טיול קצר לספרייה העירונית

dorhaimovich

New member
טיול קצר לספרייה העירונית

ולמה לא בעצם?
אז חיפשתי כמה ספרי אפוקליפסה, לקחתי את "מלחמת הזומבים הגדולה" של מקס ברוקס. שמעתי שהוא טוב והתחלתי לקרוא- נהדר!
הצעות נוספות לספרי אפוקליפסה? (בדגש על זומבים).

כריכרכה

New member
אני מאוד אהבתי את הסרט "הדרך"

שהוא אמנם פוסט-אפוקליפטי אבל לא עוסק בזומבים. סרט קשה, לא בטוח שלגילך (מצד שני אני מניח שכל סצינת ה"זומבים" קשה באותה מידה).

בעקבות זאת ניסיתי את הספר של קורמק מקארתי שעליו מבוסס הסרט אבל אחרי שכבר היכרתי את העלילה היה לי קשה. אבל זה ספר קצר והסופר נחשב לטוב, אז אני מניח שאם לא ראית את הסרט אתה יכול לנסותו.

קראתי את סדרת ה-ebooks של ג'ון או'בריאן שכן עוסקת בזומבים, היא נחמדה בהתחלה אבל בשלב מסוים מתחיל להימאס הסגנון הנרקיסיסטי, ועוד הכותב מתיימר לטעון שהוא כתב זאת כאילו הגיבור הוא בן אדם נורמלי מהשורה (מה שלא מפריע לו לכתוב סצינות רמבואיות), עדיין אפשר לנסות:
http://www.amazon.com/A-New-World-Chaos-ebook/dp/B004W0CL2Y

אלודאה

New member
אפוקליפסה!

פעם היה לנו מדף במיוחד בשביל זה בספריה...

ספר יום הדין / קוני ויליס - אפוקליפסה בעתיד ובעבר. וגם מחלות!
המנון לליבוביץ - לא לכל אחד, אבל מי שאוהב, מאד אוהב אותו.
בשורות טובות / טרי פראצ'ט וניל גיימן - הכי בסיסי בעולם. חייבים לקרוא.
ככלות העשב / ג'ון כריסטופר - ספר מאד ישן ומאד טוב.
בז וניאלה - לא לכל אחד. קצת טרחני, אבל כתוב מצוין (לדעתי).

אלודאה

New member
גם זה סוגשל אפוקליפסה

"ככלות העשב" פחות מוכר אבל מצוין, לדעתי.

אכן. בצמוד ל"ככלות העשב"

כדאי להזכיר גם את "צמא" של צ'רלס מיין, ובצמוד ל"תלת רגליים" כדאי להזכיר את "יומו של התלת-רגל" של וינדהם. אפרופו וינדהם: גם "התהומונים" בעסק.

קלאסיקות נוספות:
"פטיש השטן" / ניבן ופורנל
"מלחמת העולמות" / ולס (והמחווה הלא לגמרי ברורה של פריסט, "מכונת החלל")
* הסרט "אני האגדה" מבוסס על ספר של ריצ'רד מאתיסון (לא קראתי), ולכן גם יתכן שקולע יותר לבקשה המקורית (זומבים ושות')

(נ.ב.: לא בטוח שהייתי מחשיב את "ספר יום הדין" כאפוקליפסה)

אלודאה

New member
"אני האגדה" - הספר

לא מדבר על זומבים אלא על ערפדים.
(ואני לא מחבבת אותו באופן אישי ולכן לא המלצתי עליו).

לגבי ספר יום הדין - למה לא אפוקליפטי?

dorhaimovich

New member
אפרופו אפוקליפסה, ולא ספר

בעיניי, התגלמות האפוקליפסה אי פעם היא למעשה פרק מסדרה-"סוף הזמן", בעונה 4 של דוקטור הו. דיוויד טטנט אהוב ליבי מדהים כתמיד, הסיפור מרתק בצורה בלתי ייאמנת אפילו יותר מהסיפורים הרגילים של הסדרה המדהימה הזו, וכמובן כל השאר- דונה, אבא שלה, אימא שלה וכדומה- מגלמים את הקטע בצורה נהדרת.
בקיצור, התגלמות האפוקליפסה הכי טובה שראיתי בחיי-ואל תגידו "28 ימים אחרי".

