טיניטוס בשעת מבחן

המרחפת

New member
טיניטוס בשעת מבחן

שלום רב אני לקויית שמיעה, ומדי פעם סובלת מטינטון קל. אני עומדת לפני בחינה וחוששת שיקרה מה שקרה בכמה מבחינות הדמה- טינטון חזק מאד בעוצמתו (עוצמה חזקה בהרבה מזו שאני רגילה לה) שהופיע חמש דקות לאחר תחילת המבחן כ"תגובה" לשקט המוחלט ששרר בחדר ונמשך לכל אורכו, יותר משלוש שעות. לא יכולתי להשתמש בשיטה הקבועה שלי, שלרוב גם מאד יעילה בשבילי (המהום רציף בקול נמוך- אחרי שקראתי קצת בפורום אני מבינה שזה נקרא מיסוך) כי ישנם נבחנים נוספים וזה מפריע. כאמור, מעט חוששת שיופיע שוב ברגע הבחינה, כיוון שהיה בעוצמה חזקה מהרגיל שהקשתה עליי להתרכז. האם ישנם "טריקים" נוספים, הניתנים ליישום מבלי שזה יפריע לסביבה? תודה מראש למייעצים.
 

אבי 8

New member
היי

דבר ראשון, בהצלחה בבחינה! אם הבחינה לא משעממת, ואת מתחילה לענות במרץ, אז יכול להיות שתהיי עסוקה יותר מידי במבחן ולא תשימי לב לטיניטוס. חוץ מזה, אמרת שאת לקויית שמיעה, אז אם יש לך מכשיר שמיעה ( אם לא, כדאי יהיה ) כדאי שתרכיבי אותו היות והוא יגביר לך את רעשי הרקע ובכך, כמו שציינת, ימסך לך את הטיניטוס. ( מכשיר שמיעה יעזור לך גם לשמוע תשובות שנשמעות ברקע
) אפשרות נוספת היא לבקש מהמרצים אפשרות לשמוע דיסקמן עם צלילים חלשים למיסוך. לא מומלץ לקחת כדורי הרגעה לפני, שמא תרדמי בטעות. מנסיוני, עשיתי מספר מבחנים עם טיניטוס. הרכבתי מכשיר שמיעה והתרכזתי מאד בבחינה. הריכוז "העלים" לי את הטיניטוס עד לסוף הבחינה.
 

המרחפת

New member
שלום אבי

אני תמיד עם מכשיר שמיעה, אך הבחינה הזו היא מאד שקטה, ושקט לפעמים מהווה אצלי טריגר לעניין. מקווה שהטינטון לא יופיע מלכתחילה, רוב בחינות הדמה עברו טוב מאד והוא לא הופיע למרות השקט.
 

המרחפת

New member
ראיתי, ומודה לך מאד

על ה"טריקים". מקווה שהטינטון לא יופיע מלכתחילה.
 
למעלה