טייס בלגי שהפציץ מטה גסטאפו -בריסל

טייס בלגי שהפציץ מטה גסטאפו -בריסל

שלום חברים בניסיונות שלי בחיפסים על מטה הגסטאפו בעיר הבירה בריסל (ענת יודעת בידיוק על מה אני מתכוון ) מצאתי סיפור גבורה של טייס בלגי אשר הפציץ המטה הגסטאפו בבריסל . וזה בקיצור המעשה . JEAN DE SELYS - LONGCHAMPS הוא נולד בבריסל ב 31/5/1912 ממשפחת הצילים (לפי השם ,ידעתי ) ילד רגיל אבל לא נמשך ללימודים נדד בין הרבה בתי ספר יוקרתים .ב1933 הוא מתגייס לחיל אוויר הבלגי גומר הקוקס בדרגה של סגן משנה . בפלישה גרמניה על בלגיה ,הוא משתתף בקרבות בלימה עם "מטוסו" . כשהוא מבין שאין סיכוי הוא מצליח לברוח לאנגליה . שם הוא שוב מתגייס לחיל אוויר הבריטי R.A.F. ולאחר הכשרה הוא סופח ללהק אשר תפקידה הגנה על אנגליה . לאט לאט הוא מתכנן לינקום בפולשים והוסף מידע על המטה הגסטאפו בריסל וב20/1/1943 ללא אישור מהמפקדה הוא מבצע תקיפה על ביניין מטה הגסטפו בבריסל . לפי דווח נהרגו מספר רב של קצינים וגם בעקיפין מספר רב של פרטיזנים שהצלחיו להמלט בזמן ההתקפה . ב15/אוגוסט 1943 בזמן נחיתה מטוסו התחסק והוא נהרג . למרות שהוא קיבל נסיפה מהפיקוד העליון וגם הורדה בדרגה על אי ביצוע פקודות - עונק לו המדליה D.F.C בכבוד רב סבא אריה בתמונה היא "פוטו מונטג' " לזרכו

סבא אריה, תודה רבה לך

התרגשתי לקרוא על הטייס האמיץ. תודה לך על התרגום, התמונה, ועל שהבאת את המידע לפורום.

הסרט "הנפילה" הוקרן עכשיו

ב "הוט דרמה" על ימיו האחרונים של היטלר ימח שמו ופמלייתו.... סרט גרמני חדש לגמרי משנת 2002. למי שיש אפשרות , לא להחמיץ. יהיו הקרנות חוזרות.מאד מרגש, (נראה מאד אוטנטי....) במיוחד אותי, שהגענו לברלין המופצצת מיד עם תום המלחמה ושם שהינו במחנה עקורים שנתיים עד עלייתנו לארץ ישראל.

למה טייסים אחרים

למה טייסים אחרים לא המרו פקודה והלכו להפציץ את מעשנות המוות של הגיהנום באושוויץ

למעלה