ברי אני חייב לתקן אותך טיפה...
ברי אחי היקר כמה תיקונים: יש שתי דרכים עיקריות להיכנס ללאוס: 1. chiang kong זו העיירה שאתה ציינת, זו הכניסה הצפונית, מומלצת למי שנכנס לתאינד אחרי שהיה בצפון תאילנד - צ´אנג מאי/פאי/צ´אנג ראי וכו´. 2. כניסה למי שבא מכיוון בנגקוק, דרך העיירה נונג קאי(nong kai), שבצד השני של עיירת הגבול הזו נמצאת הבירה של לאוס ואן טיאן. כסף - כשאני הייתי שם לפני 5 חודשים השער היה כ-9,500 קיפ לדולר... ותחשוב שהשטר הכי גדול שלהם הוא 5,000 קיפ וגם הוא די נדיר... תארו לעצמכם מה זה 100 דולר בשטרות של 2,000 קיפ... לגבי הספיד בואט מצ´אנג קונג ללואן פראבנג(העיר השניה בגודלה בלאוס). אני עשיתי את זה במשך 6 שעות וזה היה אחד הסיוטים הגדולים של חיי... קשה לי אפילו להסביר באיזה תנאים אתה נוסע שם. וחוצמזה שמעתי אח"כ שזה גם לא הכי בטוח. ספיד בואט זה סיוט יותר קטן אך יותר ארוך... העיירה ואן ויאן(לא להתבלבל עם ואן טיאן הבירה) היא עיירת תיירות לחלוטין, שרובה הגדול, איך לא, ישראלים... אחלה מקום. המחירים באיזורים התיירותיים די דומים לצפון תאילנד(החלק הזול של תאילנד). חדר יחיד בתקופה שאני הייתי עלה 20-30 אלף קיפ. יש שם באמת לא מעט מה לעשות, ואני יודע שלא תאהב את זה, ברי, אבל גם יש שם אחלה גראס. מוכרים אותו שם בקיוסקים כמו שמוכרים בקבוקי מים... אתה הולך ברחוב ורואה במסעדות שלטים בעברית "כאן ניתן להשיג גראס"... יש עוד מקומות בלאוס, שלא הייתי בהם, כמו 4,000 האיים שזה מקום שסיפרו לי בתולי מאוד ומדהים אף יותר... בקיצור, לאוס מדינה שאפשר להיות בה יותר משבוע, רק צריך להחליט מראש אם מוציאים ויזה ל-15 יום או 30 יום. כמובן שהקצרה זולה יותר אך השאלה היא אם לא מתפתים להישאר יותר משבועיים בלאוס... וזה בערך מה שאני יודע על לאוס. חנן.