טיול נשים להודו מתלבטת בין מסלולים למבינים

בראדשו00

New member
טיול נשים להודו מתלבטת בין מסלולים למבינים

אודה לעצה מאנשים שמכירים/טיילו בהודו.

אני אישה עובדת, כך שטיול מאורגן עם נשים בקבוצה מאד מתאים לי ולגילי (39) ויש לי אפשרות לנסוע להודו (בעלי לא בכיוון זה וגם העיתוי פחות מתאים לו לנסיעה בשלב זה אך מפרגן).

שאלתי - מבירור מול החברה הגאוגרפית ישנם שלושה מסלולים שמתוכם שניים נראים לי - עפ"י הסדר הבא:

הראשון בעדיפות: הודו הצפונית. הטיול מתחיל בדלהי וכולל את דרמסאלה ואת ההימלאיה וזה נראה לי מיוחד מאד ומעשיר (מעבר לייחודיות בטיול כזה).

השני בסדר: חבל רג'סטאן, מתחיל גם הוא בדלהי ובערים סביב אך לא כולל את דרמסאלה והצפון וההימלאיה.

השלישי שפחות מעניין אותי (דרום הודו) מתחיל ממובאי ודרומה.

הייתי רוצה לצאת בפברואר אל אז זו לא עונה של הצפון אלא רק של רג'סטאן

הטיול הבא לצפון יצא מיד לאחר ערב פסח - אפריל. לא כל כך רוצה לחכות אך זה אפשרי ולא להשאיר את בעלי בפסח.. פחות רוצה למרות שהוא אומר ששווה להמתין לטיול שווה יותר מבחינת יופי.

האם הטיול לרג'סטאן הוא פשרה, הוא מעניין? אני מאמינה שאהנה בכל מקום שאחווה דברים חדשים וכו'..

אשמח לשמוע ממי שמכיר קצת יותר.

תודה רבה.

kogawa

New member
מה השאלה?

דרום הודו הוא הטיול היפה ביותר מהשלושה, ראג'סטן (שאינה חבל אלא מדינה) כמעט באותה רמה, והצפון, שזו כאמור לא העונה עבורו, הכי פחות מעניין. אבל פרט לחברה שאת עושה לה פרסומת, יש עוד חברות שמוציאות טיולי נשים, ובאופן משמעותי זול יותר וטוב לא פחות.

בראדשו00

New member
הי kogawa

חס וחלילה לא עושה פרסומת לחברה הגאוגרפית....ומעולם לא יצאתי לטיול דרכם....

פשוט הגעתי אליהם דרך "גוגל" והם מוכרים.. אשמח לשמוע על עוד...

מפתיע, אשמח להרחבה על דרום הודו ורג'סטאן ולמה דווקא הצפון הכי פחות מעניין? כי עם מי שהתייעצתי המליץ הפוך (קרי, הצפון).

אני מניחה שזה טעם מאד אישי....

kogawa

New member
האמת שהם לא...

דמיאן קנה את השם "החברה הגיאוגרפית" מהחברה שפשטה את הרגל, והיום זה בכלל ברק אפיק. אין כל קשר לחברה המקורית...
לגבי יועצי אחיטופל, כנראה שלא כל מי שהיה שבועיים בהודו או שהיה חצי שנה בזולות במסלול החומוס, יכול לייעץ לגבי בחירת מקום לטיול.

דגנית

New member
אני אהבתי את רג'סטן, יש שם מקומות מאוד יפים

וטיילתי שם בכיף

הצפון מדהים ביופיו גם כן, וגם הדרום

בקיצור, הודו בעיניי מהממת בכל מקום ובכל זמן..

(טיילתי לבד... אבל בהודו אף פעם לא-באמת-לבד)

היי

אני הייתי במקומות שציינת. גם בדרום, בצפון ובמרכז (רג'סטאן) הייתי ממליצה קודם כל את הדרום, אח"כ רג'סטאן, ובסוף צפון.
דרמסאללה מדהימה, אבל לדעתי אפשר לוותר עליה.

איכשהו הדרום מצטיירת פחות אטרקטיבית. אני נורא נהנתי בדרום, גם במקומות וגם עם האנשים המקומיים.

בראדשו00

New member
תודה רבה לך סתם אושר

דווקה שם ממליצים להתחיל בצופן או ברג'סטאן ואת הדרום להשאיר בסוף אך שוב, אני ממש מאמינה שהחוויה היא כל כך אישית.

היית מספר פעמים בהודו או שעשית טיול תרמילאים גדול?

annandi

New member
ההמלצה שלי

טיילתי הרבה פעמים בהודו, בכל המקומות שהזכרת, והסתכלתי באתר של החברה הגיאוגרפית כדי לראות את המסלולים של טיולי הנשים.

המסלול לרג'סטאן ועמק הגנגה הוא טיול נפלא בעיני לפעם ראשונה.

לגבי הטיול הנשים להודו הצפונית (אם לזה התכוונת), בעיני פחות מומלץ לפעם הראשונה (דעתי האישית בלבד). חלק מהמקומות בטיול הזה הם נהדרים לשהות של זמן, שהות שבו אתה נשאר במקום לתקופה, אבל פחות מעניינים בעיני מבחינה תרבותית-דתית.
אגב, אפריל זו תקופה נפלאה לטייל באיזור שמעל דלהי ורישקש. במקומות הגבוהים בהימלאיה, אפריל זו תקופה שאין גשמים והמזג אוויר מאוד נוח. דווקא הקיץ בדהרמסלה ובאיזור מנלי הוא נורא גשום ולא כיפי.

לגבי הדרום, האמת, אני לא בטוחה מה לומר....

אם זו פעם ראשונה שלך בהודו, אני הייתי הולכת על רג'סטאן.... (שוב, דעתי האישית והסובייקטיבית).

תודה רבה לך

ששיתפת אותנו בהתלבטות שלך...
זוהי בדיוק מטרת הפורום
סעי ותבלי הודו היא מ--ד--ה--י--מ--ה ואני מת לחזור אליה
רק אל תשכחי לחזור לספר איך היה

למעלה