טיול משפחות בפולין.. יש דבר כזה?

• פותח הנושא raall
  • פורסם בתאריך

raall

New member
טיול משפחות בפולין.. יש דבר כזה?

שלום לכולם... פעם רא/שונה שלי בפורום. טוב אז ככה, נכנס לאמא שלי איזה ג'וק לראש (מצטער על הניסוח הקלוקל מראש).. היא רוצה לעשות טיול איתי ואם אחותי לפולין - סדר גודל של שבוע - שבוע וחצי. חשבנו על אופציה של טיול מאורגן, יש דבר כזה? אני לא מדבר על המסע של בתי הספר וכו'... אלא על משהו דרך החברות נסיעות וכאלה. מצד שני חשבנו גם לעשות את הכל לבד: טיסות, בתי מלון וכו'... וללכת לאיבוד. אשמח לשמוע מניסיונכם, כולל הפניות לאנשים שאולי יכולים להדריך בנושא. תודה.

יש טיולים מאורגנים לפולין

תכנסו לסוכנות נסיעות ותקחו חוברות של טיולים מאורגנים ויהיה שם בין השאר את הטיול לפולין

Old Cat

New member
בטח שיש דבר כזה, מה הבעיה?

בהנחה שאמך דוברת אנגלית סבירה, תייר שלא נכנס לכפרים אלא נשאר במסלולי התיירות המקובלים יכול להסתדר באנגלית בלי בעיה. קודם צריך להחליט על אופי הטיול. אם מתכננים מסע בעקבות השואה כדוגמת מסעות המשלחות וכד' זה ארגון מסוג אחד, אם מדובר בטיול תירותי כמו כל טיול בכל ארץ זה ארגון מסוג קצת אחר. שמונה מליון תיירים בכל שנה מגיעים לפולין, רובם ככולם לא מישראל וללא כל קשר לסיורי מסעות זכרון. בקיץ (יולי-אוגוסט) פולין מוצפת צעירים מכל העולם (טוב, כמעט מכל העולם) שמגיעים עם תרמיל על הגב ובלי אירגונים ותכנונים וכולם מסתדרים יופי. יש אצלנו חברות נסיעות שמתמחות בטיולים כאלו. זה לא זול, אבל בהחלט אפשרי. יש אפילו חברה המתמחה בשומרי מסורת ודואגת להכין לך מראש מגשיות ארוחת צהריים כשרה שמגיעה אליך לכל מלון. הבעיה היחידה שאני רואה היא בכך שהן מפנות את המטיילים לבתי מלון יקרים, מסעדות יקרות וכד'. כך לדוגמא בפעם האחרונה בה הייתי בקרקוב עם בתי הצעירה היינו באכסניה פרטית, היו שם עוד כמה הורים וילדיהם (אני מתכוון לילדים בני 16-26 והורים "זקנים" בהתאם) מארצות שונות. למה לא ישראלים? כי חברות הנסיעות מקבלות אחוז מהסכום הכולל, ברור שיש להן ענין לדחוף הנוסעים לבתי מלון יקרים, והישראלים אוהבים לרוב בתי מלון עם "כוכבים" ושני סדרנים בבגדי אדמירל עושים רושם בכניסה ללובי. בכל הערים הגדולות יש אכסניות טובות בהם הצוות כולו צעירים הדוברים אנגלית, לפעמים אלו סטודנטים מארצות דוברות אנגלית שלומדים שם וכך ממנים את עצמם. בנוסף, כנראה שמשוכנעים בחברות הנסיעות שהישראלים חסרי יכולת להסתדר וחייבים לתת להם הוראות בסגנון וצפיפות כמו בטירונות, אחרת יתבלבלו בפולין. משום מה זה לא קורה בארצות כמו צרפת וגרמניה, למרות שמעשית אין כמעט הבדל. אם אתה ואחותך לוקחים על עצמכם את ארגון החלק הלימודי -( כלומר איסוף חומר על המקומות בהם תבקרו והכנת מעין חוברת למטייל על ההיסטוריה והפרטים האחרים - ) אין בעיה לעשות אירגון ותכנון תוך העזרות באינטרנט כמקור לקשר עם גופים בפולין. כדי לא לעשות כאן פרסומת אסורה פנה אלי במסרים ואתן יותר מידע. היות ובמסרים אי אפשר לצרף קובץ, כדוגמא מצורף כאן קובץ שהכנתי בזמנו לפני כשנתיים לכמה אנשים שרצו תוכנית לוורשה. שים לב שאת החלק ה"חינוכי" תצטרכו להכין בעצמכם כחלק מההכנות לטיול.

Old Cat

New member
ותתעלם בבקשה משתי טעויות

היסטוריות שבילבלתי בתוכן מחמת החיפזון.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif טיול בפולין

האם הכוונה לטיול למחנות ההשמדה והאתרים ההיסטוריים הקשורים ליהדות ולשואה או כמו טיול לכל מדינה אחרת
פה בפורום מתעסקים בעיקר בסוג הראשון, אך יש פורום תרבות פולין לסוג השני

Old Cat

New member
תיקון טעות קטנה

מה שנקרא פורום תרבות פולין אינו אלא לוח הודעות העוסק בעיקר בהתקרבנות עצמית, תחרות בין בנים ליוצאי קהילות שונות על איזה קהילה סבלה יותר, שנאת הפולנים, הנצחת הסטיגמות על שיתוף הפעולה שלהם עם הנאצים והאנטישמיות שלהם שדחפה אותם לבקש מהנאצים שיקימו אצלהם את מחנות ההשמדה, ועוד מסוג זה. כל מי שטוען אחרת הוא מכחיש שואה בזוי לא יהודי שאין מקומו הבמדינת ישראל. עד כאן מהות ותמצית מה שמכונה "פורום תרבות פולין". אז ממליץ לא להפנות לשם אף אדם אינטליגנטי.

למעלה