טיסה בשמי לונדון

yoavav

New member
טיסה בשמי לונדון

מטעמי עבודה שהיתי בלונדון בסוף השבוע שעבר. בעזרתו האדיבה של יקי אנוך מהפורום קיבלתי פרטים על טיסה אפשרית בשמי לונדון, הפרטים הטכניים לאחר מכן. שדה התעופה המיועד נקרא Elstree והוא ממוקם כ40 דקות נסיעה נחמדה ברכבת ממרכז לונדון. קבעתי (עוד מהארץ) ליום שבת אחרי הצהריים לטוס בC152 עם מדריך. בשעה המיועדת הגעתי לשדה, מסלול באורך 650 מטר, רחב יחסית, נמצא בירידה ומסלול ההסעה הוא מסלול דשא. בשדה יש מאות מטוסים כולל CITATION (מטוס סילון דו מנועי) הנמצא בהאנגר.מגדל פיקוח בגובה של 2 מטר וג´יפ לנדרובר המשמש כרכב כיבוי והצלה. המחירים דומים למחירים בארץ (שעת טיסה בC152 עולה כ600 ש"ח, שעת מדריך 250 ש"ח). פגשתי במדריך שאחר מעט, ניגשנו למטוס, מטוס רגיל לכל הדעות חוץ מזה ששעון המהירות הוא במיילים (לא תאמינו אבל זה גורם למטוס לטוס 15 אחוז יותר מהר... וזה ממש זול, לא מבין למה לא מיישמים זאת בהרצליה). חלוקת עבודה עם המדריך (הוא קשר, אני כל היתר, אל תיגע אלא אם כן אני מסתכן..). הנעה ובקשת רשות להסיע. על הדשא מסיעים עם סטיק לבטן. התיישרות על המסלול, המראה רגילה, קיפול מדפים, טיפוס והסתכלות מסביב. אז ככה: לונדון ממש ירוקה. הרבה בתים קטנים, המון ירוק בעיניים, שני אגמים גדולים ואחד קטן (וזה בכלל לא אזור אגמים...) טיסה לכיוון מרכז לונדון וליתר דיוק הDOME והטאואר בריד´ג - תמונות מצ"ב. הDOME והגשר נמצאים באזור מבוקר וצריך לבקש רשות. המדריך מבקש ומקבל אישור להיכנס למרחב המבוקר כדי שאוכל לצלם ולהסתכל. לונדון מהאויר לא פחות יפה מהקרקע. רואים את הEYE OF LONDON (הגלגל ענק ליד הביג בן), את הטאואר ברידג´, את הטאואר, את התמזה והגשרים) ממש נחמד. הפקח נלחץ קצת וגם המדריך שבחיי היום יום הוא פקח ואנו מסתובבים משם. שני תרגולים של נחיתות אונס, פניות חדות, הקטנת מהירות ותרגול הזדקרות ואנו טסים בחזרה למנחת, לונדון ממשיכה להיות ירוקה. שני תרגולי נחיתות ואנו מסיימים. היה נחמד מאוד. פרטים טכניים: איפה: בית הספר FIRE CRESET AVIATION, בשדה התעופה ELSTREE. איך להגיע: רכבת THAMES LINK מתחנת קינגס קרוס מBEDFORD לBRIGHTON, לרדת בתחנת ELSTREE ואח"כ מונית (7 דקות). עם מי לקבוע:טלפון מספר 82076201 בקידומת 020. לדבר עם מלקולם. מחירים: הגעה כולל מונית ורכבת 10 פאונד. טיסה עם מדריך 120 פאונד לשעה, מתוך זה המדריך 35 פאונד. תבלו.

בונ´אה אתה עשית חיים חבל"ז

ואני חשבתי שזאת היתה נסיעת עסקים... (SORRY - בדיחה פרטית) תמונות מרשימות. טוב לדעת שבלונדון עדין נותנים לטוס בקירבה שבניו יורק אפשר היום רק לחלום עליה.

srami

New member
טסתי בלונדון טיסה דומה אבל משדה

שנקרא STAPLEFORD ומגיעים אליו ברכבת התחתית Central Line תחנת Debdenוחמש דקות מונית. בשדה זה מסיעים חלקית על אספלט, אבל המראות ונחיתות ממסלול דשא נרחב שזו חויה בפני עצמה. מצורף לינק לאתר המועדון ובי"ס לטיסה שם. רמי.

shocron

New member
האם טיסות לימוד בחו"ל מוכרות בארץ

האם טיסות בחול מוכרות במניין שעות הלימוד בארץ ? שאלה אחרת האם אי אפשר פשוט להשכיר מטוס במקום לקחת שיעור ולשלם שכירות גבוהה ושכר מורה ?

תלוי

אם באת עם רשיון מחו"ל אזי שעות הלימוד מוכרות לצורך הסבה לרשיון ישראלי. אם אתה לומד טיסה בארץ ותוך כדי כך טס בחו"ל, אני לא חושב שזה מוכר. לגבי השכרה בחו"ל, אף אחד לא ישכיר לך מטוס לפני שעשית Checkout עם מדריך (וגם זה בתנאי שיש לך רשיון מקומי), ואף אחד לא יחתום לך על ה- Checkout לפני שהוכחת יכולת לתקשר בשפת המקום. בקיצור - אם זה לשעה שעתיים, לך על מדריך מקומי. אם אתה צפוי לשהות שם יותר, זה סיפור אחר.

למעלה