טייס משקפופר..

Hawk17

New member
טייס משקפופר..../images/Emo132.gif

שלום לכולכם.מה המצב? חג שמח! רציתי לשאול ,איך זה באזרחי, לגבי רשיון טיס ולקוי ראיה? עד איזה מספר (קוצר ראיה - מה שיש לי, ללא צילינדר ושות´) אפשר להוציא רשיון טיס ומה הן ההגבלות? כמו כן רציתי לשאול האם נותנים לאזרח שעבר טיפולייזר בעיניים להוציא רשיון טיס? תודה!

amirfl

New member
אין שום בעיה ../images/Emo22.gif

כל עוד הראיה שלך עם משקפיים היא 6\6 אין בעיה להוציא תעודה רפואית.(למרות שאני חושב שמספר 6- הוא המקסימום). הכי טוב להתקשר לרופא תעופתי ולברר. לגבי ניתוח לייזר, בתור משקפופר בעצמי, לא הייתי ממליץ בגלל הנזקים (כמו כל ניתוח) שהוא יכול לגרום. מה גם שיש שיטה בשם שיטת בייטס ושיטות אחרות של תרגילי עיניים שאפשר להוריד בעזרתן את המספר. אני הצלחתי להוריד 1.5 אבל זה לקח בערך שנתיים ואני עדיין משתמש במשקפיים(למרות שאני עדיין יורד במספר). www.myopia.org www.visioneducators.org www.visioneducators.com

בעקרון אין בעיה

אפילו בצבא יש טייסי קרב עם משקפיים. מה שצהל לא מאפשר זה קבלה לקורס טייס ללא ראיה מושלמת (למטוסים) אבל אחר כך, אם זה "מתקלקל" לא מייד זורקים אותך. באזרחות, יש רופא תעופתי, והוא קובע. בעקרון, אם אתה יכול לראות "טוב" עם משקפיים, אזי אין לך בעיה לטוס. אם אתה מעונין בקורס טייס, בכל מקרה הצד הראשון הוא תעודה רפואית - אז צור קשר אם אחד הרופאים לבדיקה ותדע בדיוק אם אתה עובר. מומלץ לפנות לאופטומטריסט טוב ולהכין משקפיים "לטיסה" אשר יתנו חדות מקסימאלית למשך הטיסה (זמן קצר) במקום להיות משקפיים שנוח להרכיב (ללא כאבי ראש וכו´) במשך כך היום. יש לי זוג כזה ואני ממליץ על אופטיקה מבט בויצמן גבעתיים - הוא יקר אבל מעולה. לגבי ניתוחי עיניים, חד משמעית ניתן לטוס. מצד שני, יש לפעמים בעיות עם ראיית לילה אחרי הטיפול, ואז יהיה לך אסור לטוס בלילה... הכל תלוי בבדיקה בפועל שעושה הרופא התעופתי.

למעלה