טייס מתחיל

טייס מתחיל

שאלה:טייס מתחיל , כיצד צובר שעות? אני מניח שלא את כל השעות הוא צובר על חשבון כיסו הפרטי . מהן הדרכים לצבור שעות טיסה ללא עלות ? . שמעתי על נושא ההעברות , אשמח לקבל פירוט מה זה ? . האם יש עוד דרכים . תודה פיני גברא

צבירת שעות

העברות - כשמו כן הוא, העברת מטוסים משדה לשדה לפי הצורך. בעל רשיון פרטי רשאי לבצע העברות , זו הדרך היחידה שאני מכירה לטייס בעל רשיון פרטי לצבור שעות. במידה ויהיה בידך רשיון מסחרי תוכל לבצע שידורי רדיו עד שתגיע ל- 500 ש"ט, זריעת עננים במידה ויש לך גם רשיון לדו מנועי, הטסת נוסעים.

צבירת שעות ללא תשלום

אני צברתי למעלה משישים שעות ביותר מ-180 העברות בחמש שנים האחרונות. אני לא מכיר דרך טובה יותר לצבור שעות ונסיון. מספר ההמראות והנחיתות שצברתי שווה לטייסים עם מספר כפול של שעות. החסרון: לא אתה קובע את המקום, הזמן והמטוס. הדרך חזרה לרכב עלולה להיות ארוכה ומתישה אם אתה חוסך מונית או יקרה אם לא. בהצלחה.

איך מקבלים העברות ?

יואב שלום , תודה על התשובה . איך מקבלים העברות ? אני יודע שזה שאלה נאיבית . ובטח צריכים קשרים עם חברות תעופה . ובכל זאת איך טיים מתחיל ללא קשרים מיוחדים מקבל העברות ? מן הסתם הביקוש גדול על ההיצע . האם יש העברות "סזיפיות" שבודדים מוכנים לקחת ? תודה פיני

איך לקבל העברות

קודם כל מתחילים בבית הספר בו למדת. (אם אין לך הסבה ל 172 מומלץ לעשות בהקדם). החוכמה היא להיות זמין גם בהתראה קצרה. לפעמים יש צורך פתאומי להעביר מטוס או לחילופין המעביר מודיע ברגע האחרון שאינו יכול להגיע ואז פקיד\ת המבצעים יפנה למי שיכול לעזור לו במהירות האפשרית. אם תרכוש לך "מוניטין" של טייס זמין, אחראי, מגיע בזמן ולא "דופק ברזים" וכמובן לא שובר מטוסים אין ספק שתזכה לנתח מהעוגה.

zvika3

New member
זריעת עננים

האם לזריעת עננים יש צורך ברשיון מסחרי,או מספיק הגדר דו-מנועי?

laronpilot

New member
שמעתם על פטנט נשר לצבירה?

בחברת נשר יש שיטה מיוחדת לצבירת שעות. אני לא יודע אם חברות אחרות נוהגות כך. מסתבר שלנשר יש חוזה עם משרד הפנים לטיסות מסויימות. ברוב המקרים יוצא הטייס המסחרי מהרצליה, טס למשל לבאר שבע או מגידו, שם אוסף 2 אנשים, מבצע עמם טיסה מקומית כשעה וחוזר להרצליה. למעשה הטייס המסחרי טס לבד הלוך וחזור. נשר מצאו פטנט להיות אטרקטיביים במחיר ללקוח. (כך לפחות הם טוענים) הם לוקחים חניך שיבצע את הטיסה. מהרצליה עד באר שבע. החניך מחכה על הקרקע כשעה עד שהטייס המסחרי יסיים את הטיסה. והחניך שוב מחזיר את המטוס להרצליה. והמחיר... 50% ממחיר שעות הטיסה. גם זו אפשרות.

החזרת מטוס מאילת

אני מכיר מקרה שססנה 152 עם מדריך וחניך נתקעה באילת בגלל תקלה. נשלחו לשם (בטיסת ארקיע) טייס ומכונאי. המטוס תוקן והטייס רשם כשעתיים וחצי טיסה ללא תשלום. אני זכיתי להחזיר מטוס מירושלים, (לי-ם הגעתי בטיס) ופעם החזרתי מטוס מחיפה (לשם הגעתי ברכבת).

למעלה