טיול עם תינוקת

הסהר

New member
טיול עם תינוקת

שלום וברכה !

אני רוצה לטוס עם בתי התינוקת, ואשמח לייעוץ לגבי חיסונים שכדאי לחסן אותה לקראת הטיול.

היא בת שנה, בריאה מאוד
יונקת
חוסנה עד כה בחיסון פוליו (X3) ובדיפטריה טטנוס (X2)

היעד הוא אירופה, ככל הנראה יוון או בולגריה.

מהם החיסונים החשובים ביותר ?
והאם יש אמצעי זהירות והגיינה מסויימים שכדאי לנקוט בטיסה או בטיול עצמו ?

תודה

טיול עם תינוקת

ליעדים האלו אין כמעט חיסונים שהיא צריכה. (האם היא לא קיבלה את שאר החיסונים לגילה - צהבת B, המופילוס אינפלואנזה וכו, או שסתם לא רשמת?)

אפשר להקדים את החיסון לצהבת A שניתן בארץ בגיל שנה וחצי לגיל. למרות שאם היא יונקת ומקפידים על האוכל שלה הסיכון הוא נמוך.

אם אתם עושים קמפינג באיזורים מיוערים אתם תצטרכו חיסון tick born encephalitis , (ניתן רק במשרד הבריאות) אבל לא ניתן מתחת לגיל 3.

נסיעה טובה.

הסהר

New member
היא עדיין לא חוסנה

בחיסונים אחרים פרט למה שכתבתי -

ואני שואלת את עצמי אם יש חיסון מסויים שכדאי לחסן במיוחד לקראת הטיסה, בשונה מה שהייתי עושה אם הייתי נשארת בארץ...

האם לדעתך ניתו לעשות קמפינג באיזורים מיוערים גם אם אנחנו לא מחוסנים, ובכלל עם תינוקת לא מחוסנת ?

תודה על התשובה המהירה !

חיסונים לתינוקת

אני לא יודעת אם יש יותר מחלות כגון המופילוס אינפלואנזה B ביעדים אליהם את נוסעת. בגדול זה תלוי ברמת החיסוניות למחלה זו ביעד הנסיעה.
אבל אני לא מבינה למה לא לחסן ילדה כזו בחיסון כמו המופילוס אינפלואנזה B. מחלה שפוגעת כמעט אך ורק בילדים, שיכולה לגרום למחלה פאטאלית (כמו דלקת קרום המוח) וחיסון שהינו מאד יעיל ובטוח.

לגבי קמפיינג ביערות, שנראה לי שבטח מדובר על ימים בודדים בלבד. אני חושבת שאם דואגים להתמגנות טובה - בגדים ארוכים, שינה באוהל סגור, ריסוס הציוד בחומר כגון פירמטרין. אז הסיכון הוא סביר.

למעלה