טיול מצדה נחל בוקק

עמירוז

New member
טיול מצדה נחל בוקק../images/Emo61.gif

טיול יום שישי הקרוב קבוצת חשמונאים. עולים ברכבל!(כן זו לא בדיחה) למצדה עושים סיור רכוב במצדה. יורדים בשביל הסוללה. נוסעים בכביש למצדה כקילומטר ופונים בשביל הירוק(מס'11228 ההופך בהמשך למס' 11239) עד למפגש עם השביל הכחול ( מס'11237)פונים שמאלה בכחול ולאחר כ300 מטר פונים ימינה לדרך המסומנת בשחור(מס' 11330). רוכבים בשחור כ 2.5 ק"מ עד המפגש עם האדום פונים שמאלה לכיוון מעלה בוקק כ-600 מטר למפגש עם הירוק (מס' 11332) רוכבים על הירוק (סינגל נחמד) כ2 ק"מ. עד למפל בוקק. אם הצלחתם להתאפק עד עכשיו אז זה המקום להפסקת קפה ואם לא אז תעשו הפסקה נוספת בתצפית מרהיבה ביופיה. מהמפל תמשיכו לרכב על הירוק בנחל בוקק עד למפגש עם השחור (מס' 11340) תפנו ימינה בשחור ורכיבה של כ-5 ק"מ תגיעו למפגש עם הכחול בנחל מורג (מס' 11327) שם פונים ימינה לירידה במעלה יאיר היפה ומגיעים לכביש ומשם ימינה למלונות שפך בוקק. לא לשכח להקפיץ רכב לאיזור המלונות ( 5 דקות נסיעה) טיול מהנה.

עמירוז

New member
היה פצצה!!!../images/Emo59.gif

ובכן עשינו זאת לפי התכנון שלעיל. העליה ברכבל פותחת דרך למסלולים בגב ההר שכן ממצוקי דרגות בצפון ועד מעלה יאיר בדרום אין אף ירידה לים המלח. מפל רחף ומפל בוקק שתי תחנות מדהימות ביופים. סיור במצדה רכוב הינה חויה מעניינת והירידה בשביל הסוללה כיפית. הירידה במעלה יאיר טכנית ומאתגרת אבל רכיבה ב99% תמונות אנסה להעביר בהמשך( יש לי בעיה עם הגודל)

alonaski

New member
עמי שים לב: 3 התמונות הראשונות

הן אותה אחת. וגם השתיים שלפני אחרונות...

יורם חן

New member
שתי שאלות ../images/Emo35.gif

האם לא הייתה בעיה להעלות אופניים לרכבל והאם לא אסרו עליכם לרכוב בתוך מצדה, פעם קודמת שהיינו בחניון המערבי גילגלנו את הרעיון הזה אבל אחד העובדים שם אמר לי שאין סיכוי שירשו

עמירוז

New member
עליה ברכבל../images/Emo160.gif

בעקרון אין בעיה. קיבלנו אישור מוקדם מעובדת בשם נחמה. כשגענו הקב"ט היה בהלם ועצר אותנו ולאחר שיחה קצרה עם מנהל האתר הוא אישר את העליה בתנאי שזה יהיה בבוקר מוקדם (0800 עד 0900) שאז אין לחץ ובפרט בסופי שבוע שאז הפעילות באתר דלילה. נראה לי שפרצנו את הדרך והם יקבלו קבוצות נוספות בברכה. אפילו הציעו לנו קפה. הטיול בהר על האופניים התקבל בברכה וללא שום בעיות או הערות

XCfreak

New member
שאלות

קודם כל חח על רעיון הרכבל
ממש לא חשבתי שאפשר. כתבת על פניה שמאלה במפגש עם השביל הכחול: האם מספר השביל הוא לא 11327? ולא כמו שכתבת 11237 (או שיש לי בעיה רצינית בקריאת המפה
) כמה זמן לקח לכם המסלול? מה רמתו הטכנית?

עמירוז

New member
לשאלתך....../images/Emo124.gif

אכן אתה צודק
. טעות דפוס המס' הוא 11327 מופיע גם בהמשך תיאור המסלול. זהוא השביל שהמשכו הוא מעלה יאיר. באשר לזמן. אם מתיחסים למסלול מרגע שעוזבים את מצדה ( שם כל אחד יכול לבחור כמה להתעכב) אז מדובר על כ- 37 ק"מ אפשר לקצר ל32 ק"מ אם ממפל עין בוקק חוזרים באותה דרך עד לכחול. המסלול המקוצר לוקח כ-3.5 שעות (כולל הפסקת קפה/תה). מבחינה טכנית: רוב המסלול ברמה טכנית בינונית (-). יש מס קטן של קטעים קשים בפרט בירידה במעלה יאיר שאפשר גם לרדת ברגל

למעלה