טייקונים

ClickRisk

New member
טייקונים

לא בהכרח קשור לנושא הפורום ישירות, אבל אשמח לשמוע דעתכם. אין לי הרבה מושג בכלכלה, אבל מנסה להבין את עיקר הדברים בנושא הטייקונים/פרשיית האג"ח, אשמח לקבל תיקונים/הרחבות. להבנתי, מספר אנשי מפתח בתעשייה בארץ, שהחברות שבשליטתם מעסיקות אלפי ועשרות אלפי עובדים, המגלגלים מיליארדי שקלים, נקלעו לקשיים בעקבות המשבר הכלכלי (להלן "הטייקונים"
) אותם טייקונים גייסו כספים רבים (בין השאר מגורמים מוסדיים המנהלים לכולנו קרנות מסוגים שונים) באמצעות הנפקת אג"ח, וכעת מתקרב מועד הפידיון של כ 40 מיליארד ש"ח באג"חים של הטייקונים, והם מאיימים שהם לא יעמדו בתשלומים, ולכן על המדינה לעזור להם, וזאת ע"י דחיית מועד תשלום האג"ח מספר שנים בודדות. מצד אחד, אם ניתן לחברות הללו ליפול, אולי נהיה צודקים, אבל לא בהכרח חכמים, איתם יצטרפו למעגל האבטלה עשרות אלפי אנשים נוספים. מצד שני, אם לא ניתן להם ליפול, הם יקבלו פרס על נקיטת הסיכונים המופרזת, במקום עונש, הם יקבלו חינם (או בריבית אפסית) דחייה של התשלומים, בלי שום בטחון שבמועד הבא באמת יוכלו לפדות את האג"ח. אני מבין מאוד קטן בתחום, אבל נראה לי שהפתרון הטוב והצודק צריך להיות באמצע, לא לתת להם ליפול, לדחות את פדיון האג"ח / להזרים כספים היכן שצריך, אבל בשתי תנאים : א. שהחברות יראו צעדי התייעלות ממשיים, הכוללים מימוש נכסים לא הכרחיים, והכנסת יד לכיס של הבעלים, כלומר - שגם הבעלים ישתתפו בעלות העזרה, באחוז יחסי מסויים. ב. העזרה תתקבל תמורת מניות של החברה, כלומר המדינה תהפוך לחלק מבעלי החברה, כמו בפרשת ויסות מניות הבנקים, כאשר המטרה היא לא להחזיק בהם לנצח כמובן..
וכעת לקושיות
: 1. האם הבנתי בכלל באופן נכון את סיפור המשבר ? אשמח לתיקונים / הרחבות 2. האם הטייקונים דורשים דחייה של תשלום קרן האג"ח עצמו, או של הריביות ? 3. האם הם דורשים משהו נוסף מעבר לדחיית האג"ח ? 4. כיצד זה שטייקונים רבים נמצאים באותה בעיה באותה נקודת זמן ? האם מכיוון שסדרות האג"ח הונפקו בערך באותה תקופה ? 5. מה הפתרון לדעתכם ?

noam4u

New member
קצת סדר לפסח

היי קודם כל, בגדול קלטת נכון. החברות מבקשות דחיית תשלומי הריבית או לחילופין דחיית מועד החזר הקרן. כל חברה והמקרה הפרטי שלה. יש חברות אשר מעוניינות "לוותר" על חלק מהקרן כדי שיוכלו לעמוד בתשלום או לדחות חלק מהתשלומים. בגדול, בשל המצב בשוק, צפי הרווח של החברות לא מתממש והמצב בשוק מונע מהם לקבל הלוואות שונות לצורך החזר אג"ח (לצורך גילגול ההלוואה), ולכן הגענו למצב הנוכחי. הבעיה נוצרה באופן עקרוני ולא רק בגלל שכולם הנפיקו אג"ח ביחד או לאותה תקופה. פיתרון.... שאלה טובה. זאת דילמה - האם לעזור להם ואז למעשה להשתמש בכספי הציבור כדי לעזור לבעלי הון פרטיים (ואז לדוגמא ניתן להלאים חלק מהחברה, כפי שעושה ממשלת ארה"ב) או לתת להם ליפול ולהוסיף עשרות (אם לא מאות) אלפי אנשים למעגל האבטלה. מקווה שעשיתי קצת סדר לפני החג חג שמייח נועם

zivaviv

New member
שאלה לנועם

היי נועם חג שמח שאלה אולי תעזור לי כי אני קצת בלחץ נרשמתי לבחינה בכלכלה לפני שבוע בערך באתר הרשות ושילמתי 420 שקלים וגם מילאתי שני טפסים שצריך שזה פרטים אישיים ועוד טופס אחרי זה שהם מבקשים. מאז לא קרה כלום, אין לי מושג איפה הבחינה ואם אני רשום שם ואם הכל בסדר, אם צריך לשלם עוד משהו אני לא יודע ומתחיל להילחץ כי הבחינה אוטוטו וכבר למדתי והכל. במערכת המידע האישי שנפתחה לי רק רשום שנרשמתי לבחינה וזהו בלי שום פירוט. אני יודע שהבחינה היא ב10 למאי בארבע וחצי אבל זה רק מפה אני יודע ולא יודע איפה הבחינה אשמח לעזרה בבקשה מה ואיך זיו

noam4u

New member
המצב טוב

היי אם אתה רואה את הבחינה אצלך במערכת האישית אז אתה רשום. הבחינה נערכת בגימנסיה הרצליה בתל אביב. כשבוע-שבועיים לפני הבחינה תהיה רשימת הנבחנים באתר הרשות וגם אצלנו, ואז תראה באיזו כיתה אתה נבחן.

הם גם שולחים סמס בעת הרישום

לי הם שלחו כשנרשמתי עכשיו למבחן בדיני ני"ע ואתיקה.

למעלה