Leilani

New member
ספר יום הדין

הוא אכן ספר מעולה, אך הוא לא אפוקליפטי.

מיכאל ג

New member
"מוזיקת דם" של גרג בר (בלי זומבים)

מדען מפתח מין תאים חכמים / /נאנובוטים במעבדה. כמובן שהם בורחים ומתחילים לחרבש את כל העולם.

ניימן3

New member
מלחמת הזומבים הגדולה זה

מלחמת העולם z? או שיש למקס ברוקס עוד ספר? (סתם סקרן)

subatoi

New member
זה אותו אחד, יצא בארץ בשני שמות שונים

(אם אני זוכר נכון)

dorhaimovich

New member
לא ממש, אבל זה מבלבל

יש את מלחמת הזומבים הגדולה, שבאנגלית קוראים לו world war Z.
ויש את הספר שהוא כתב לפניו, ״המדריך להישרדות מפני זומבים״.

אכמו

New member
כן, אבל בעברית

יצא רק World Word Z, והוא יצא תחת שני שמות שונים - מלחמת העולם Z ומלחמת הזומבים הגדולה. זה אותו ספר.

כריכרכה

New member
יש גם את הספר הזה של "בלוגרים נגד זומבים"

שאני לא זוכר ולא רוצה לזכור איך קוראים לו. בעיני הוא אינפנטילי ונאיבי (וגם רווי פרופגנדה מפלגתית אמריקאית), אבל יש לו כנראה חובבים רבים, אתה יכול לנסות.

ניימן3

New member
טרילוגיית newsflesh

אחת הטרילוגיות המעולות שקראתי אי פעם. באמת, טרילוגיה מעולה. וזו לא רק דעתי: כל שלושת ספרי הסידרה היו מועמדים להוגו (לשלישי יש עוד סיכוי תיאורטי לזכות, אבל זה לא יקרה, כי 2312 יזכה).

"רווי פרופגנדה מפלגתית אמריקאית"? מה זה פרופגנדה מפלגתית בכלל?

כריכרכה

New member
זה ספר אנטי-רפובליקני מובהק שמציג בכירים

במפלגה כמפלצות רצחניות וגרוע מכך. אני לא בקיא בפוליטיקה של הוגו, אבל מהיכרות עם פרסים אחרים לא אופתע בכלל לגלות שיש קשר בין הדברים.

ניימן3

New member
אנטי רפובליקני? כאילו, הדמות הטובה בספר

היא בלי שום ספק המועמד *הרפובליקני* פיטר ריימן. בלי שום צל של ספק. הספר מציג אותו כבחור זהב על גבול הקדוש. איך לאור זה אתה קורא לזה ספר אנטי-רפובליקני מובהק?

כן, יש במפלגה הרפובליקנית גם דמות, איך לאמר זאת בעדינות, קצת פחות חיובית (או, מפלצת רצחנית במילים שלך - מסכים). אבל מקסימום זה מראה שיש גם וגם במפלגה ומציג תמונת עולם מורכבת.

כריכרכה

New member
צודק, להגיד שאצל הרפובליקנים יש גם מפלצות

רצחניות וגם אנשים טובים זו לא תעמולה אנטי-רפובליקנית, הרי ידוע שבכל המפלגות ישנם בכירים שהם מפלצות רצחניות. זה גם לא בשוליים, חלק מרכזי בספר עוסק בהשתלטות של מפלצות רצחניות על המפלגה הרפובליקנית.

תראה מה עשו לאורסון סקוט קארד על דעות שהביע מחוץ ליצירותיו, תאר לעצמך מה היה קורה אילו הוא היה מכניס אותן לפה של אנדר..

למעלה