טיול שבת - שיבטה - "לרכב על הקנה"

רֶשֶף

New member
בטח אפשרי

השאלה, מה אתה עושה כשאתה מגיע לקצה

timon1

New member
משהו ב3 שנות הכרותי עם האוביקט

אומר לי שהקטע האקסטרימי הנ"ל, יסתיים [אם וכאשר יתחיל] עוד לפני מפנה הגזים במפגש אדם ומכונה שלא ככוונת המשורר...

tiranm1

New member
שירת בצה"ל ובקי בחומר הנלמד.....

מזכרוני החולני ומשעות אימון בזע"ט (ועברו איזה..... 18 שנה מאז...). ובכן, לא מדובר בטנק סובייטי. בדגמים הישנים (T55 ו- T54) המכונים טיראן-4 וטיראן-5 (מעניין מאיפה אני יודע...) מפנה הגזים נמצא סמוך לקצה התותח !!! ובכן, איזה טנק זה ?? אני מהמר (במידה רבה של וודאות) שזהו טנק של צה"ל מדגם M60 הלא הוא המג"ח המפורסם שהיה לי העונג לגור בו לא מעט, אם כי בדגם מאוחר ומתקדם יותר שנראה אחרת לגמרי. מפנה הגזים, אגב, מסגיר את תותח ה- 105 מ"מ של המג"ח. הוא אינו ממורכז וחלקו העליון בולט יותר מחלקו התחתון. רגע, מה הקשר לאופניים ??? לא יודע, תמחקו וזהו. ** עברתי על ההודעה שלי והגעתי למסקנה שאני חולה......

timon1

New member
לא יודע, אני צריך לראות את התובה

למיטב ידיעתי הצריח העגול הוא סימן היכר לT כלשהו, לגבי המפנה, משיעורי תוד"א זכור לי שהוא התקדם ככל שהמספר אחרי הT גדל רק לא סגור לאיזה כיוון... לטיראנים של צד"ל היה קאליבר 102 מ"מ. תביא מבט חטוף על המזקו"ם שנסגור עניין
למחוק, השתגעת???? סוף סוף יש פה דיון מעניין

טוב, אני אפתור את התעלומה.

זה T55 שנפל שלל בששת הימים, ועבר הסבה שכללה החלפת הקנה ל105 מ"מ. (לא שאני כזה מבין בטנקים, מצאתי את זה בקישור, אחרי שקפצה לי לעין הסתירה בין מיקום מפנה הגזים לצורת הצריח)

tiranm1

New member
נפתרה התעלומה !!!.... ???

בעזרתו האדיבה של אלון (יואכים) שגם לא מרגיש כל כך טוב.... ובכן, הייתה קנוניה !!! מדובר בניסיון נואל להטעות אותנו. מדובר כנראה בטיראן 4/5 אבל.... עם תותח 105 מ"מ ישראלי כשר ונימול !! הנה הוא בתפארתו . תודה אלון. נסיים בשירת "משמחת שבת צוות גם יחד...." ואיך זה קשור לפורום ??? ובכן, הטנק היה רכב השטח הראשון שלי. אחריו בא הנגמ"ש, הג'יפ ולבסוף האופניים.... והגודל, גם כאן, לא קובע....

timon1

New member
ולסיכום:

אם בכל הדיונים כולם היו צודקים כמו פה, חיים עלי אדמות היו נראים אחרת לגמרי...

עכשיו כשאנחנו יודעים איפה חובר הקנה

אני רוצה לראות את רוכב הFR שיעיז לרכב עליו.

למעלה