טיח צבעוני או צבע בחוץ

davar

New member
טיח צבעוני או צבע בחוץ

האם מישהו יכול להגיד לי מה היתרונות והחסרונות שך טיח צבעוני לעומת צביעת הבית בצבע אקרילי (הקירות החיצוניים של הבית) הבית בעל גג שטוח, ללא רעפים. תןדה מראש.

טיח וצביעה

הטיח הצבועני יתרונו שהוא משמש כשכבת איטום חיצונית נוספת יותר טובה מצבע חיצוני שלא נדבר על היופי והתחזוקה והעמידות לאורך זמן ושנים

שאלה של טעם!!!

היי בסיכומו של דבר זו שאלה של טעם. לטיח הצבעוני אין שום עדיפות פרקטית על הצבע. את האיטום לקיר עושה שכבת ההרבצה הראשונה של הטיח השחור. צבע אקרילי (סופר קריל וחבריו) מהווה איטום נוסף אך קליל. בטיח הצבעוני מונח בד"כ בשכבה דקעקה ע"ג שכבת הטיח השניה הנקראת "מיישרת" והמותירה את הקיר ישר. אם רוצים צבע עושים שליכט בהיר ועליו צובעים. טיח צבעוני נחלק לשניים בגדול: טיח מינרלי וטיח אקרילי, סינטתי. טיח מינרלי - טיח על בסיס צמנט לבן + פיגמנט. זהה לחלוטין בתכונותיו ובגמישותו לטיח שחור. אפשר להגיע עמו לטקסטורות גסות מאוד. מראה סופי מט לחלוטין. אפשר לשים סילר - כדי להגן על הטיח!!!! לא נחוץ לאיטום!!! אני אישית לא ממליצה לשים סילר כי הורס את המראה שלו והלכלוך שמצטבר, מצטבר בצורה מכוערת יותר. טיח אקרילי - עשוי מחומר סינטיתי וגמיש ועוזר להסתיר סדקים נימיים הקורים בטיח עם התבססות הבית. יש כל מיני טקסטורות אפשריות בחומרי החברות השונות. בסך הכל טקסטורות עדינות . מראה כללי מבריק-משי. מקווה שעזרתי קצת להבהיר. בהצלחה

מאגר

New member
../images/Emo91.gifטיח צבעוני

היתרון בטיח צבעוני הוא שבסיס הצע נימצא בחומר הגלם ואז שרוצים לחדש קל יות לחדש לאותו צבע בצבע עליון יש סיכוי טוב שבמקרים מסוימים הוא מתקלף ואז זה ניראה ממש ממש גרוע ולא אסטטי

דווקא הבעיה בטיח צבעוני הוא החידוש!

היי מאגר לדעתי אחד החסרונות של הטיח הצבעוני הוא חידושו!!! אין בארץ מספיק ניסיון של שנים עם טיח פגמנטי, ועוד לא הגענו לצורך מאסיבי של "רמונט" חיצוני. לדעתי זו דווקא בעיה! בטיח מינרלי (על בסיס צמנטי), אם לא עשו סילר אפשר לצבוע בצבע אך עלול לאבד משהו מקיסמו. אי אפשר לעשות עוד שכבה , הן כי לא יתפס טוב והן אי אפשר לעבות את הקיר אשר מיושר עם המשקופים. בטיח אקרילי גם תהיה בעיה של עובי ושל "התפסות " החומר החדש לישן. אני מאמינה שיתרונו של טיח זה הוא בעמידותובמבחן הזמן. אולם רק שנים יגידו מה העמידות וכיצד נחדש את בתינו. חכו 10 שנים ותתחילו לשמוע את היללות של אלו שעשו טיח צבעוני... אבל זה נורא יפה!!!!

davar

New member
תודה!

סיגל, עזרת לי מאוד. איזה סוגים של צבע אקרילי מומלצים לצביעה? תודה שוב.

למעלה