טיול ממ"גים סובב כנרת 30 ספט' 2006

טיול ממ"גים סובב כנרת 30 ספט' 2006

טייסים שלום טיסה סביב כנרת (ספטמבר 2006) תאריכי הטיסה לממ"גים : יום שישי-שבת תאריכים 29-30 בספטמבר 2006. שעות הטיול של הממ"גים : 07:00 עד 10:00 בוקר המראה באזור שדה אילן. טיסה צפונה: לכוון קרני חיטים, כרי דשא, בקעת גנוסר. טיסה מזרחה: כפר נחום, בקעת בית-צידה. טיסה דרומה: צומת כרסי, עין גב, העוגן, צמח. טיסה מערבה: אלומות, פוריה , יבנאל , שדה אילן. מספר הממ"גים בטיסה : 10 ממ"גים. • כל הטייסים מיומנים, ומרבים לטייל כקבוצה. • אנו עם מכשירי קשר UHF על רשת הממ"גים (תדר : 143:5625), אחד מהממ"גים יצוייד במכשיר קשר בתדרי התעופה האזרחית לקשר פתוח עם היב"א "פלוטו". • לא טסים מעל ישובים. • לא טסים מעל 300 רגל מעפ"ש. • רצ"ב מפות של המסלול. לקבלת פרטים נוספים על מסלול הטיול ניתן לפנות ל- חיים הכט 050-7542288. רק תוואי מסלול הטיול לממ"גים (כפי שמופיע בבקשה למירשה הטיסה ), מאושר על ידי רשות התעופה ! כל טייס שמשתתף בטיול הממ"גים חייב, ובאחריותו האישית לבדוק ולהתאים עצמו ואת הממ"ג ל : תנאי מזג האוויר והרוחות. תוואי מסלול הטיסה. מלאי הדלק שבמיכל הממ"ג. צריכת הדלק של הממ"ג לנוסע אחד או שני נוסעים. טיסה מהנה ובטוחה חיים
 
ים כנרת - רקע ומידע כללי

ים כנרת ימת הכנרת שוכנת בגובה 213 מטר מתחת לפני הים. והיא הימה המתוקה הנמוכה ביותר בעולם. עומקה המירבי 45 מטר ושטחה 165 קמ"ר. מיקומה הוא על השבר הסורי אפריקאי, מה שגורם לפערים טופוגרפיים גדולים (כ-550 מטר) בינה לבין השטח שסביבה. הכנרת כמו ים המלח היא למעשה תוצר של השבר, וצורתו המיוחדת הינה למעשה מעויין שהתעגל ברבות הימים בשל בליה של הטבע. (באזור הכנרת השבר לא היה ישר אלא מזוגזג, והיו בו מדרגות אופקיות, וכאשר חלק אחד ממנו הועתק ממקומו צפונה, נוצר חלל בצורת מעויין). מקור שמה המופיע כבר במקרא, אותו קיבלה בשל צורתה, בא מן המילה "כינור" אשר היה שם של כלי נגינה קדום הדומה לנבל. לכנרת זורמים מי נהר הירדן ונחלים נוספים שהידועים שבהם הם נחל עמוד, נחל משושים, נחל אל על ונחל יהודיה, ומימיה נשאבים על-ידי מפעל "המוביל הארצי". בשנת גשמים ממוצעת מספקת הכנרת כשליש מצריכת המים בישראל. היקף חופי הכנרת נע בין 60 - 55 ק"מ לפי גובה המפלס. במפלס הגבוה ביותר שטחה הוא כ-169 קמ"ר ובמפלס הנמוך ביותר 161 קמ"ר. יישובים יישובים עתיקים שהיו לחופיה בעבר, הם כפר נחום, מסעדיה, וכפר עקב בצפונה, כורסי, בית צידה וסוסיתא במזרחה, ובית ירח בדרומה. כיום היישובים הבאים נושקים לחופיה, עין גב במזרחה, האון, מעגן, דגניה והמושבה כנרת בדרומה, וטבריה וגנוסר במערבה.
 
כפר נחום

כפר נחום הוקם במאה השנייה לפנה"ס, כפי שמעידים מטבעות חשמונאיים מתקופה זו שנמצאו באתר. בתקופת שלטון הרומאים שימש הכפר כמוצב מכס, והגן עליו חיל מצב בפיקוד קנטוריון. כפר נחום לא השתתף במרד הגדול ובמרד בר כוכבא. בשנת 749 הכפר נהרס עד היסוד ברעידת אדמה; מעט מאוחר יותר נבנה מחדש צפונית-מזרחית למיקומו הישן. במאה ה-11 הכפר ננטש, וככל הידוע לא נבנה מחדש בתקופה הצלבנית, חרף מרכזיותו בנצרות. בחפירות ארכיאולוגיות שערכו הפרנציסקנים במקום התגלתה כנסייה מתומנת מהמאה ה-5, שנבנתה מסביב למבנה קדום יותר (כנראה מהמאה הראשונה) בעל חדר יחיד. מבנה זה נקבע במסורת הנוצרית כביתו של פטרוס. הפרנציסקנים בנו באתר כנסייה חדשה בשנת 1990. במיקומו השני של כפר נחום, אחרי רעידת האדמה של 749, ניצבת היום כנסיית 12 השליחים של הכנסייה היוונית-אורתודוקסית, שנבנתה בשנת 1931. במקום נמצאו שני בתי כנסת כאשר האחד (בנוי אבני גיר) מצוי על גבי משטחו של הקודם (בנוי אבני בזלת). בית הכנסת עליון מתוארך לתקופה הביזאנטית ולפי ממצא המטבעות שמתחת לאבניו לא לפני המאה ה-5 לספירה. תיארוכו של בית הכנסת הקדום נמצא במחלוקת כאשר המסורת הנוצרית טוענת שזהו בית הכנסת שישו מבקר בו בברית החדשה (מאה 1 לספירה). בקרבת בית הכנסת נמצאו שרידים של מאוזולאום (אחוזת קבר) יהודי, ובו ארונות קבורה.
 
למעלה