תביא ביס ?!..
שבע בבוקר קיבוץ כברי. הכל נראה רגוע מסביב,כלכך רגוע שכמעט נרדמתי בעמידה. מכונית מגיחה ועוד אחת ועוד ועוד.. אבי טובול,זה עם הסקוט שלף מס"ש והסביר. כל כך יפה הסביר .. מכאן..וכאן אנחנו נכנסים.. סקוט לבנות משובחות יש לו. סקוט בצבע לבן ?! מה פתאום לבן ???? הסתבר שאת האופניים הוא רכש מנזיר הודי עם גלביה לבנה שלא רצה שיראו אותו על האופניים וההוא הזמין צבע לבן שקוף. הצמיגים שקופים. רואים את את האויר מסתובב כמו הילה סביב הנאבות..מן טכניקה הודית לא ברורה שמתבהרת רק עם גילוי האמת אצל גורו אמיתי. ברקע שמעתי קרקור של תרנגולי הודו. הכל התחבר לי כמו פאזל. כולנו מסתופפים סביבו ואבי מסמן על המפה וכאן נעבור ליד אנדרטת פורצי הדרך ליחיעם... יחיעם !!!!! י-ח-י-ע-ם !!! נפתחו לי בבת אחת שתי העיניים. הנקניקים של יחיעם !! זה הסוד של המסלול בכזיב. נפל האסימון. ה-נ-ק-נ-י-ק-י-ם...... ואווווו.. הריח של הפסטרמה המעושנת כבר קיננה באפי חשבתי על תרנגולי ההודו הגאים שבטח צועדים בראש מורם אחד אחרי השני ישר לתוך המכונות החשמליות ויוצאים נקניקים..טריים ועסיסיים עטופים אחד אחד עם הסבר מיהו מי ,מה היה וקורות חייו של כל הודי והודי . עד הצעידה על מסלול הגאווה למרגלות נחל כזיב. הנקניקים המשובחים של יחיעם. תביא ביס.. המוסיקה שהתנגנה באוטו התחלפה לפתע באוזני. תביא ביס.. דורי בן-זאב.. מלך הרדיו..תביא ביס. תביא ביס. תביא ביס.. תביא. . תביא. . רגע אחד דורי..עוד מעט אנחנו נביא לך ביס.. ליד האנדרטה אומרים שיש מבחר נקניקים מפוזרים בכל זאת,פורצי הדרך ליחיעם היו אבן הפינה לתעשיות נקניקים נקניקיות ונקניקניקיניות אחרי המסלול בטח נהיה רעבים,כל כך נחמד מצידם ככה לפזר פסטרמות. ירדנו לנחל כזיב כשכל מעייני מכוונים בהדרת כבוד לתרנגולי ההודו, כלומר לתרנגולי הודו שעשו עליה וגיור כהלכה והיום הם יהודים כשרים כלומר תרנגולים כשרים ליהודים רעבים. אז ירדנו לכזיב,איך שרק נכנסנו לנחל שכחתי מההודים. מה לעשות יקירי בעלי הכנף..? שכחתי.. כל כך יפה היה הנחל מדהים ביופיו ממש עוצר נשימה. הפסקתי לנשום. המשכתי לנשום. מולנו על קצה ההר עמד לו מבצר המונפורט. ככה, עמד וחיכה לנו. המונפורט. חיכה עד שהצטלמנו איתו ואחר כך פרש לעיסוקיו. הכל ירוק מסביב. שכשוך מימי הנחל . שקט מסביב. נוף אלוהי. חשבתי על המסעדה שנעשה בסוף הטיול הממממ..פיצה איטלקית עסיסית.. בונז'ורנו.. קפה לאטה.. פיצה.. לפתע נחרדתי. איפה הדרכון שלי ? יצאנו מהמלון ואני לא זוכר איפה הפספורט? שאלתי את החבר'ה אם מישהו מצא במקרה את הדרכון שלי.. נדב שהוא צלם מומחה במקצועו מייד צילם את המצב והבהיר לי שאנחנו לא באיטליה.. אנחנו בארץ, ולא סתם בארץ אלא ממש בארץ. חטפתי שוק !! לא באיטליה?? ואווווו... ממש כמו איטליה לקח לי רגע אחת של אי בהירות עד שלפתע שמעתי.. תביא ביס.. תביא ביס.. זה לא היה דורי בן זאב מלך מלכי הרדיו לדורותיו. אלה היו הדגים בנחל שביקשו יפה ובעדינות מנדב אם לא אכפת לו שהם יכרסמו קצת מהעודפים המיותרים שלו.. תביא ביס.. תביא ביס... סססססאמק הדגים האלה. בטח אוכלים פסטרמות יחיעם וכנראה שנדב היה מתובל ממש כמו פסטרמה שבא להם התיאבון... תביא ביס.. תביא ביס.. תביא.. תביא..ביס נדב עם מצלמה ביד שאר החלקים בתוך המים, נתן לדגים את הסכמתו החלקית שיקחו ממנו ביס. מייד נגשו הדגים לנקניק... חיוך של אושר נמרח לו על הפרצוף.. ססססססאמק הדגים האלה.. לפי החיוך הבנתי שזכרי הדגים בטח ישנים..... בכל זאת ראבאק,שבת בבוקר. פתאום התעוררתי באוטו. היה לי חלום. חלום של טיול. ממש חלום. יורם