אהלן, בסוף השבוע הקרוב אני נופשת באילת. אני מחפשת טיסה לכיוון אחד, ליום חמישי. אמרו לי שאם אני אתעניין מס' ימים לפני המועד, אני אוכל למצוא מחירים מוזלים לטיסות. האם מישהו יודע לאן עליי לפנות?
ברוב המקרים מחירי הטיסות הנמוכים הם להזמנות של 21-14 יום לפני הטיסה. קרוב יותר מחירי הטיסות לא משתנים או עולים, אבל לרוב הם לא יורדים. לחברות התעופה בקווים לאילת קל מאוד לאחד טיסות קרובות או לשנות סוג מטוס וכך להמנע מהצורך "למלא" טיסה במחירים מוזלים. נדיר למצוא מחיר טיסה זול אצל סוכן או אתר מסויים - כולם מוכרים את אותו הדבר שארקיע וישראייר מציאים ישירות, מקסימום כם כמה אחוזים בודדים של הנחה. באופן כללי יום חמישי הוא היום היקר ביותר לטיסה לאילת (ויום שבת מאילת) וקשה למצוא בו טיסה בפחות מ-200 ש"ח בערך לכוון וגם אז בטיסות מנתב"ג ולא תמיד בשעה נוחה. בלא מעט מקרים כל שתמצא הוא טיסה ב280 ש"ח ולא פחות. ביום חמישי הקרוב אלו מחירי הטיסות של ארקיע (289 אם לדייק) ולא סביר שהם יורידו מחיר.
לפני כחצי שנה שהייתי באילת הייתי במעין אטרקציה כזו של כמו מבוך אימים כזה, שנקרא "נייטמר". זו פעילות נחמדה כזו לצעירים, האם יש מישהו שיודע על מה אני מדברת ומכיר קישור על המקום