טייפון - כאשר הוא קר לא סוחב

gavnuk

New member
טייפון - כאשר הוא קר לא סוחב

יש לי טייפון, כל פעם שהוא קר ואני מתחיל נסיעה הוא ממש, אבל ממש לא סוחב. גם המנוע לא עובד רגיל, אז אני לא ממש נותן לו גז ונותן לו להתחמם. אבל זה מעצבן כי בעבודה יש טרקר אוף והוא תמיד זמין ומוכן לנסיעיות מהירות ( שליח) הטייפון שלי עדיין בהרצה 227ק"מ בינתיים, שמן מלא,דלק (חינם
) מלא. בעיה?

Ofirdt

New member
אל תעשה את מה שאתה עושה.......

אל תתן גז כשהמנוע קר ואל תתחיל לנסוע ועוד אתה בהרצה אז בכלל אל תעשה את זה........ אם המנוע קר נותנים טיפה גז על ריק שיתחמם טיפה וכשהמנוע לא מגמגם אז מתחילים נסיעה איטית עד שהוא מתחמם ואז נוסעים

גם אצלי באופנוע שלי תמיד כל נסיעה..

הוא קר, כי תמיד אני ביחן נסיעה לנסיעה נותן לו לפחות חצי שעה, והטייפון של העבודה (שליח
) תמיד זמין לנסיעה, כי הוא תמיד חם ומוכן...,אם אני בא בבוקר למשמרת, או כמו היום שאני מתחיל משמרת ערב, כיותר משעה לא נגעו באופנוע ,ואחרי שמילאו לו שמן ודלק, האופנוע מגמגם בלי סוווףףףףףףף משהו מרגיזזזזזז!

yuvalfra

New member
כן, זה די מעצבן

גם שלי מגמגם לאללה בבוקר... ואני כמו מטומטם עד עכשיו הייתי נוסע עם הגמגומים (ואפילו כמה פעמים החלטתי לתת קצת יותר בגז כדי לפתוח אותו), להבא אני יתן לו להתחמם. אבל תדע לך שזה לא רציני, אחרי ההרצה (המאוד מייגעת הזו אם יותר לי לציין) אתה תוכל לתת לו גז מלא ל3-4 שניות והוא יפסיק לגמגם. ד"א הקילומטרז' שלי על 230 ק"מ ויש לי את הקטנוע רק 6 ימים
נ.ב - האם גם לך הוא מודיע שאין דלק אחרי שהוא מוציא 3.5 ליטר (המיכל הוא 5 ליטר)? היום כשהמיכל ריק לגמרי (לפי לוח השעונים) הלכתי למלא והראה שהוא מילא רק 3.5, ככה שאני מנחש שנשאר 1.5 ליטר במיכל כשהוא מודיע שהוא נגמר (נראה לי קצת מוגזם היות ויש עוד 2 ליטר רזרבה) גם כן, כמה אתה נוסע על מיכל מלא וכמה אתה נוסע לליטר? אני נוסע בערך 24-25 ק"מ לליטר, 100-120 ק"מ למיכל.

gavnuk

New member
אני אף פעם לא הגעתי למיכל ריק...

אבל בספר רשום שיש לו 1.5 רזרבה. ואת הצריכה עוד לא בדקתי, אחרי ההרצה. יש לי כיום 227ק"מ אחרי 19יום.

תופעה ידועה, אינה תקלה...

תלמד לחיות עם זה... כמה שניות חימום במקום... ותתחיל נסיעה מאומצת יותר בהדרגה. זו אינה תקלה, זו בעיה נפוצה ומוכרת שקיימת בקטנועים נוספים. כמה שניות של פול גז, כשהמנוע התחמם מעט והכל עובד כשורה.

למעלה