טיסה בתחילת היריון

• פותח הנושא PIZB
  • פורסם בתאריך

PIZB

New member
טיסה בתחילת היריון

הי,
סוף סוף הגיע ההריון המיוחל אחרי 9 מחזורי טיפול!
אני בת 33. כרגע שבוע 7. וצפויה לטוס בעוד שבועיים. אהיה בשבוע 9 ואטוס לשבועיים.
אני בלחץ מהטיסה ומתלבטת אם לבטל - צפוי להיות חום מטורף ונראה לי קצת מפחיד לטוס לזמן כל כך ממושך בתחילת היריון.
מה אתן אומרות?

תבדקי טוב טוב את עניין הביטוח

סיכויי גדול מאוד שאין ביטוח בגלל שאת אחרי טיפולים,
באופן אישי.. אחרי כזו כמות של טיפולים הייתי יושבת בבית ושומרת על עצמי,
תמירי את הטיול בטיול בארץ.. אבל זו דעתי האישית... זה מה שאני הייתי עושה,
לא לוקחת סיכונים.
&nbsp
בהצלחה ובידיים מלאות

מהניסיון שלי, זה לא תמיד נכון

חזרתי מ- 4 ימים באיטליה, הייתי בשבוע 22 בטיסה, אחרי טיפולים.

כשפניתי לחברה שאירגנה את הטיסה - אמרו לי שאין מניעה לטוס ואין צורך בביטוח מיוחד (ביטוח מיוחד רק משבוע 27 אני חושבת). לא ביקשו כלום לא עשו כלום, עשיתי ביטוח רגיל. כן דאגתי שיהיה לי אישור מרופא שמלווה את ההריון שלי שאין מניעה לטיסה (הוא נתן לי את האישור יומיים לפני הטיסה), אבל גם אותו לא ביקשו בכלל.

ועדיין... קראתי בעבר על כל מיני מקרים לא נעימים

שנשים גילו את האותיות הקטנות של הביטוח כשהייתה בעיה בזמן הטיול.
&nbsp
טוב שחזרת בשלום,
שימשיך קל ומשעמם

giraffelle

New member
^^מש"א

זה שהסכימו לגבות ממך פרמיה לא אומר שהיית מכוסה. כבר היו דברים מעולם.
אני מאד ממליצה לקבל אישור בכתב (או מייל) שההריון המסוים הזה על כל הנסיבות המיוחדות שלו מכוסה ללא החרגות.

קראתי את הפוליסה ואת כל האותיות הקטנות

והם כן התייחסו גם למצב ההריון. אבל תכלס - מתחת לשבוע 24 העובר אינו בר-חיות, ולכן אולי לא ביקשו ממני ביטוח נוסף..
&nbsp
&nbsp

giraffelle

New member
יש חברות שכן מבטחות, זה נכון

אבל הנקודה היא שאי אפשר ולא מומלץ להסיק את זה מדברים כמו מה שכתבת בהודעה הראשונה - אמרו לך בחברה שמארגנת את הטיסה, קיבלת אישור מהרופא.
לקרוא את הפוליסה ואת כל האותיות הקטנות זה כבר משהו אחר. עדיין מומלץ לדעתי לקבל אישור בכתב מחברת הביטוח.
&nbsp
פשוט יש לא מעט חברות שמחריגות הריונות שיש בהם איזשהו גורם סיכון קטנטן, בכלל זה הריונות מטיפולים, אבל זה לא מונע מהם לגבות פרמיה ואפילו להגיד בעל פה שאין בעיה. רק כשהם צריכים לשלם על משהו הם נזכרים להגיד שבעצם המקרה שלך בכלל מוחרג ואת לא מבוטחת, וזה ששילמת להם פרמיה זה בעיה שלך והם לא חייבים לך כלום.
&nbsp
זה לא קשור לביטוח לעובר, שהוא שאלה נפרדת.
אם יש לך ביטוח שלא מכסה הריון, ושברת את הרגל - הביטוח לא יכסה כלום אפילו שזה לא קשור להריון. אם יש לך ביטוח שכן מכסה הריון, צריך לשים לב שהוא מכסה גם אירועים שקשורים להריון עצמו, כי כבר שמעתי על פוליסות "להריון" שעניינן היה שלא מחריגים אותך במקרה של שבירת רגל, אבל גם לא מכסים דברים שקשורים להריון עצמו, או שמכסים דברים שקשורים להריון אבל לא מכסים טיפול במקרה של הפלה. וחוץ מזה צריך גם לוודא שאין החרגה על הריונות מטיפולים או הריונות שלוקחים בהם תרופות או כל מיני מצבים אחרים.
זה לא שאין ביטוחים כאלו, אלא שצריך לוודא שהביטוח שעושים הוא אכן כזה כי זה לא ברור מאליו, וצריך לא לסמוך על נציג מכירות שאמר לך את זה בעל פה.

giraffelle

New member
בטיסה עצמה אין נזק

אלא אם כן זו טיסה ממושכת, ויש לך בעיית קרישיות יתר.
אם את טסה למקום עם שירותי רפואה נורמליים ונגישים, אין בעיה.

הבעיה העיקרית היא הביטוח, בתחילת הריון אפשרי למצוא ביטוח שבאמת מכסה אבל כמו שכתבו מעלי זה לא ברור מאליו. צריך לקרוא טוב טוב את האותיות הקטנות ולא לסמוך על שום דבר שאומרים לך בעל פה. כדאי לפרט את כל הנסיבות המיוחדות בהריון (IVF, תרופות שאת לוקחת, היסטוריה וכו') ולבקש אישור בכתב שאת מכוסה בנסיבות האלו.

חוץ מזה את צריכה לחשוב האם את רוצה לקחת את הסיכון שיקרה לך משהו בחו"ל, והאם המחשבה על הסיכון הזה לא תהרוס לך את החופשה. כאמור, אם יש לך שירותי רפואה נורמליים ונגישים זה לא סיכון אובייקטיבי לך או להריון, זה רק מאד לא נעים לעבור דברים כאלו בארץ זרה.

PIZB

New member
תודה! העדפנו להשאר בחום של ישראל ולא לקחת סיכון...

למעלה