טיח

c4ac4a

New member
טיח

יש לי בדירת מרתף טיח שמתקלף ואני רוצה לטייח מחדש ושאלותי הם : 1. האם להרטיב את הקיר לפני הטיח החדש ? באיזה אופן ? 2. האם תרכובת הטי החדש תהיה יחידת מלט לכל 3 יחידות טיט וע זה מים כדי להפוך זאת לעיסה סמיכה ? 3. לאחר מכן אמרח על הטיח שפכטל אמריקאי והאם אני אוכל לצבוע מעל ? 4. מה זה שליכטא ? והאם צריך אותה ? 5. האם להוסיף דבק אקרילי (יש לי של מיסטר פיקס 203) לתרכובת הטיח החדשה תודה וסופשבוע נעים

מאגר

New member
../images/Emo91.gifלגבי טיח מתקלף במרתף

ראשית יש לבדוק מדוע הטיח מתקלף טיח לא מתקלף סתם כך הסיבות לטיח להתקלף רבות ומגוונות 1 . שהטיח נעשה לא טוב מלכתחילה (לא ניראה לי אבל אולי) 2 . שיש רטיבות חיצונית מאחורי אותו קיר כלאמר לא עשו בידוד ואיטום לפני שהחזירו את האדמה מסביב לקירות המרתף ואז גם אם תטיח מחדש זה לא יעזור כי הטיח יתקלף מחדש אם הוא מתקלף באיזורים בודדים יש לראות אם האיזור לא רטוב ואז יש לפתוח מבחוץ לגלות את היציקה ואטום אותה בזפת חם ובד גאוטכני או קלקר אחרת לא עשיתה כלום בכל מקרה הטיח חייב להיות עם דבק אקרילי שרקריל ביג´בונד או כל ש"ע להכיל כמות טובה של מלט ולהטיב את הקיר במים רגילים חצי שעה לפני הטיוח זכור לבדוק קודם אם אין רטיבות מבחוץ

c4ac4a

New member
תודה, ייתכן כי הייתה רטיבות מבחוץ

אני אפתח את האדמה מבחוץ לפני החורף, כרגע נראה שאין רטיבות.

מאגר

New member
../images/Emo91.gifלגבי רטיבות

אל תחכה לחורף אם זה ניראה לך עכשיו יבש עכשיו זה הזמן לפתוח ולעשות איטום הרטיבות יכולה גם לבוא מהשקיה של הגינה רצוי לחפור עכשיו ולאטום אחרת כל מה שעשיתה לא יהיה שווה כלום

לפי השאלות ששאלת...

א´ נראה לי שאין לך מושג בטיח, עדיף שבעל מקצוע יבצע את הטיח אם ברצונך לחסוך ולקבל תוצאה טובה לאורך זמן.. אז.. הדבק לוחות גבס על קירות המרטף (אפשר בעזרת סיליקון.. מדהים כמה שזה חזק) ולאחר מכן לאטום את חיבורי הגבס עם שפכטל אמריקאי ובנד ניר מניסיון.. הגבס מומלץ

c4ac4a

New member
תודה, הגבס יקטין לי קצת את החדר

אני מעדיף בכל זאת לטייח, ומו שהגבתי לתגובה הקודמת, אחפור מבחוץ באדמה לפני החורף לראות שאין רטיבות ואז אאטום עם יריעות ביטומניות. מה דעתך ?

עובי הגבס הוא בסך הכל 12 מילימטר

ומבחינה כספית הרבה יותר זול מטיח לגבי האיטום עדים זפת חם.. ובעודו חם להדביק עליו פלטות של קלקר 2 ס"מ (ניתן להשיג בחנויות לחומרי בנין) יריעות לא מומלצות אם מחזירים אדמה כיון שאבנים חדות יגרמו לחורים ביריעה כך שלא עשית כלום

מאגר

New member
../images/Emo91.gifלגבי ציפוי עם גבס

|אם אתה רוצה ריח של אובש וטחב במרתף זו הדרך

c4ac4a

New member
לא אני לא רוצה.....

האם צודק המאגר או מסעוד הערס ? גבס סופג לחות... האם לא כדאי לצפות את פנים הבית עם גבס ? תחליטו, אל תבלבלוני.....

טיח מתקלף במקלט

חבוב , לצערי הרב יש לך בעיה רצינית במקלט של רטיבות שבמהלך הזמן יצור לך ריח של טחב וכן הלאה . יש צורך לגרד את הטיח הישן לתת לחדר להתאוורר ולבצע מערכת איטום - האיטום הוא איטום שלילי ( מתוך המרתף) - סוג של המערכת תשאל קבלני איטום המתמקצעים בנושא .

למעלה