טיסה ארובטית,כנראה החויה הטובה בעול

ronga

New member
טיסה ארובטית,כנראה החויה הטובה בעול

את החוויה שעברתי היום לא עוברים כל יום אם בכלל... הכל כמובן מתחיל ונגמר במיקי גולן שהוא בעל המטוס, וטייס מדהים בעל שליטה אולטמטיוית כרגע אני בבית עדיין מנסה להרגיע את הגוף, הצוואר הראש הקיבה, אז הסיפור המלא בהמשך... בקצרה, טיסה אוירובטית משובחת בשעת שקיעה מדהימה עם עננים יפיפיים... אין מילים... אין כמו למשוך סטיק לגלגל עצמך למצבים של אופק הפוך וג'י שלילי... טוב, אספר יותר אח"כ להתראות רון

ronga

New member
יותר פרטים

הכל כמובן מתחיל ונגמר במיקי גולן שכולכם מכירים, בעל המטוס וטייס מדהים שהפגין שליטה אולטימטיבית כרגע אני 7 שעות אחרי עדיין מרגיש את המוח האחורי צף לו ומנסה לחזור למקומו המקורי מאיפה מתחילים? איך הגעתי לטיסה אוירובטית משובחת בשעת שקיעה מדהימה עם עננים יפיפיים...? מההכרות הקודמת והספונטאנית ובאמת מרשימה עם מיקי? מהציפייה לטיסה שהעברתי ימים שלמים בלי לאכול עד השקיעה (רק לא להשאיר מזכרות בתא)? נתחיל מהיום, קבענו ב-7 ליד המטוס, שם פגשנו את מאיר שזירז את הכנות המטוס ותידרך אותי בכל הקשור לצניחה ועזיבת התא שלא בדרך הטבע, כעבור כמה דקות מגיע מיקי ונותן תדרוך כניסה לתא, ולפי העליות בטונים אפשר לדעת בדיוק איפה כבר לחצו/דרכו בעבר שלא היה צריך ואיפה בדיוק מותר השלב הבא היה ההיקשרות שמיקי הקפיד להדק למיצוי כל סנטימטר בחגורות וציין שכמה שיהיה משוך, עוד תראה באוויר כמה עוד יש להדק.... והוא צדק סוגרים חופה, ממריאים. הראות סביב מעולה, קדימה פחות, ואנחנו באזורים, מיקי מייד נותן לי את הסטיק, אני מבצע הפלות כנף לשני הצדדים לתחושה ונדהם ממהירות התגובה, המטוס פותח בשיחה, "מה שתבקש אני יעשה", "קיבלתי" אני עונה ומייד דוחף מצערת למקסימום, ומבצע משיכה חריפה... (ראה הודעת המשך)

ronga

New member
המשך סיפור... טיסה ב-"PITTS"

(המשך) בהתלהבות שיא אני נזכר שכדאי שאשים לב למהירות קודם, הפיטס הזכיר זאת ע"י הפלת כנף ובעקבותיה האף מצביע לקרקע ונותן לי הזדמנות נוספת לצבור מהירות, לאחריו נבצע גילגול ראשון ועוד מלא בחישות לא מוגדרות שלי בסטיק בניסיון להגיע למצבים הכי מוזרים, כל זאת הכנה לשיא, בו מיקי מדגים כמה סדרות של תרגילים מהספר... לאחר כמה וכמה גילגולים אני נהנה מכל שניה ובייחוד מההרגשה המצוינת שכל-כך חששתי שתתחלף בבחילות ו/או סחרחורות אני מבקש ממיקי להראות את הדבר האמיתי... מיקי לוקח, בקשר ישנה בעיה ובקושי שומעים, מדברים בסימנים, אני מודה שקשה לדמיין איך נראה הביצוע מבחוץ, אבל אני מנסה לדמיין מה יבוא כל רגע... הטיפוס תוך כדי גלגול, פניות ב6 ג'י, סנפ רול בו האף הוא כמעט ציר הסבסוב אך מבצע מין אליפסה כלפי האופק, ואח"כ ג'י חיובי בטיסה הפוכה (מספר פעמים, כל פעם יותר ג'י) בו אתה מרגיש את כל הגוף תלוי מהרצועות (שפעם נראו מתוחות) ועוד רגע אתה מרוח בחופה... לא חבל, תהדק... זה לא מפסיק, אני מתרגל כבר לטיסה ההפוכה, הגענו לנתוני ג'י שלילי וחיובי לא רעים, ומיקי "עובר הלאה", המומנטים רק מתגברים, טיפוס ובסיומו סיבסוב מהיר, ואח"כ צלילה כהכנה לעוד גלגול תוך שילוב אלמנטים מקודם... בקיצור יסלחו לי מלומדי התרגילים שאני לא מכיר את משנתם, אבל אני מנסה להעביר את תחושת החוויה המדהימה, על הצד המתלהב כמה שיותר, לקראת סיום הטיסה אני כבר מרגיש רמזים ראשונים מהקיבה, שיישארו איתי עוד שעה-שתיים אח"כ, חוזרים לנחיתה ואני עדיין "בעננים", שקורי ודבורה, (אישתי המיועדת, בחדש הבא) ממתינים שנרד ושומעים הסברים ממאיר, עד שאני ומיקי מגיעים, ומאז אני כל הזמן מנסה לשחזר את החוויה, המון המון תודה למיקי על הכל, מי ייתן ויהיו רבים כמוך! תודה רון נ.ב. תיקון - הרב כנראה לא מכיר את מיקי, אבל "לעולם לא מאוחר"

שי גנדל

New member
אתה שיחקת אותה חבל"ז...

האם חזרתם להרצליה בסביבות 19:40 וביצעתם פניית 360 לפני הפיינל? כי אם כן, היה לי הכבוד לשמוע את הצרחות (של המנוע, או אולי שלכם?...)

ronga

New member
כנראה...

תודה, אנחנו באמת צרחתי (כולל המנוע) בשעה הנ"ל אך עדיין היינו באזורים (החזרה לפיינל היתה בטיסה ישרה) רון

יפתח14

New member
רשע!

מצאתי מספר מילים שמתאימות יותר אבל בכל זאת אני רוצה לשמור על כבודי
סחטיין! נו- אולי בעקבות חוויה זו תמציא איזה באקאיי אוירובטי....או משהו כזה...

למעלה