טייקונים
לא בהכרח קשור לנושא הפורום ישירות, אבל אשמח לשמוע דעתכם. אין לי הרבה מושג בכלכלה, אבל מנסה להבין את עיקר הדברים בנושא הטייקונים/פרשיית האג"ח, אשמח לקבל תיקונים/הרחבות. להבנתי, מספר אנשי מפתח בתעשייה בארץ, שהחברות שבשליטתם מעסיקות אלפי ועשרות אלפי עובדים, המגלגלים מיליארדי שקלים, נקלעו לקשיים בעקבות המשבר הכלכלי (להלן "הטייקונים"
) אותם טייקונים גייסו כספים רבים (בין השאר מגורמים מוסדיים המנהלים לכולנו קרנות מסוגים שונים) באמצעות הנפקת אג"ח, וכעת מתקרב מועד הפידיון של כ 40 מיליארד ש"ח באג"חים של הטייקונים, והם מאיימים שהם לא יעמדו בתשלומים, ולכן על המדינה לעזור להם, וזאת ע"י דחיית מועד תשלום האג"ח מספר שנים בודדות. מצד אחד, אם ניתן לחברות הללו ליפול, אולי נהיה צודקים, אבל לא בהכרח חכמים, איתם יצטרפו למעגל האבטלה עשרות אלפי אנשים נוספים. מצד שני, אם לא ניתן להם ליפול, הם יקבלו פרס על נקיטת הסיכונים המופרזת, במקום עונש, הם יקבלו חינם (או בריבית אפסית) דחייה של התשלומים, בלי שום בטחון שבמועד הבא באמת יוכלו לפדות את האג"ח. אני מבין מאוד קטן בתחום, אבל נראה לי שהפתרון הטוב והצודק צריך להיות באמצע, לא לתת להם ליפול, לדחות את פדיון האג"ח / להזרים כספים היכן שצריך, אבל בשתי תנאים : א. שהחברות יראו צעדי התייעלות ממשיים, הכוללים מימוש נכסים לא הכרחיים, והכנסת יד לכיס של הבעלים, כלומר - שגם הבעלים ישתתפו בעלות העזרה, באחוז יחסי מסויים. ב. העזרה תתקבל תמורת מניות של החברה, כלומר המדינה תהפוך לחלק מבעלי החברה, כמו בפרשת ויסות מניות הבנקים, כאשר המטרה היא לא להחזיק בהם לנצח כמובן..
וכעת לקושיות
: 1. האם הבנתי בכלל באופן נכון את סיפור המשבר ? אשמח לתיקונים / הרחבות 2. האם הטייקונים דורשים דחייה של תשלום קרן האג"ח עצמו, או של הריביות ? 3. האם הם דורשים משהו נוסף מעבר לדחיית האג"ח ? 4. כיצד זה שטייקונים רבים נמצאים באותה בעיה באותה נקודת זמן ? האם מכיוון שסדרות האג"ח הונפקו בערך באותה תקופה ? 5. מה הפתרון לדעתכם ?
לא בהכרח קשור לנושא הפורום ישירות, אבל אשמח לשמוע דעתכם. אין לי הרבה מושג בכלכלה, אבל מנסה להבין את עיקר הדברים בנושא הטייקונים/פרשיית האג"ח, אשמח לקבל תיקונים/הרחבות. להבנתי, מספר אנשי מפתח בתעשייה בארץ, שהחברות שבשליטתם מעסיקות אלפי ועשרות אלפי עובדים, המגלגלים מיליארדי שקלים, נקלעו לקשיים בעקבות המשבר הכלכלי (להלן "הטייקונים"