הכה את המומחה...2...סתאאאם
באמת ראיתי כמה אתרים שעוסקים בנושא ביקשתי הצעות משלושתם והבחנתי בכמה דברים בולטים- אני יכול להעיד על עצמי שממש עשיתי דוקטורט קטן בנושא. ראיתי שאסור לפרסם כאן שמות של חברות אז לא אכתוב שמות אבל כל אחד יכול לדעת למה אני מתכוון. נתחיל מהקל אל הכבד הראשון אתר בסיסי ביותר הכולל רק תמונות של קרוואנים ותיאור מינימלי של הקרוואן. לא מצאתי פרטים של התנאים והחוקים של ההשכרה לא ביטוח ולא דברים שתמיד נלווים לכל השכרה - ציודים וכיו"ב הכי מעצבן זה שאין מחירים והם יכולים לשנות מחיר ולשלוח לך מה שהם רוצים. הם כשביקשתי הצעת מחיר שלחו לי מחיר ביורו אבל טרחו לציין שהם מוסיפים עד 10 א"ג לכל יורו. "עד" זה אומר בעצם "נוסיף לך למחיר כמה שיתחשק לנו". התרשמתי המאתר שהוא עשוי בצורה חובבנית ולא מושקעת אפילו הייתי אומר, מבלי לפגוע, בצורה מזלזלת ולא ראויה. אני אישית תמיד נזהר לבדוק אם המוכר מתייחס לעבודה שלו ברצינות אז אני מאמין שככה הוא גם מתייחס אלי. לכן הסיכום שלי לגבי אתר זה נכשל ו- "לא הייתי קונה ממנו מכונית משומשת" האתר השני כבר ליגה אחרת. יש חוקים יש פרטים ויש מחירים.באתר הזה לא התרשמתי שמנסים לעבוד עלי ונראו ונשמעו בטלפון יותר מקצועיים מהאתר הראשון. לפקידה שדיברה איתי לא היה סבלנות אלי ולרצונות שלי. בסך הכל רציתי לדעת קצת פרטים על החברה ולמי אני משלם את הכסף שלי. כשהעזתי לשאול במה שונה דגם של קרוואן סטנדד לעומת קרוואן C נשלחתי לעשות שיעורי בית בנזיפה קלה ואמירה מעצבנת "תבדוק באתר שלנו". קיבלתי את הרושם שאני מנג'ס לפקידה ולמה אני שואל כל כך הרבה שאלות. מבחינת הקרוואנים קשה היה לדעת כמה עולה בדיוק כל קרוואן כי צריך להיכנס לכל קרוואן לחשב מחיר לתאריכים ספציפים. היה לי גם קשה להחליט כי יש הרבה קרוואנים שלא מסודרים בסדר הגיוני ואז התחלתי להתבלבל בין התנאים של קרוואן אחד לתמונה של קרוואן שני. הציון שלי אליהם "סביר אבל טעון שיפור". לפי הסולם שלי האתר השלישי עולה על שני קודמיו ברמה. יש חוקים יש פרטים ויש מחירים גם באנגלית ואפשר לבחור תאריכים ולהשוות קרוואנים שונים בכל מיני ערים. לי למשל לא אכפת היה לצאת מאיזו עיר שהיא באזור הולנד והיו לי כמה אפשרויות: אמסטרדם, רוטרדם,קלן, דיסלדורף ועוד. באתר הזה יש את המבחר הגדול ביותר וקרוואנים שאין למתחרה- והניתן להשוואה עם המחירים של אותה תקופה. אצלהם גם יש מפות והסברים איך להגיע לתחנות ההשכרה, ויש להם גם תחנות שאין למתחרה - האתר השני. סליחה, אבל את הראשון אני לא ממש מחשיב ברצינות. התרשמתי שהם הכי מנסים לתת פרטים חשובים ועיקריים ללקוח ופחות "עוטפים" את ההשכרה בפיתיונות שהלקוח יאכל אותה.כשצילצלתי וביקשתי הצעת מחיר שלחו לי הצעה מסודרת וברורה ללא סעיפים לא ברורים. אני החלטתי לשכור דרכם ונהניתי מאוד. הכל היה כמו שחשבתי גם הקרוואן וגם השרות וגם המחיר. אצלי כשאני לא ממש מתמצא בתחום מסויים אני בודק מי עושה לי את הרושם הכי אמיתי ובלי פלברות. למשל כשאני הולך לרופא או הכי גרוע למוסך, אחרי כל הדאווין והפוזות של המומחה אני לא באמת יודע אם הוא לא דחף לי משהו כי הוא מרוויח יותר או שככה בא לו. אני מנסה לראות אם אפשר להסתכל לו בעיניים והוא יראה אמין ואז אני שואל שאלות של מטומטם כדי לראות כמה ברצינות הוא עונה לי. אם אני מתרשם טוב אז עשינו עסק אם לא - שילך לחפש. אז באינטרנט אי אפשר להסתכל בעיניים אבל אל תאמינו רק למחיר זול או לכל אחד ששם תמונות של קרוואנים באתר שלו. תבדקו אם האתר מושקע, אם יש מישהו שבאמת מקשיב לכם ושאכפת לו ממכם. אז לסיכומו של דבר לא כל העצים ביער דומים ולא כל האתרים דומים. מי שמשקיע בכם ידע וזמן וסבלנות - אכפת לו ממכם קפיש? שיהיה לכולכם בהצלחה ובסבבה בקרוואנים. הכי טוב לי קרוואנים