טיסברי וגילניה - יעילות ותופעות לוואי

roberto b

New member
טיסברי וגילניה - יעילות ותופעות לוואי

אני חולה ט.נ מזה עשור... אני מטופל באוונקס, והטרשת שלי היא מסוג התקפית הפוגתית/ התקפית פרוגרסיבית ... ממוצע של התקף לשנה, עם החלמה מלאה אחריו.
הוצע לי ע"י הרופא המטפל לעבור לטיסברי או לגליניה, תוך המלצה על הטיסברי ....
אני ממש מודאג מחוסר המידע על תופעות הלוואי (כמעט ולא נמסר לי עליהם כלום), חוץ מהאמירה שמבחינת ההרגשה הטיסברי יותר נוחה מהאוונקס..
אני קצת מודאג מהעובדה שזה בעצם מדכא את המערכת החיסונית/ מנטרל את יעילות/הפרעות הנוגדים של הגוף, כאילו עצם זה שהתרופה מדכא את המערכת החיסונית, זה לא אמור להעלות את הסיכוי בצורה משמעותית לכל מיני סיבוכים מעבר ל PML המפורסם !!
עוד אציין, שבבדיקת הדם שעשו לי יצאה תוצאה שלילית לאותו וירוס שגורם ל PML...
שאלתי היא : האם עצם השימוש בטיסברי יעלה את הסיכוי להידבקות בוירוס הזה ??
מהן תופעות הלוואי לטווח היותר רחוק למי שהשתמש בטיסברי ? האם יש מספיק נתונים על תופעות לוואי עתידיות
האם מרגע הפסקת השימוש בטיסברי, כל השפעותיו חולפות כלא היו ? או שהוא משאיר איזה שהוא שינוי (כדוגמת התרופות מדכאות המערכת החיסונית).
אני בהחלט אשמח אם תשפוך אור על תופעות הלוואי המוכרות עקב שימוש בטיסברי, ותפועות תאורטיות והשפעות ריאליות שיכולות לקרות, כתוצאה מנטרול נוגדני המערכת החיסונית משך תקופת הטיפול....
עוד אשמח באם תפנה אותי לאיזה שהוא מאמר/מחקר עדכני אמין ומהימן ששופך אור על ההשלכות וההשפעות של טיסברי...

למעלה