קצת מהנסיון שלי
האם יש לו כיסא או שהוא טס עליך? כשאת כותבת נוחות, למה הכוונה?
לגבי אוכל, תביאי מה שהוא אוהב לאכול ואפשר לקחת. כולל מתוקים וכאלה שאפשר להרגיע/להושיב לרגע איתם או ירקות ופירות חתוכים לניש
מבחינתי הכל הולך במצבי קיצון, וזה מצב קיצון
תעסוקה - התחלתי לטוס עם הבת שלי כשהיתה בת שנתיים וחצי, אז אין לי נסיון עם גילאים כל כך קטנים. שווה לקחת מדבקות ונייר שהוא יכול להתעסק אם זה, בצק, משחקים שאין להם חלקים שיפלו כל הזמן
האם הוא רואה סרטונים? במידה וכן, תעלי על הטבלט או המכשיר שיש לך דברים שהוא אוהב. גם כמה דברים חדשים שאפשר לשלוף בזמנים קשים.
בהמראה ונחיתה יש לחץ באוזניים שהקטנטנים לא יודעים לשחרר לבד. אם הוא יונק, תניקי בזמנים האלה, או לתת מוצץ אם יש לו או פשוט ללעוס משהוא.
ולמרות שהוא פיצי, להסביר מה קורה. שחוץ מזה שטסים במטוס וזה הדבר הכי נפלא בעולם, צריך המון סבלנות לעמוד בתורים, לשבת שעות במטוס וכו'. תיאום ציפיות שברור שעם ילד בן שנה וחצי זה לא פשוט, אבל לדעתי חשוב. כל פעם לפני השלב הבא, ולהלהיב עם מה שאפשר
והכי חשוב, תזכרי שהטיסה הזאת בסוף נגמרת, ואני מקוה שיש שם בשדה התעופה מישהו להעביר את הילד לרשותו
או שאולי בגיל הזה לא
לגבי שפה, הבת שלי דוברת שתי שפות והיא התחילה לדבר בגיל מאוד מוקדם, שנה, עברית (היינו אז בישראל) אבל הבינה אנגלית. לעומת זאת יש לנו חברים שוודים, שהבת שלהם התחילה לדבר בגיל 3, ואמרו להם שזה נורמלי לחלוטין. מיותר לציין שהיום היא לא מפסיקה לדבר?
בקיצור, כל ילד מתחיל לדבר בזמן שלו, ואם הוא מבין, ואין בעיות אחרות, אל תדאגי.
נקודה מענינת בנושא הדיבור. מישהו פה סיפר לי שרוב הילדים שכתינוקות למדו שפת סימנים בשביל לתקשר, התחילו לדבר מאוחר יותר. דהיינו היתה להם דרך תקשורת אחרת אז השפה התפתחה לעת יותר.
המון בהצלחה וברוכה הבאה לפורום