Fellowship
New member
טיול קנדה ואלסקה + שאלת משלוח
חזרנו מטיול בקנדה (הרי הרוקי) ואלסקה, ביקשו כאן (תפוז/פייסבוק) חוות דעת לאחר שנחזור, להלן:
10 ימי טיול בהרי הרוקי הקנדיים (איסוף רכב בקלגרי והחזרה בוונקובר, התקדמות על הציר, לא כוכב),
לא פחות ממדהים, אני לא מרבה להשתמש במילה הזו ואני גם לא מתלהב מנופים בדרך כלל,
אבל זה היה באמת מרהיב (אגמים, הרים, קרחונים, עיירות, מסלולי הליכה, מפלים),
משולב עם אטרקציות כמו נסיעה ברכב שלג על קרחון, רכבל, מעבורת, תצפיות ועוד), מומלץ בחום.
לאחר מכן 8 ימי קרוז באלסקה (יציאה מוונקובר ושייט עד Seward),
היו הרבה מאוד פעילויות, אטרקציות, הופעות ואוכל איכותי בלי סוף על האונייה (13 קומות),
כמעט בכל יום היתה עצירה וירידה למשך מרבית היום.
בנוסף לסיורים בעיירות שהגענו אליהן, רכשנו מראש כרטיסים לאטרקציות
(טיסה במסוק, מזחלות שלג עם כלבים, שייט לוויתנים, טיול ג'יפים, קייאקים וכו'),
היה מעולה, מרשים ביותר, הנוף מהמרפסת במהלך השייט, המקומות שביקרנו בהם, האטרקציות,
עצם העובדה שלא היו כמעט שעות חשיכה וכו', היה מהנה ביותר.
לאחר מכן 4 ימים של טיול מאורגן (כחלק מחבילת הקרוז), בעיקר לפארק Denali והסביבה - מיותר.
שילבנו שייט ועוד מספר אטרקציות תוך כדי, אבל העיקר אמור היה להיות הפארק הנ"ל,
שקראנו וקיבלנו עליו המלצות רבות, אבל היה משעמם לטעמינו, היינו צריכים לפרוש בשיא לאחר הקרוז
אם יש למישהו שאלות כאן/בפרטי - בשמחה.
ואי אפשר בלי שאלה (ללא קשר לנושא הנ"ל):
אני צריך לשלוח אוסף של מסמכים רבים לפורטוגל, למסמכים עצמם אין ערך כספי,
אבל אלו מסמכים שלקח זמן רב להשיג, ובמידה והם יעלמו בתהומות הנשייה, זו תהיה בעיה גדולה להשיג את הכל שוב.
האם יש המלצה עם איזו חברה כדאי לשלוח, ולא פחות חשוב - האם יש חברה שעדיף להתרחק ממנה?
בעבר שלחתי מסמך אחד ולא חשוב לפורטוגל דרך USPS עם מספר מעקב,
אבל מסתבר שאי אפשר באמת לעקוב באמצעות המספר הנ"ל לתוך פורטוגל, אלא רק עד ההגעה לפורטוגל.
חשבתי לשלוח דרך Fedex (בסביבות 100$), האם עדיף דרך DHL? חברה אחרת? או שאי באמת חשיבות לחברה?
חזרנו מטיול בקנדה (הרי הרוקי) ואלסקה, ביקשו כאן (תפוז/פייסבוק) חוות דעת לאחר שנחזור, להלן:
10 ימי טיול בהרי הרוקי הקנדיים (איסוף רכב בקלגרי והחזרה בוונקובר, התקדמות על הציר, לא כוכב),
לא פחות ממדהים, אני לא מרבה להשתמש במילה הזו ואני גם לא מתלהב מנופים בדרך כלל,
אבל זה היה באמת מרהיב (אגמים, הרים, קרחונים, עיירות, מסלולי הליכה, מפלים),
משולב עם אטרקציות כמו נסיעה ברכב שלג על קרחון, רכבל, מעבורת, תצפיות ועוד), מומלץ בחום.
לאחר מכן 8 ימי קרוז באלסקה (יציאה מוונקובר ושייט עד Seward),
היו הרבה מאוד פעילויות, אטרקציות, הופעות ואוכל איכותי בלי סוף על האונייה (13 קומות),
כמעט בכל יום היתה עצירה וירידה למשך מרבית היום.
בנוסף לסיורים בעיירות שהגענו אליהן, רכשנו מראש כרטיסים לאטרקציות
(טיסה במסוק, מזחלות שלג עם כלבים, שייט לוויתנים, טיול ג'יפים, קייאקים וכו'),
היה מעולה, מרשים ביותר, הנוף מהמרפסת במהלך השייט, המקומות שביקרנו בהם, האטרקציות,
עצם העובדה שלא היו כמעט שעות חשיכה וכו', היה מהנה ביותר.
לאחר מכן 4 ימים של טיול מאורגן (כחלק מחבילת הקרוז), בעיקר לפארק Denali והסביבה - מיותר.
שילבנו שייט ועוד מספר אטרקציות תוך כדי, אבל העיקר אמור היה להיות הפארק הנ"ל,
שקראנו וקיבלנו עליו המלצות רבות, אבל היה משעמם לטעמינו, היינו צריכים לפרוש בשיא לאחר הקרוז
אם יש למישהו שאלות כאן/בפרטי - בשמחה.
ואי אפשר בלי שאלה (ללא קשר לנושא הנ"ל):
אני צריך לשלוח אוסף של מסמכים רבים לפורטוגל, למסמכים עצמם אין ערך כספי,
אבל אלו מסמכים שלקח זמן רב להשיג, ובמידה והם יעלמו בתהומות הנשייה, זו תהיה בעיה גדולה להשיג את הכל שוב.
האם יש המלצה עם איזו חברה כדאי לשלוח, ולא פחות חשוב - האם יש חברה שעדיף להתרחק ממנה?
בעבר שלחתי מסמך אחד ולא חשוב לפורטוגל דרך USPS עם מספר מעקב,
אבל מסתבר שאי אפשר באמת לעקוב באמצעות המספר הנ"ל לתוך פורטוגל, אלא רק עד ההגעה לפורטוגל.
חשבתי לשלוח דרך Fedex (בסביבות 100$), האם עדיף דרך DHL? חברה אחרת? או שאי באמת חשיבות לחברה?