טיול קצרצר ללאוס

יניב12

New member
טיול קצרצר ללאוס

מה יש לעשות בלאוס שבוע וחצי? במידה ונחצה ת´גבול כדי לקבל ויזה לתאילנד לעוד 30 יום,אולי כבר נישאר שם שבוע שבוע וחצי.

תתפלא יש הרבה

מה לראות בשבוע -שבוע וחצי בלאוס..... אתה מגיע ל-CHIKONG בתאילנדׁ(נראה לי שככה רושמים את זה ) שזוהי העיר הגובלת אם לאוס ושם תוכל לקחת סירת מירוץ ותוך 6 שעות להגיע ל-לואנג פראוונג או סירה רגילה ותוך יומיים תוכל להגיע לשם.. איזו סירה לקחת? זוהי כבר הבחירה היא שלך צפונה יותר יש לך את ואנג ויאנג ששם יש מערות מדהימות ושווה לבקר בהן יש את מערת הבודהה שהיא מלאה בפסלי בודהה שונים ממש מרתקת ויפה ושם תוכל לעשות שיט אבובים ארוך ארוך ארוך ומאוד מהנה כמו כן יש לך את עיר הבירה היפה ויאנטין ושם תוכל לראות גם כן לא מעט דברים.... הנהר העיקר שם הוא נהר המקונג הוא ארוך מאוד וגדול ובימי המונסון הוא מגיע לרוחב של 14 ק"מ הוא זורם מהרמה הטיבטית לאורך סין עד לויאטנם.... בקיצור אם עברת את הגבול בהחלט שווה לך לבקר שם אתה לא תצטער ארץ מדהימה עם אנשים חמים וידידותיים מאוד מה שמאוד מעניין זה שהם נורא נפתחו למערב ובעצם מנסים לחיות כמו התאילנדים עם מועדוני לילה ובירות... מה שנורא הצחיק אותי שם שהיינו באיזשהו מועדון לילה יש שיר כולם קמים לרקוד נגמר השיר כולם יושבים אחרי שנייה מתחיל עוד שיר עוד פעם כולם קמים לרקוד אחר כך הוא נגמר כולם חוזרים לשבת ונחש מה? אחרי עוד שנייה מתחיל עוד שיר ועוד פעם כולם קמים... מה שקצת מעצבן זה המבטע שנקרא "קיפ" אם אני לא טועה מאה דולר הם כ-750,000 קיפ (הסכום הכי יקר שאי פעם החזקתי במזומן) אתה אוכל במסעדה? יופי תשלם להם 20,000 קיפ לקחת חדר בגסטהאוס? תשלם איזה 100,000 קיפ (סתם דוגמא) אבל אין ספק ארץ מדהימה ובהחלט שווה ביקור... סע ותהנה מכל רגע שם שבת שלום ברי

noaaaa

New member
יו ברייייי

עשית לי חשק שחבל על הזמן!!! ונראה לי ששכחתי כמה קיפים מתחת למזרן בוואנג וויאן,צריך פורטר בשביל כל השטרות האלה

ברי אני חייב לתקן אותך טיפה...

ברי אחי היקר כמה תיקונים: יש שתי דרכים עיקריות להיכנס ללאוס: 1. chiang kong זו העיירה שאתה ציינת, זו הכניסה הצפונית, מומלצת למי שנכנס לתאינד אחרי שהיה בצפון תאילנד - צ´אנג מאי/פאי/צ´אנג ראי וכו´. 2. כניסה למי שבא מכיוון בנגקוק, דרך העיירה נונג קאי(nong kai), שבצד השני של עיירת הגבול הזו נמצאת הבירה של לאוס ואן טיאן. כסף - כשאני הייתי שם לפני 5 חודשים השער היה כ-9,500 קיפ לדולר... ותחשוב שהשטר הכי גדול שלהם הוא 5,000 קיפ וגם הוא די נדיר... תארו לעצמכם מה זה 100 דולר בשטרות של 2,000 קיפ... לגבי הספיד בואט מצ´אנג קונג ללואן פראבנג(העיר השניה בגודלה בלאוס). אני עשיתי את זה במשך 6 שעות וזה היה אחד הסיוטים הגדולים של חיי... קשה לי אפילו להסביר באיזה תנאים אתה נוסע שם. וחוצמזה שמעתי אח"כ שזה גם לא הכי בטוח. ספיד בואט זה סיוט יותר קטן אך יותר ארוך... העיירה ואן ויאן(לא להתבלבל עם ואן טיאן הבירה) היא עיירת תיירות לחלוטין, שרובה הגדול, איך לא, ישראלים... אחלה מקום. המחירים באיזורים התיירותיים די דומים לצפון תאילנד(החלק הזול של תאילנד). חדר יחיד בתקופה שאני הייתי עלה 20-30 אלף קיפ. יש שם באמת לא מעט מה לעשות, ואני יודע שלא תאהב את זה, ברי, אבל גם יש שם אחלה גראס. מוכרים אותו שם בקיוסקים כמו שמוכרים בקבוקי מים... אתה הולך ברחוב ורואה במסעדות שלטים בעברית "כאן ניתן להשיג גראס"... יש עוד מקומות בלאוס, שלא הייתי בהם, כמו 4,000 האיים שזה מקום שסיפרו לי בתולי מאוד ומדהים אף יותר... בקיצור, לאוס מדינה שאפשר להיות בה יותר משבוע, רק צריך להחליט מראש אם מוציאים ויזה ל-15 יום או 30 יום. כמובן שהקצרה זולה יותר אך השאלה היא אם לא מתפתים להישאר יותר משבועיים בלאוס... וזה בערך מה שאני יודע על לאוס. חנן.

