טיסה לארץ

שוש183

New member
טיסה לארץ

היי , אני נשואה ובתהליך של הגרין כארד הגשתי את המסמכים ומחכה לAdvance Parole וברגע שאני מקבלת את הכרטיס רוצה לטוס לארץ עם הבן שלי שנולד בארצות הברית
השאלה אם אני יכולה לטוס ולחזור בחזרה עם הכרטיס הזה או שעדיף לדחות את זה עד שאקבל את הגרין כארד?
ובשביל לטוס עם הילד שלנו מספיק אישור כתוב מבעלי או שאצטרך אישור חתום ע״י עורך דין
תודה!

John the Savage

New member
כעקרון את יכולה לטוס עם הכרטיס הזה

יש סיכון תיאורטי קטן, בדיוק כשם שבכל כניסה עם ויזה יש איזשהו סיכוי שקצין ההגירה יסרב לכניסה. בפועל זה לא קורה באופן שרירותי בלי סיבה (אם נתעלם כרגע מצווים נשיאותיים של טראמפ). מה שכן, רצוי שתדעי מתי הראיון בכדי שלא יהיה מצב שהראיון יקבע כשאת בארץ.

לגבי טיסה עם הילד, צריך מכתב מבעלך, וההמלצה היא שהוא יחתם באישור נוטריון (שבארה"ב זה לא עו"ד, ועולה גרושים). יש נוסח סטנדרטי למכתב שאפשר למצוא בחיפוש באינטרנט. חפשי minor travel consent form.

שוש183

New member
שאלה

את יודע אולי מה הסיבות שלהם לא להכניס אנשים, אם הייתי תקופה קצרה ללא ויזה יכול להשפיע ? נכנסתי לאתר של ההגירה והם רשמו שזה לא מבטיח שיכנסו אנשים עם הכרטיס הזה, אני פשוט רוצה להיות בטוחה ולדעת שלא תהייה בעיה בכניסה

doronf65

New member
מנהל
הגדירי "ללא ויזה"

אם יש לך חריגות הגירה בעברך העניין מתחיל להיות יותר עדין.

שוש183

New member
ללא ויזה

כן שהתחתנו הויזה J1 שלי הסתיימה ורק אחרי שנה התחלנו את התהליך (בגלל ההריון והלידה דחינו את זה לצערי) אז יצא ששנה הייתי בחריגה זה יכול להשפיע??

John the Savage

New member
אם היית שנה באוברסטיי

לא הייתי ממליץ לך לצאת לפני שאת מקבלת את הגרין-קארד, אלא אם מדובר בנסיבות מיוחדות.

בעבר, אוברסטיי של יותר מחצי שנה היה אחת מאותן סיבות שהובילו לסירוב כניסה עם אישור נסיעות. לפני כמה שנים היתה פסיקה של בית המשפט לענייני הגירה שקבעה שיציאה מארה"ב עם אישור נסיעות אפילו כשנמצאים באוברסטיי ארוך לא תגרור איסור כניסה (ע"ע Matter of Arrabally and Yerrabelly) ובעקבות כך התפרסמו הנחיות חדשות לקציני ההגירה וכבר לא מונעים כניסה בסיטואציה הזו באופן גורף, אבל עדיין זו סיטואציה בה עדיף להזהר מלהצטער.

doronf65

New member
מנהל
כן זה יכול לגרום לבעיות

כמו שאמר ג'ון. ממליץ לא לצאת מארהב עד שתקבלי gc.

שוש183

New member
באמת עדיף להזהר מלהצטער

מישהו יודע כמה זמן בערך לוקח לקבל את הgc?

למעלה