טיול מאורגן בחו"ל

koby53

New member
טיול מאורגן בחו"ל

אינני יודע אם זה הפורום המתאים אבל בכל זאת....
הזמנתי טיול מאורגן בחברת גדולה בארץ.היתה תכנית של הטיול לכל הימים ובה היה יום אחד חופשי מתוך 8 ימים.
לגבי היום הראשון והאחרון ידענו שיהיו חופשיים ואכן כך היה.
רק כשהגענו לחו"ל התברר שיש יומיים מלאים חופשיים,במקום יום אחד.
האם זה חוקי?

לא מבין מה אתה קופץ ונוזף בבנאדם?

וכן, הכל קשור לחוק או לא חוק.

כי החוק קובע שאדם צריך לעמוד בחוזה שהוא התחייב אליו (והצעת הטיול הינה סוג של חוזה, אבל לא ניכנס למינוחים המשפטיים המדוייקים).

ואחרי שאמרתי את זאת - אני לא חושב שיש לפונה מה ללכת לביהמ"ש, אלא אם כן יש עוד טענות חוץ מאלו. משתי סיבות: הראשונה - אם יהיה פיצוי הוא יהיה נמוך יחסית (מאות שקלים בודדות במקרה הטוב), אבל רוב הסיכויים שראשית, לא נגרם יותר מדי נזק (ולכן זה נכנס ב"זוטי דברים"), ושנית - שיש סעיף בחוזה שאומר שהסוכן רשאי לשנות את מסלול הטיול בהתאם לבלה בלה בלה, ובמקרה שאין פגיעה גדולה מדי.

koby53

New member
תודה לך על התגובה העיניינית

אין לי בעיה עם שינוי המסלול.הסוכן מתחייב לבקר במקומות מסויימים ואנו בקרנו בכולם.
אבל..ואבל גדול.אתן דוגמא כמשל.
מגיעה קבוצה מחו"ל לארץ וישנים בתל אביב.בתכנית שלהם מופיע שהם יבקרו 3 ימים בירושלים באתרים מסויימים.
על פי התכנית יש יום חופשי אחד במהלך השבוע.
מצליחים לבקר באותם אתרים במשך יומיים וביום השלישי מוצאים אתר נוסף ואומרים שמי שרוצה לצאת לשם חייב לשלם סכום כסף ניכר.
אמנם הבטיחו 3 ימים בירושלים אבל אם אני רוצה לצאת לשם עם הקבוצה אני צריך לשלם עבור יום טיול.
לעומת זאת אם אני רוצה להגיע באוטובוס לירושלים עם הקבוצה הלוך חזור אבל לא להיכנס לאותו אתר באותו היום,אני צריך לשלם עבור הנסיעה.
האם זה הגיוני?על פי התכנית אני אמור להיות בירושלים ביום זה ללא תוספת תשלום.מדוע לשלם?

koby53

New member
טרם פניתי לאותה חברה

רציתי רק לדעת אם זה חוקי מבחינתה לעשות כאלו דברים.
התקשרתי היום לאותה חברה כלקוח שמחפש טיול.
שאלתי אם יכול לקרות כזה דבר וענה לי הנציג שאין כאלו דברים אצלהם.
הקלטתי את השיחה.
מחר אפנה אליהם ואבקש תשובות.
שוב תודה על התשובה.

למעלה