במידה ותוותרו על סוקוטאי, תיקחו טיסה פנימית לבנגקוק או לסורטאני ומשם נסיעה לקוצ׳אנג.

shahar1957

New member
טיול לתאילנד לחודש

חודש פברואר הוא חודש מצוין מבחינת מזג אויר אפילו יכול להיות קריר בצפון.אפשר להשתמש בציוד צילום יקר ללא פחד.
לא מומלץ להשכיר רכב בתאילנד הנהיגה הפוכה מאשר בארץ וההגה בצד ימין,הנהגים התאילנדים מאוד פראיים בכבישים,
הטיסות הזולות ביותר הם של אייר אסיה וכדאי להזמין מראש,אין אפשרות לבטל..פרט חשוב מאוד הטיסות של אייר אסיה
יוצאות משדה התעופה הישן של בנגקוק "דון מואנג".
אין מה לעשות בפאי 4-5 ימים.
לזוג בגילכם אין מה לעשות 5 ימים בקופנגאן אלה אם מעניין אתכם להתערבב אם נוער בגיל הילדים שלכם במסיבות הפול מון.
אין מה לעשות בקו צאנג 4 ימים.בדרך כלל מזג האויר בקו צאנג מאוד גשום ,האי לא תיירותי ולא מפותח כמו שאר האיים.
לגבי הצפון מומלץ לקחת טיול של "כוכב הצפון"..הטיול הוא ל-3 ימים 2 לילות מבקר במקומות יפים כולל לילה בפאי.

למעלה