פליט תגיד לי בבקשה ....

כשאתה אומר שה-SPEED BOAT לא בטיחותית כל כך למה הכוונה שלך? זה הרי ברור שהיא יותר מסוכנת כי בייחוד ליד הסלעים הוא טס איתה כמעט עד אליהם ואז בשנייה האחרונה הוא מסיט את ההגה ימינה או שמאלה (בקטע הזה באמת הלב שלי ירד לתחתונים) אתה שמעת על תאונות בסירות הללו?

ברי...

אני לא בטוח, אבל אני חושב שכתשובה מצמררת לשאלתך נהרגה אתמול ישראלית בלאוס שנפלה מסירה בהמלך שייט... אני לא יודע אם זה ספיד בואט או לא אבל הניחוש שלי אומר שכן... יהי זכרה ברוך.

דווקא לא פליט...

היא נפלה במהלך שיט אבובים כאשר היא נפלה והתהפכה מהאבוב שלה הכתבה המלאה: ישראלית נהרגה בשיט אבובים בלאוס ארין שרעבי, בת 21 מתל-אביב, התהפכה שלשום במהלך שיט אבובים בנהר המקונג. הבוקר נפלטה גופתה מן הנהר ynet ארין שרעבי, בת 21 מתל-אביב, נהרגה בסוף השבוע בטיול במזרח. ארין התהפכה ביום שישי בשיט אבובים בנהר המקונג בלאוס, והוכרזה נעדרת. הבוקר (יום א´) נפלטה גופתה מהנהר. ארין עזבה את הארץ בדרכה לטיול במזרח לפני כחודש. לשיט האבובים, בו השתתפו כ-10 מטיילים, הצטרפה עם שתיים מחברותיה. במהלך סוף השבוע נערכו חיפושים אחר ארין, בהם השתתפו ישראלים, מטיילים אחרים ותושבי הכפרים שבסביבה. בני משפחתה של הנעדרת יצאו לתאילנד, משם התכוונו להגיע ללאוס ולסייע בחיפושים אחריה. כאמור, הבוקר אותרה גופתה. קונסול ישראל בתאילנד יצא אף הוא ללאוס, כדי לנהל את סידורי העברת הגופה לבנגקוק, ומשם לישראל. אורית שני, מנהלת המחלקה לישראלים בחו"ל, אמרה ל-ynet, כי במשרד החוץ מקווים שגופתה של ארין תוכל לשוב ארצה בטיסה שתצא מחר בלילה מבנגקוק לישראל. כל כך כואב כל כך עצוב יהי זיכרה ברוך

או קיי....

טעיתי... אבל כמובן שזה לא הופך את המקרה לפחות מצער... לפי מה שאני זוכר השיט אבובים שם די בטוח... אבל כנראה שלא תמיד זה ככה. לגביי הספיד בואט, פשוט אמרו לי כמה אנשים, שלפעמים הספיד בואט פשוט לא מגיע ליעדו הסופי.... ואני יכול להבין איך... חוץ מזה ליפול למים אפשר מהספיד בואט, והמים כל כך מזוהמים, שעדיף ליפול לירקון נראה לי....

orfarb

New member
NONG KAI- משם אני נכנסתי ללאוס

לא יודע מה אתכם,אבל לפני כמעט 3 שנים קראו למקום שגובל בלאוס NONG KAI

למעלה