טינטון כרוני

אור43

New member
טינטון כרוני

שלום אני בן 44 סובל קשה מטינטון בשתי האוזניים שמחריף מיום ליום שלזה נילווה כאבי אוזניים וראש אני מגן על עצמי כמעט בכל מקום עם אוזניות ואטמים עשיתי בדיקות ct ברה הכל תקין יש לי ירידה בשמיעה 20db בכל אוזן הרעש באוזניים הוא בילתי ניסבל עברתי תקופה קשה של דיכאון קשה ודי יצאתי מזה השאלה עד לאיזה רמה הרעש יכול להגיע ואים הוא נעצר מתי שהוא? האם יש מחקרים בעולם לגבי תופעה זו או שזו מחלה של עצב השמיעה שאין לה מרפא ואף אחד לא יודע מה זה ומה לעשות עם זה? תודה

טנטון

שלום לאור, טנטון הינה תופעה של שמיעת צליל בראש או באוזניים. בתחילה אכן הטנטון קשה ומטריד מאוד אך במקרים רבים עצמתו נחלשת, ורבים לומדים לחיות את חייהם ללא כל הפרעה. רוב הסיכויים הם שעצמת הטנטון תפחת עם הזמן. קיימות תיאוריות רבות המסבירות כיצד נוצר אותו טנטון, אך ככל הנראה מדובר בשילוב של גורמים רבים ולא בגורם אחד מובהק. חלק מהתאוריות מדברות על מעורבות של עצב השמיעה, אך ככל הנראה קיים שילוב של שינוים מוחיים עם פגיעה בעצב השמיעה או באוזן. ברבים מהמקרים ניתן לסייע לחולי הטנטון בשיטות שונות, ואם לא להעלימו לגמרי - לפחות להפחית את עצמתו ולאפשר חיי יום-יום תקינים. בברכת בריאות שלמה, דר' יהב אורון

למעלה