טיניטוס החריף אחרי MRI!

פיקסל

New member
טיניטוס החריף אחרי MRI!

שלום, אני סובל מטיניטוס כבר 5-6 שנים. מאז שמתי לב שהאוזניים שלי מאוד רגישות לרעש. לאחרונה רופא שבדק אותי ביקש ממני לעשות MRI מוח, רק חבל שאף אחד לא אמר לי שיש שם רעש כמו בגהינום!! כשהגעתי כן נתנו לי אוזניות אבל לא הרגשתי שזה עזר יותר מידי, בקיצור החוויה היתה נוראית, אסור לזוז והרעש מחריד! אף פעם לא עברתי כזה דבר, אתה ממש מרגיש שקודחים לך בתוך הראש והאוזניים צועקות לעזרה, ואתה תקוע שם ולא יכול לעשות כלום כי אם אתה זז הכל נהרס. בהתחלת התהליך עוד שמעתי את הצליל של המגנטים המסתובבים של המכונה (חלש יחסית) בסופו, אחרי 45 דקות בערך של קדיחה נוראית, שמעתי בקושי את אותו הצליל כי הטנטונים גברו עליו- אני מרגיש שהטנטונים התחזקו פי 3 ואני מת מפחד! אני לי יודע מה לעשות ואני מפחד שהמצב החריף.. אני בקושי שומע את עצמי חושב. הבדיקה הסתיימה לפני כשעה, יש לי מה לעשות בנידון, חוץ מללכת לישון ולהתפלל לטוב מחר בבוקר? האם מישהו עבר משהו דומה? או יודע על מישהו שקרה לו מקרה דומה? תודה על העזרה

zs1957

New member
ברוך הבא לפורום פיקסל

שלום פיקסל, החוויה שעברת היא איומה,חבל מאד שלא הכינו אותך לפני כן.מוזר מאד שהטכנאי לא שוחח אתך בעת הבדיקה. אני עברתי חוויה דומה לפני 13 שנים בבדיקת MRI .אמנם אני לא סובלת מטיניטוס,אלא סבלתי מוורטיגו. לך יש צלצוים באזניים ולי היו כאבים חזקים באוזן כמו קידוחי מקדחה,בחילות אובדן שיווי משקל, גם אני סובלת מהיפר אקוזיס(רגישות יתר לרעש).התא הסגור הדחוק ועוצמת הדפיקות פשוט יכולים לשגע את חולי טיניטוס ,וורטיגו ומנייר. בעת הבדיקה הרגשתי רע מאד, היו לי בחילות ,סחרחורת חזקה,כאבים באזניים בקיצור התקף וורטיגו בעת בדיקת MRI . המזל שלי שהטכנאית דיברה אתי והוציאה אותי 3 פעמים במהלך הבדיקה.הבדיקה נמשכה שעה וחצי במקום חצי שעה. כמובן שהיתה לי מיני טראומה מהבדיקה הזאת. לפני חצי שנה עברתי שוב MRI הפעם אמרתי לטכנאי שיש לי סיוטים מהבדיקה הזאת ,הכנתי אותו מראש שנצטרך להפסיק אם אחוש לא בטוב. הוא מאד הרגיע אותי. נתן לי אטמים ואוזניות ,דיבר אתי במהלך כל הבדיקה. כל הזמן הוא שאל אותי אם אני מרגישה טוב? גם עם האטמים והאזניות שמעתי את הרעש ,שהיה עמום יותר.אני עשיתי מדיטציה בעת הבדיקה וכך עברתי את הבדיקה בשלום והיא הסתיימה תוך חצי שעה.ה- MRI היה תקין. אני מקווה שגם ה - MRI שלך תקין.אני מציעה לך ללכת לרופא המתמחה בסחרחורת,להבדק ולקבל טיפול תרופתי.הטיפול התרופתי מפחית את עוצמת הטינטון, וגם יתן לך טיפול נגד חרדות . רפואה שלמה, זהבה שחם

פיקסל

New member
תודה, אבל הנקודה שלי טיפה אחרת

תודה על התגובה, אני מבין שגם לך זה היה סיוט. באמת חבל שהאנשים שעושים את הבדיקה לא מכינים אותך טיפה לפני, אולי בגלל שהם מרוויחים מזה כסף ולא רוצים שיברחו להם חולים. כשהוציאו אותי באמצע (לצורך זריקת החומר לפני ה"סיבוב השני") אמרתי לטכנאי (שהתחלף עם הראשון שבדק אותי משום מה) שיש לי בעיה באוזניים ושאלתי אם יש לו אטמים נוספים, הוא אמר שאסור לי לזוז כי אז יצטרכו לעשות הכל מחדש ואמר לי ש"עוד מעט נגמר" (עוד מעט שנמשך עוד רבע שעה) בקיצור- שום אטמים אקסטרה. נכון החוויה עצמה נוראית וכן, גם אני הרגשתי רע וסחרחורות, אבל הנקודה שלי, ומה שבאמת מדאיג אותי עכשיו- זה התחזקות הטנטונים. אני מרגיש נורא ועכשיו אחרי ש"ישנתי על זה" אני שם לב שהם לא נחלשים. אני מאוד מודאג וכועס שבדיקה שאמורה לבדוק נושא מסוים רק מחריפה אותו! אם היו אומרים לי שיש שם רעש נורא אני בחיים לא הייתי עושה את הבדיקה ומסתכן בהחרפת המצב. מאז שיש לי את הטנטונים אני מתרחק מרעש כמו מאש! ומביא אפילו אטמים לחתונות ושם באוזן בכל מקרה! כי אני יודע שחשיפה לרעש יכולה לדפוק את האוזן עוד יותר. באמצע הבדיקה כמעט התחלתי לבכות כי ידעתי שזה מה שהולך לקרות. וכמובן כמו כל מכון רפואי טוב חתמתי לפני הבדיקה על טפסים שגם אם המוח שלי נמס עוד שנתיים זה לא אשמתם. הם יודעים מה הם עושים. זה כמו שמחתימים אותך לפני ניתוח שאם אתה מת תוך כדי אין מה לעשות.

zs1957

New member
האם אתה נטול תרופות?

שלום פיקסל, מטרת בדיקת ה- MRI לשלול גידולים שפירים או ממאירים .קופ חולים לא ממהרת לאשר את הבדיקה כי היא עולה 7500 ש"ח.כלומר שאם הרופא מצא לנכון לשלוח אותך אזי היית צריך לעשות את הבדיקה. לגבי הטינטון ישנה תרופה שנקראת אגיסארק או בשמה הנוסף בטאהיסטין שנותנים לחולי טיניטוס.ממליצה ללכת למומחה לטינטוס ולהבדק. זהבה שחם

אבי 8

New member
הכינו אותי מראש

שיש רעש חזק מהמכשיר ולכן התעקשתי לשים אטמים ( מסיליקון-שאני הבאתי ) + אוזניות . בלי זה לא לבצע את הבדיקה!

למעלה